Аз не съм се отбивала в темата досега , днес е зачетох .
Определено с второ дете се чувства по- уверен човек
За гладене - изгладих бебешките дрехи на Калоян само докато бях бременна и ги бях взела - изпрах ги , изгладих и сгънах . Това беше . Тогава нямах сушилня - но е роден лятото и сушах на слънце и не гладех .Ако имате време - гладете
, аз нямах , и определено не виждам нужда . Сега за бебето : след пералня - сушилня - ще следва шкаф и така . Това с гладенето е било от едно време останало според мен , когато : 1. са прали на ръка и температурата е била по- ниска и изпирането не така хубаво и 2. са ползвали пелени и тензух - все пак е била нужна дезинфекция .
Достатъчно ми е ,че на големия се налага да гладя от чисто естетична нужда някои дрешки .
Обсъждали сте пазаруването - един съвет от опит -не се увличайте !
Знам , че като бременна и с особено с първо дете, майката има желание да изкупи де що види нещо красиво и всичко , което й попадне като нужно за бебето , но се въздържайте .
Има много ненужни и излишни неща -с отглеждането ще установите най-лесно какво ви е удобно и ви трябва и ще го вземете.
Основните неща- дрешки , легло , кърпа, коритце , а количката при зимно бебе - може и малко след това- едва ли веднага първите дни ще тръгнете да излизате - ама по-добре да е готова .
Реално в началото имате нужда от достатъчно удобни дрешки - бодита, гащеризончета .
С биберони и шишета -не се увличайте -може да купите едно , колкото да имате под ръка - може да не се наложи да ползвате шише и АМ .
Ако потрябват - тогава купувайте .
По добре сега обиколете близките магазини и запомнете къде какво има - даже може да направите списък ( или и снимки
за мъжете , ако се наложи те да пазаруват нещо ).
Така ще сте подготвени ,ако нещо ви потрябва , от къде най- бързо да го набавите .
Помпа за кърма - ами не купувайте предварително - ако се наложи , тогава. Но разгледайте сега модели , видове - да сте си избрали , после лесно се поръчва.
Сутиени за кърмачки- в Лидъл преди пускаха на много евтина цена , но всякакъв обикновен памучен мек сутиен без дунапрени върши работа .
Термометър за стая с влагомер към него си имаме открай време -в Кауфланд продават - той си ни е ей така за информация . Овлажнител за въздух не сме ползвали , не се е налагало , термометър за вода пък хич .
Купете си предварително козметика за къпане на бебето - защото ние на прибиране от болницата спряхме да купим козметика за къпане и памперси
, че нямаше у дома.
Изберете не скъп вариант за начало - Бюбхен например . Ако детето няма проблеми , няма смисъл да залитате към Мустела или А дерма .
Също вземете памперси , мокри кърпи , корито -без подложки и стойки - в хода на къпане ще установите как ви е удобно и нужни ли са допълнителни приставки ; също ножичка , ампулки физиологичен разтвор - все ще потрябват .
Може да си вземете аспиратор за нос -от този за прахосмукачката - определено в някакъв момент за бебета е нужен и много ефикасен ,няма да е излишен .
Зависи все пак дали е зимно или лятно бебето -с Калоян излязох с количката на няколко дни още и от там нататък си бях на разходка и сама си донапазарувах каквото е нужно .
Сега очаквам зимно бебе , но магазини и аптеки са на една ръка разстояние .
...През последната седмица и аз имам това напрежение, за което споменаваш - нощем ми е по-лесно да си намеря място за заспиване, ако след последното хранене са минали поне 2-3 часа.
Аз даже избягвам да вечерям обилно - ям следобедна закуска ,а вечер плод , малко кашкавал , нещо такова -защото ми е много гадно и тежко иначе , а вечер космонавта в корема ми такива тренировки прави .
И мен така ме наболява долу и корема при разходка и движение .
Аз съм доволна , че застудя , че поне мога да се разхождам по-спокойно - в летните горещини ми ставаше много лошо . Все още закопчавам по-широки якета и палта . ЗА януари ще конфискувам някое от мъжа ми и баща ми за малко и така .
Еха , цял роман изписах като за запис в темата .
пп. писали сме заедно с Miracles.
И аз така бях преправила мои пола и панталон -с ластична платка отпред и си ми бяха много удобни и се чувствах не като слон в кюнци . Защото дрехите за бременни -ок с платка и широки в корема , ама и надолу едни разкроени и широки крачоли имат панталоните , а аз не бях качила толкова много и в моите дрехи се чувствах по- добре .
Mirracles , много се крие това срамежливо бебе - би трябвало вече да са категорични мома или момък е .
При мен на ранния скриинг в 11-12 с. д-р Сигридов каза ,че залага на проекто-мома . Учуди ме , че е сгрешил , защото по косвени признаци още от рано определя пола с точност , но категорично си имаме братче .