0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #500 -: Август 09, 2016, 15:57:38 pm »
Рос, Крис,

Надявам се, че сте по-добре и ви стискам палци!

Цветето,

При мен също се появиха болки в областта на таза/опашката и док ми обясни, че е от разширяването на таза, което е нормално. Аз също трудно си намирам място нощем и не мога да спя добре, но болките се облекчиха, когато започнах да спя с по-голяма възглавница между краката, настрани с леко свити колене. Жега е, но възглавницата намалява напрежението в таза.
*
« Отговор #501 -: Август 09, 2016, 21:04:38 pm »
Момичета, имам страхотни новини от АделияМис. Тя вече е горда мама на Владимир. Добре са и двамата, а малкият е голям красавец.

Ето и темичката, в която може да ѝ честитите
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51688.0
« Последна редакция: Август 09, 2016, 21:15:55 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #502 -: Август 09, 2016, 22:49:20 pm »
Момичета,

Как се справяте с чувството за недостиг на въздух? Знам, че се получава когато коремчето вече започва да притиска диафрагмата и е общо взето нормално да се позатрудни дишането, но започва да ми тежи особено, когато си легна да спя. Пробвах с по-висока възглавница, но като че ли няма особен ефект.
Явно предстои и ребрата да се поразширят, защото ме болят като натъртени. Дето се казва тъкмо приключи драйфането и скоропостижно бе заместено от нови екстри :)
Но и това ще мине и ще се забрави! Само да сме живи и здрави да гушнем мечтаните рожби и всичко друго ще забравим :)
« Последна редакция: Август 09, 2016, 23:14:12 pm от Mirracles »
« Отговор #503 -: Август 10, 2016, 12:07:21 pm »
И аз съм така, Мира! Не правя почти никакви разходки и все не ми стига въздух... Особено като хапна и после поне 30 мин съм в несвяст... Едва дишам! От началото на бременността съм качила 12 кг. от 53 кг на 65 кг. А последните месеци най-много се пълнее...
Днес имам час при моя си лекар, при когото сме планували раждането. Другият по здравна каса, който ми води ЖК никакъв го няма. От две седмици му пукнах телефона, няма кой да ме отрази... Явно, че не мога да разчитам на него. С нетърпение чакам да видим какво ще каже лекарят в частния кабинет :) От кой месец започнахте с приготвянето на бебешката стая? Дрешки, легълце. Аз още нищо нямам.

*

Tsveteto

• **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
« Отговор #504 -: Август 10, 2016, 16:48:10 pm »
Цветето,

При мен също се появиха болки в областта на таза/опашката и док ми обясни, че е от разширяването на таза, което е нормално. Аз също трудно си намирам място нощем и не мога да спя добре, но болките се облекчиха, когато започнах да спя с по-голяма възглавница между краката, настрани с леко свити колене. Жега е, но възглавницата намалява напрежението в таза.
[/quote]

Благодаря, Mirracles!
Аз от няколко дни спя с голяма възглавница за бременни във формата на U и дали е от нея или си внушавам, но се чувствам по-добре :)
« Отговор #505 -: Август 10, 2016, 21:10:18 pm »
Здравейте, момичета! След почти три години, отново цопвам в тази приятна темичка! В последно време, само в четях, да си призная честно. Сега съм между 9 и 10 седмица. Освен познатото ми вече повръщане, гадене и киселини, от днес се сдобих с хемороиди. Ще се промиват с тетра, друго не се сещам. Лека бременност на всички!

« Отговор #506 -: Август 11, 2016, 06:52:37 am »
Поздравления, boboletka! Лека бременност! :)
*
« Отговор #507 -: Август 11, 2016, 10:08:45 am »
boboletka, чудесна новина :D, желая ти лека бременност!  :D

« Отговор #508 -: Август 11, 2016, 15:00:38 pm »
Боболетка,

Добре дошла в темата и леко бременеене!

Как сте мили момичета? Какво ново при вас?
На мен започнаха да ми отичат клепачите и пръстите на ръцете след сън. Явно задържам течности. До час след ставане се нормализират. Но нямам рязко покачване на тегло или високо кръвно, мисля и изследването на урина мо е ок, така че се надявам всичко да е ок. След седмица съм на преглед при док, дано всичко е нормално. Някой друг с подобни преживявания?

За моя радост изследването за гестационен диабет показа хубави резултати, дано и занапред да е така.
« Последна редакция: Август 11, 2016, 15:04:42 pm от Mirracles »
« Отговор #509 -: Август 11, 2016, 15:53:07 pm »
Здравейте и от мен, момичета! Аз бях вчера на лекар. Бебка е добре. Тежи 1154 грама вече и сме с 6 дни напред. Според доки плацентата добре е зарастнала и няма изгледи да прокървя отново. Доста се успокоихмв. Живи и здрави в началото на септември сме на последната ФМ.
Аз избрах да раждам секцио, заради операция на очите преди две години. Секциото е по съвет и от доктора. Каза след 25 октомври да си изберем дата. Нямам търпение да дойде това време :)
 Хубав ден на всички :)

« Отговор #510 -: Август 11, 2016, 16:02:52 pm »
Крис,

Чудесно, че новините са добри! И занапред всичко да върви безпроблемно. Аз вероятно също ще раждам секцио, по медицински съображения. Винаги съм се чудела като дойде момента за избиране на дата как си избира човек? Знам, че има хора, които избират на случаен принцип и други, които изчисляват хороскопи и нумерология и така решават. Вие как ще изберете дата, Крис?
« Отговор #511 -: Август 11, 2016, 16:10:59 pm »
Аз си избрах датата на случаен принцип 1 седмица преди термина,ама младежа ни изненада 5 седмици по-рано та и такива работи се случват :lol: важното е да са здрави мама и бебе,а пък дати,нумерологии,хороскопи са без значение..лека бременност момичета :lol:
*
« Отговор #512 -: Август 11, 2016, 16:23:12 pm »
 Консултирах се с приятел астролог, който ни помогна да изберем по-подходящата от 2-те дати, които ни предложи доки. Интересното е, че раждането тръгна в самия ден на плановото секцио.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #513 -: Август 11, 2016, 17:36:44 pm »
Ние си избрахме 16-ти, за да се връзва с останалите числа от датата -16.08.16. По стечение на обстоятелствата дребното тръгна да излиза самичко на 08.08.16, което пак върши работа  :lol:

« Отговор #514 -: Август 11, 2016, 17:58:37 pm »
Аз не мислих много. Докторът каза след 25 октомври и аз веднага предложих на мъжа ми да бъде 25 октомври :) Той още не иска да мислим, но ако питат мен аз съм готова. Стига да не тръгнем по-рано :) Погледнах сега единствено, че на 25 октомври няма никакви именни дни, което е по-добре. Пада се вторник, а четох някъде, че е по-добре през седмицата, когато докторите са на работа в болницата. Баткото и него го родих ден вторник, но нормално раждане. Вече и име сме избрали. Тоест нашият татко го избра без много да ме пита, което малко ме накриви, но... не искам да се караме. Ще му угодя. Скорпион, да си имаш вкъщи - такъв мъж е истинско предизвикателство :)))))

*
« Отговор #515 -: Август 11, 2016, 20:19:08 pm »
Боболетка, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност ти желая!

Крис, много хубави новини! Дано да нямаш повече проблеми!
Ние купихме миналия месец кошарка и матраче и два комплекта с бодита. Инче, един колега, още преди два месеца  ни даде доста дрехи, одеалца, повивалник и разни други неща, които дори незнам за какво се ползват още. От друг колега чакам леген и още дрешки. А другата седмица планираме да вземем количка и спално бельо.
Ще трябва да си приготвя и багаж за болницата, ако се наложи нещо спешно, дано не се налага, но пък ще е по-спокойно като е готов.
Крис, казват, че мъжете скорпиони били много страстни ;) Така че, всеки минус си има насреща голям плюс  :lol:

Мира, супер, че няма съмнения за гестационен диабет :) едно притеснение по-малко :) Да продължаваш все така с хубави изследвания!
Аз също се подувах, особено сутрин кто станех се чувствах като мечка ;) От около месец ми прави впечатление, че не отичам така. Може би, откакто спрях да ходя на работа и откакто, когато ми стане горещо си пускам климатика вкъщи. За задуха, при мен е от жегата и влагата при нас. Забелязах, че когато духа по-силен вятър не се задушавам или след 10 мин. на климатик съм като нов човек. Така и спим : ако става течение сме на отворени врати и прозорци, ако не - на климатик. Не ми е приятен постоянния шум, но иначе се чувствам като пребита, ужасно е.
А иначе, пръстена от ММ съм го махнала отдавна, че щеше вече да ми е деформирал пръстчето :)
Следи кръвното! Докато кръвното е в норми няма страшно от отичането.
Мен не са ме боляли ребрата. Обаче таза и кръста и колената иииии  :lol:

Мен продължава да ме мъчи сърбеж по цялото тяло :( Нищо не помага нито хладен душ, нито крема за стрии, нито масло (пробвах с жожоба за масаж). Цяяял ден се почесвам тук там като крастава :( И най-новата екстра - като сложа сутиен и не мога да го изтрая и 2минути - то ми бучи, то ме сърби, то ме влудява....а как да изляза навън без сутиен!?

За датата, понеже и аз май вървя към секцио, ще я избирам док да е на работа, а не да се притеснявам ще дойде ли, няма ли. Още не съм го водила този разговор и ми мъчи мислите ;)

Тъкмо гледах времето :)
 Момичета, утре ще се диша  :ywoohoo: :balk_46:
Само дано да са познали с прогнозата, де!

Прохладна вечер!
 :bighug:

« Отговор #516 -: Август 12, 2016, 23:11:41 pm »
Boboletka, добре дошла. Лека бременност!

Chris08, ние сега започваме с пазаруването за бебето. Моето мнение е, че не трябва да се бърза много и затова изчакахме. Лека полека до края на месеца ще вземем всичко необходимо. Терминът ми е началото на октомври и смятам, че има време. Мен вече ме е страх от кантара :D Качила съм почти 12кг и се чувствам много тежка. Дупето и бедрата са ми доста порастнали, а коремът ми не е толкова голям. Всички се чудят дали наистина съм в 8ми месец  :D Все едно раста назад, а не напред.

Аз вече ходя на запис на тонове през две седмици. Засега не са отчетени контракции. И аз самата не усещам да има подготвителни. Може и да има, но аз да не ги разпознавам. Вие усещате ли ги?

Тъй като отворихте темата за избора на дата за секцио, има ли такива, които ще раждат нормално?
« Отговор #517 -: Август 13, 2016, 05:52:46 am »
Добро утро на ранобудните като мен :) Всяка сутрин съм така. Няма сън за мен. 5 часа съм на линия:)
Нани, подготвителните контракции са леки или не толкова леки втвърдявания на корема. Аз ги имам от петия месец. Затова и често съм в болницата за системи кормагнезин. Тези втърдявания не са болезнени и когато не са много чести, мисля че няколко пъти в деня, не е проблем. С първата бременност тези подготвителни контракции започнаха в 8-ия месец. От една седмица взимам шуслерови соли номер 7. Изписа ми ги дежурна лекарка в отделението като ми слагаха последно система, а тя се води много добра в нашия град. Незнам дали си въобразявам, но от тях си чувствам много спокоен корема и почти нямам контракции. Моят доктор изобщо не вярва в хомеопатията и ми каза аз да си реша дали да ги пия. Мисля да ги продължа.
Иначе и ние няма да бързаме с покупките. Живи и здрави в началото на октомври, ще вземем всичко.
Много прохладна утрин, момичета и ви желая прекрасен уикенд :)

« Отговор #518 -: Август 13, 2016, 08:15:26 am »
Добро утро и от мен! Аз от 7 месец съм с по няколко краткотрайни втвърдявания на корема. Май са така наречените подготвителни контракции. Минават за секунди.
Аз ще раждам нормално (живот и здраве). Бебчо от месец вече е главично. Според АГ-то ми няма да е малко бебе. Говореше нещо за 3700-3800. Лекарят, който ще ме изражда, смята, че няма да е бебе гигант. Да сме живи и здрави, каквото и да е раждането.
Хубав ден на всички! :)
*
« Отговор #519 -: Август 13, 2016, 10:41:16 am »
Здравейте, момичета!
Прекрасно хладно утро :)
Вчера падна голяяяма разходка и съм много доволна, че отдавна не ми се беше случвало. В прохладното време съм като нов човек ;) Няма го това задъхване и чувството, че ей сега ще се гътна  :P

Аз така и не разбрах какво представляват тези подготвителни контракции. Като ме свие коремчето ниско долу, сядам и проверявам дали е твърдо (така прочетах, че се проверява: в полулегнало или седнало положение), но досега сякаш не ми се е втвърдявало. Иначе болката, която изпитвам е сякаш ей сега ще ми дойде менструалния цикъл. Това ли са контракциите?

Нашата бебка миналата седмица в понеделник беше седалищно, а в четвъртък вече беше главично :) Чак се изненадах....и аз незнам от какво, нали си се върти  :lol:

Цветенце, ти на финалната права ли си вече? В коя седмица си?

Нани, родителите на ММ тъкмо наскоро ми разказваха как майка му била бременна, ама отзад и като отишли да ражда, док ги питал какво търсят в родилното, защото нямала коремче,  :lol: много се смях, ама баща му толкова цветущо го описва, че няма как да не се засмееш.
И аз като Цветенцето ще кажа да сме живи и здрави, пък къде и колко сме качили...после ще му мислим.

Аз напоследък свалям (не много) вместо да качвам, а се храня нормално, особено след като отпадна съмнението за гестационен диабет. В момента съм +12кг. (2кг назад за около месец).

Момичета, всички ли имате сключен брак? Запознати ли сте с припознаване на бебе преди раждането му? Има някакъв вариант, но не мога да изкопча инфо. Не че е толкова важно, но мисля че ММ ще има какво друго да прави вместо да ходи по нотариуси точно след раждането.

Избрахте ли си педиатър? Аз съм се спряла на 2ма - 3ма и скоро ще трябва да ги посетя. Според вас трябва ли да си запиша час, за този разговор?

:bighug: