Лилиту, супер новина
Да расте здравичко бебешорчето и на термин да си го гушнеш
Мирадос, нормално е хемоглобина да пада, зедно с хематокрита и еритроцитите, а левкоцитите да се увеличават и дори да са над нормата. Ако не си имала преди анемия, док ще ти изпише някакво желязо (иначе би трябвало да се докаже, че е желязнодефицитна). При мен дъвченето на хапчетата желязо заедно с витамин С и отделно от храна и магнезий даде ефект. Най-добре док да погледне ПКК и да си даде мнението.
Мира, за сърбежите по коремчето и аз ползвах Мустела и много ме облекчаваше. На мен ми мирише приятно, за разлика от маслото на Икаров, което си седи неизползвано. Сега не мажа с нищо, въпреки че се побърквам вече от жестоки сърбежи навсякъде.
Да ви разкажа моите перипетии. Док от ЖК ме изпрати за консултация с гастроентеролог. С малко молби ме прие гстроентеролога, гледа ме на ехограф, пусна ми пкк и урина и ме изпрати обратно при АГ-то без диагноза, без терапия, но със становище за хоспитализация. Док гледа, гледа и ми вика и какво като те приема!? Аз, вече не издържам от цялото това тичане нагоре-надолу и ми се насълзяват очите...и док ми казва, отивай да си правиш ФМ в София, направи си консултацията с ендокринолог, можеш да се консултираш и с гастроентеролог отново и в понеделник те чакам да ми дадеш информация от всичките прегледи.
Е, ФМ мина. Изоставаме с около седмица, но всичко е в рамките на нормалното. Бебка беше пощуряла и си нямаме снимка, но да ви кажа, такива притеснения бяха ( и още са), че ми е най-малката грижа снимката.
Доколкото разбирам, относно изоставането на плода, е важно дали има тенденция на изоставане или изведнъж изостава. Явно когато има тенденция не е толкова тревожно, НО това са лични разсъждения!
Направих консултация с ендокринолога в клиниката (не отидох до УСБАЛЕ-то). След като ме поразпита и прегледа топа с изследванията, каза че не намира нищо тревожно нито със захарта, нито с инсулина, да си ям нормално, като разбира се да не прекалявам. Даде ми глюкомер, за да направя вкъщи замервания на захарта и да проследим все пак как се движат нещата (това си беше за мое успокоение).
За гастроентеролог, ни насочиха към доцент Големанов. Много сме му благодарни, че ни прие и то първи, въпреки, че графика му беше пълен и имаше и извънредни пациенти. Прегледа ме, назначи допълнителни изследвания, предписа терапия, много добре че ни каза всичко което можем да очакваме и мисля, че не ни спести нищо. Диагнозата е итрахепатална холестаза
Трябва да следим много стриктно бебка и нивата на чернодробните ензими и да сме готови всеки момент за раждане .....охххх (гастрото в Бургас го питах за тази болест, понеже, нали вече бях попрочела, но не ми отговори нищо).
Разбира се, преди да тръгна към София се чух с док от клиниката и нейната диагноза беше същата, но и тя ме насочи към Големанов, за консултация и определяне на терапията. Хубавото е, че сме в последния триместър и шансовете ни са по-големи.
Момичета, стискайте ни палци да подействат хаповете и да добутаме до термин!
Пазете се в тези жеги!
Хубав и спокоен ден!