0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #480 -: Август 06, 2016, 15:46:17 pm »
Здравейте бъдещи мами, аз отново се присъединявам тук - миналата година септември след 4 години чакане, се появи първата ми рожба. Сега отново - планирано и мнооого желано - съм бременна :) Да дам кураж за в бъдеще, ако някоя мама иска още бебенца - с второто се получи от втория месец опити :))) Въпреки, че първата бременност ми беше толкова скоро - всичко съм забравила, покрай съвсем новите вълнения с растящото ми хлапе :))) Хубав ден на всички и прекрасен празник :)  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #481 -: Август 06, 2016, 16:35:41 pm »
lilitu, страхотна новина  :D, много, много се радвам, желая ти лека бременност!  :D

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #482 -: Август 06, 2016, 17:09:29 pm »
Лили,

Чудесна новина! Лека бременност и прекрасно бебче на финала!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #483 -: Август 06, 2016, 17:28:09 pm »
Lilitu, чудесна новина! Поздравления! :)
Mirados, моят хемоглобин беше 119, а сега е 108. Изписаха ми феро-фолгама. Левкоцитите са ми над нормата, но АГ-то ми каза, че било нормално.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #484 -: Август 07, 2016, 07:27:06 am »
Мерсии много момичета  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #485 -: Август 07, 2016, 13:50:32 pm »
Лилиту, супер новина :) Да расте здравичко бебешорчето и на термин да си го гушнеш :)

Мирадос, нормално е хемоглобина да пада, зедно с хематокрита и еритроцитите, а левкоцитите да се увеличават и дори да са над нормата. Ако не си имала преди анемия, док ще ти изпише някакво желязо (иначе би трябвало да се докаже, че е желязнодефицитна). При мен дъвченето на хапчетата желязо заедно с витамин С и отделно от храна и магнезий даде ефект. Най-добре док да погледне ПКК и да си даде мнението.

Мира, за сърбежите по коремчето и аз ползвах Мустела и много ме облекчаваше. На мен ми мирише приятно, за разлика от маслото на Икаров, което си седи неизползвано. Сега не мажа с нищо, въпреки че се побърквам вече от жестоки сърбежи навсякъде.

Да ви разкажа моите перипетии. Док от ЖК ме изпрати за консултация с гастроентеролог. С малко молби ме прие гстроентеролога, гледа ме на ехограф, пусна ми пкк и урина и ме изпрати обратно при АГ-то без диагноза, без терапия, но със становище за хоспитализация. Док гледа, гледа и ми вика и какво като те приема!? Аз, вече не издържам от цялото това тичане нагоре-надолу и ми се насълзяват очите...и док ми казва, отивай да си правиш ФМ в София, направи си консултацията с ендокринолог, можеш да се консултираш и с гастроентеролог отново и в понеделник те чакам да ми дадеш информация от всичките прегледи.
Е, ФМ мина. Изоставаме с около седмица, но всичко е в рамките на нормалното. Бебка беше пощуряла и си нямаме снимка, но да ви кажа, такива притеснения бяха ( и още са), че ми е най-малката грижа снимката.

Доколкото разбирам, относно изоставането на плода, е важно дали има тенденция на изоставане или изведнъж изостава. Явно когато има тенденция не е толкова тревожно, НО това са лични разсъждения!

Направих консултация с ендокринолога в клиниката (не отидох до УСБАЛЕ-то). След като ме поразпита и прегледа топа с изследванията, каза че не намира нищо тревожно нито със захарта, нито с инсулина, да си ям нормално, като разбира се да не прекалявам. Даде ми глюкомер, за да направя вкъщи замервания на захарта и да проследим все пак как се движат нещата (това си беше за мое успокоение).
За гастроентеролог, ни насочиха към доцент Големанов. Много сме му благодарни, че ни прие и то първи, въпреки, че графика му беше пълен и имаше и извънредни пациенти. Прегледа ме, назначи допълнителни изследвания, предписа терапия, много добре че ни каза всичко което можем да очакваме и мисля, че не ни спести нищо. Диагнозата е итрахепатална холестаза :( Трябва да следим много стриктно бебка и нивата на чернодробните ензими и да сме готови всеки момент за раждане .....охххх (гастрото в Бургас го питах за тази болест, понеже, нали вече бях попрочела, но не ми отговори нищо).
Разбира се, преди да тръгна към София се чух с док от клиниката и нейната диагноза беше същата, но и тя ме насочи към Големанов, за консултация и определяне на терапията. Хубавото е, че сме в последния триместър и шансовете ни са по-големи.

Момичета, стискайте ни палци да подействат хаповете и да добутаме до термин!

Пазете се в тези жеги!
Хубав и спокоен ден!
 :bighug:


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #486 -: Август 07, 2016, 14:23:57 pm »
Здравейте,
 Рос успех! Дано всичко е наред!
Искам да попитам усещате ли втърдяване на матката от време на време? Аз днес бях на лекар и усещам такива втвърдяване плюс придърпвания ниско долу. Лекарката, която ме прегледа каза, че матката ми е неспокойна. Изписа ми шуслерови соли 7 - това е магнезий. Отделно пия магнерот 4*1. Утре през деня ще отида да ми влеят кормагнезин. Много съм уплашена. Бебчето постоянно шава. Казаха да го успокоявам по-малко да мърда, че не било добре за матката. Иначе сме със седмица и половина напред, което е добре.
По цял ден лежа. Всяка вечер излизам на разходки, но явно и тях трябва да спра.
« Последна редакция: Август 07, 2016, 14:27:33 pm от chris08 »

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #487 -: Август 07, 2016, 14:26:56 pm »
Мила Рос,

Верно много ти се събра напоследък! Важно е, че си под лекарско наблюдение и имаш предписана терапия. Надявам се тя да даде резултат скоро. Стискам палци всички тези притеснения да се окажат напразни и бебка да си се роди в прекрасно здраве на термин!

На мен тези дни ми е доста отпаднало и ме мъчи ускорен пулс. Може да е и от това, че много ми се накъсва съня нощем. Едно че заради жегата до късно не мога да заспя, после ставам 5-6 пъти да пишкам и накрая сутринта не мога да отлепя от леглото. Иначе поне хемоглобина ми е ок.

Чакам си с нетърпение втората ФМ в началото на септ. След отслабването от първите три месеца заради повръщането, много скромно наддавам кг. Казват, че по-едрите жени по-малко наддават, надявам се да е от това. Засега бебето си се развива в темпо според седмиците, надявам се то да си получава всичко необходимо и занапред да се развива добре. Старая се да се храня разнообразно и здравословно, пия си витамините, но много бързо се засищам. Ям по малко на често, дано всичко да е наред!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #488 -: Август 07, 2016, 17:47:57 pm »
Рос, при предната ми бременност последния месец и половина дребчо много малко наддаваше и аз правих и допълнителна ФМ, въпреки всичко си се роди на време и добре малчо. Стискам палци това с изоставането да е нищо, но знам че трябва почивка, защото ти като си активна - реално бебчо има по-малко енергия да расте :) Гледай да си спокойна доколкото е възможно. Дано всичко да се оправи :)

Chris08, най-вероятно тези втвърдявания са контракции. Движението често ги предизвиква. Зависи колко са начесто и кога са като месец, но след като лекарката ти казва- леж си :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #489 -: Август 07, 2016, 19:05:22 pm »
Да, контракции са. Утре ще отида в болницата за система кормагнезин. Влизам в седмия месец. Дано Господ да е с нас. Днес цял ден лежа, ама нищо не съм правила и съм добре. Коремът ми е спокоен. И бебка е спокойна. Още два месеца да избутаме и като влезна в деветия, няма да е толкова страшно...

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #490 -: Август 07, 2016, 22:30:25 pm »
chris08, с теб сме. Стискаме палци да издържиш още два месеца  :crossfingers:



   La vita è bella
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #491 -: Август 07, 2016, 23:18:37 pm »
Ross, chris08, стискам палци всичко да се нормализира!  :bighug:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #492 -: Август 08, 2016, 10:12:53 am »
Lilitu, добре дошла. За нула време сте го направили това бебе. Пожелавам ти лека бременност.

Ross, не остана много. Пази се и следвай съветите на лекарите.

Chris08, важното е, че сте взели мерки, така че си почивай.

Момичета, времето минава много бързо. Моят корем започна много бързо да расте. До скоро не беше особено голям. Ходя вече на запис на тонове. Успех на всички и хубав и усмихнат ден.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #493 -: Август 08, 2016, 13:55:13 pm »
Здравейте момичета, може ли да ми кажете, при кого във Варна сте правили БХС и ФМ и доволни ли сте?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #494 -: Август 08, 2016, 20:47:12 pm »
Момичета, благодаря ви за подкрепата  :bighug:

Крис, почивай си повече, недей да галиш коремчето (ако го правиш), пази се от жегите, ще е чудесно ако има някой да ти помга с детето и да чисти след кученцето! Вярвам, че ще я докараш до термин!

Мира, супер правиш с храненето по малко, но начесто, така е най-добре. Щом си се развива добре бебешорчето, значи всичко ще е ок.

Лилиту, аз не се притеснявам за изоставането, особено, след като д-р Чавеева ми е правила последните две ФМ и казва, че всичко е ок, значи е така :)
Притесняваме болестта, която придобих, че е доста сериозна както за бебето, така и за майката.
Покрай това, днес правихме запис на тонове и акушерката каза, че са перфектни :) А ММ каза че му приличало на препускащо младо жребче :)

Хубава и спокойна вечер! :)




Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #495 -: Август 09, 2016, 09:55:05 am »
KaLiL, на ФМ ходих в клиника " Темелков" при д-р Цонев и д-р Кеновска. И двамата ми обърнаха внимание, показваха, отговаряха на въпросите ми.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #496 -: Август 09, 2016, 12:16:32 pm »
Крис, извинявай! Обърках се с друг пост. :oops: Вие нямате домашен любимец покрай който да шеташ, нали!?

Надявам се днес да се чувстваш по-добре!


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #497 -: Август 09, 2016, 14:05:27 pm »
Здравейте скоро ми предстои втората фм и исках да ви питам за д-р Александров (Варна , клиника "Кисьови") , някой ходил ли е при него на фм , лесно ли става записването при него за фм 😊
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #498 -: Август 09, 2016, 14:19:50 pm »
Рос, няма нищо. По-добре съм. Всъщност имаме кученце, но живее при майка ми :)))
Почивам по цял ден и май така ще е до края. Да минава времето и да си гушкаме малките душички. На всички пожелавам прекрасен ден. Поне е по-хладничко от вчера.

*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #499 -: Август 09, 2016, 15:25:30 pm »
Здравейте, момичета!
Рос, Крис - дано сте добре! Браво на Лилиту за добрата новина!

Имам една питанка:
аз съм в 17та седмица и от няколко дни ме наболява опашката/таза, уж се води , че е нормално, но нещо трудно си намирам място нощем. Вие имате ли такива драми? :)