0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #440 -: Юли 29, 2016, 12:54:27 pm »
Aeryn и аз съм на фаза спичане точно поради същите причини! Само от раждането още не ме е страх, защото съм се нагласила за естествено и от една приятелка, която така красноречиво ми го описа просто смятам да се запася с много носни кърпички и евентуално тапа за уста :D Но виж, ако се наложи секцио.. Тогава не ще се ужася, ами направо ще изпадна в някаква невроза сигурно.
sun_smile, защо се притесняваш от секцио? Аз бях секцио, единствено неприятно е втория ден на раздвижването, боли си. То много зависи и клиниката и самия ти док как процедират, но мен ми вливаха за болка постоянно 3 дни и бързо мина. Но трябва много движение. Бебчето беше извадено за 5 минути, показаха ми го и после още максимум 30 минути и си бях в стаята. Вярно е, че бебчо ти го дават чак на другия ден за повече време, но ...... Като го гушнеш всичко се забравя.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #441 -: Юли 29, 2016, 14:02:29 pm »
poli_s, имам страх от операции и всякакви такива интервенции. Никога не бях лежала в болница. По принцип нещата ще се случат в АГ Варна, живот и здраве с доктор Танев. Не се съмнявам в неговите компетенции, но и самия факт, че няма да видя бебето толкова време направо ме подлудява от сега. Аз навсякъде питам кога носят бебето. Може и смешно да звучи за някой, имам приятелки раждали секцио, бързо възстановяване и т.н., знам и самата процедура как протича, но ме е страх.


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #442 -: Юли 29, 2016, 14:13:49 pm »
Аз пък се страхувах да не тръгне само преди определената дата. Мислех си, че няма да знам какво да правя- дали да тръгвам, дали е удобно да звънна на док, ако е примерно през ноща, какво ще правим, ако реши да се изстреля бързо, а аз съм за секцио. Неизвестното ме плашеше. При мен нещата се случиха 1 седмица преди предвидената дата, много набързо, отидох на преглед, док не хареса как съм се надула и изгубила гласа и ме пита Искаш ли да раждаш днес?  и така след 2 часа вече бях мама.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #443 -: Юли 29, 2016, 14:48:05 pm »
Ако се наложи не бих рискувала живота на детето си. Това е друга ситуация, но просто самата мисъл за секцио не е заложена  в мен. Не ме разбирай погрешно. Не съм фанатичка не тема естествено раждане, нито ще убеждавам някой в нещо си, просто човешки страх.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #444 -: Юли 29, 2016, 15:23:57 pm »
Здравейте, много се колебах дали да си задам въпроса но в крайна сметка се реших.
Имам съмнение че може да съм бременна, обаче ситуацията е малко сложна тъй като не знам кога да си направя тест. Последния ми нормален цикъл беше на 31.05. След това ми дойде на 05.07 но само за 2-3 дни много слабо. Но изобщо не се усъмних. Но от седмица две започнах да чувствам неразположение особено сутрин до към обяд, корема ми се подува от всичко и не издържам вече, а по принцип съм много търпелива и не мрънкам просто така. Към всичко прибавям и ужасното главоболие което днес достигна върха си. Не знам какво да си мисля вече и не знам кога бих могла да си направя тест. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #445 -: Юли 29, 2016, 16:10:02 pm »
Здравей kattc92,

През колко дни ти идва цикъла обикновено и редовен ли е?
Уринните тестове от аптеката могат да покажат бременност около датата на очаквания цикъл или след няколко дни закъснение в заеисимост от чувствителността им.

Следиш ли си овулацията по някакъв начин?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #446 -: Юли 29, 2016, 16:17:26 pm »
Цикъла ми е редовен принципно. Овулацията не я следя. да изчакам до 05.08 и ако не ми дойде тогава да си направя тест
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #447 -: Юли 29, 2016, 16:25:52 pm »
Краткото кървене при предната менструация, както и неразположенията, които споделяш могат да имат най-различни обяснения. За да ти е по-лесно да си следиш цикъла и да се ориентираш кога овулираш, има ли вероятност да забременееш от контакт в определени дни или кога имаш закъснение, можеш да си свалиш ап за телефона за следене на цикъла. Не са 100% гаранция за точност, но са добър ориентир и ще ти е доста по-спокойно.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #448 -: Юли 30, 2016, 09:11:17 am »
Добро утро :) Гледам, че за секциото сте отворили дума. И аз съм в клуба на страхуващите се от операция, които цяла бременност се подготвят за нормално раждане. Е да, но бебчо и до момента седи с дупето надолу и май няма намерение да се обръща. Сега тъкмо започнах да се подготвям психически за планово секцио и започнаха страховете да не тръгне преди това... няма угодия. :lol:

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #449 -: Юли 30, 2016, 11:30:07 am »
Ади, аз снощи пак бях на система в болницата. Акушерката много ме "успокои"-"какво толкова. Не е опасно и сега да се роди, само ще постои малко е кофиоз и ще е спешно секцио". Направо щях да ревна, ако не беше цялото напрежение от вчера о предния ден. Още повече ме депресира, че със сигурност ще раждам секцио, което не стана ясно как го констатира, но както и да е. Бебка от началото на юли, когато лежах в болницата се завъртя о стои с главата надолу. Според лекаря е , заради контракциите, които я подготвят за излизане, та... А и сравнението, което даде акушерката, докато разказваше за някакъв татко, който гледал секциото и припаднал - "не си ли ходил на село да гледаш как се коли прасе" Ужас!


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #450 -: Юли 30, 2016, 13:29:06 pm »
Тия акушерки въобще не са за слушане! Само си придават важност!

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #451 -: Юли 30, 2016, 14:55:04 pm »
Привет момичета,

Не се стресирайте от такива приказки! Акушерките не си мерят думине и не съобразяват какъв стрес ви причиняват.

Бременните се тревожат от началото до края, неизбежно е, но е по-добре да се настройвате, че както и да родите, всичко се забравя в момента, в който си прегърнете рожбите!
Пожелавам ви леко и безпроблемно раждане на термин и повече спокойствие!

Аз днес съм с ужасно главоболие. Не мога да разбера дали е от времето или от нещо друго. Напоследък ми се случва от време на време. Някой друг има ли такива оплаквания?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #452 -: Юли 30, 2016, 22:34:15 pm »
Мира, аз в началото имах такива моменти на силни главоболия, но не можех да пия нищо. Не знам какво да ти препоръчам. Единия път толкова ме болеше, че плаках. Тогава обаче трябваше да пия но шпа, заради зацапване и то ме замая и заспах.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #453 -: Юли 30, 2016, 23:37:22 pm »
Здравейте! Как сте в тези жеги? На мен ми се отразяват много зле - тръгвам на разходка и след 20-30 мин. вече съм скапана. :(
И на мен ми се случва да имам дни с главоболие, което започва още от сутринта. В такива сутрини си пийвам по едно 3 в 1. Когато бях в 3-4 месец, питах лекарката ми дали мога да пия по едно. Тя ми каза, че каквото и кафе да пия, да го пия до обяд.
Мен пък от 2 дни ме мъчат киселини. Никога не съм патила от тях и е ужасно. :( Единствено содата ми помага.
Приятни сънища! :)
 
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #454 -: Юли 31, 2016, 07:58:31 am »
Добро утро!
Мира, и аз бях с главоболие, мисля че беше в началото, не помня до коя седмица, но и аз не пиех нищо. Много ме отпускаха масажите на главата от моя мъж :)
Момичета, аз и с първата, сега и с втората бременност, имам киселини. Когато положението стане нетърпимо, пийвам една лъжица оцет. Много ми помага :)
Аз правя много леки разходки, заради трите прокървявания, последното беше преди две седмици. Може би от залежаването, толкова тежка се чувствам. Още не съм влезнала в седмия месец и бебка вече ми тежи. Само се моля всичко да е наред. Един час да стоя права, дори нещо да се мотам вкъщи, и получавам ужасни болки в кръста. А за жегите думи нямам. През деня бива, тъй като пускам климатика. Но вечер е ад. Много леко спя, постоянно се будя вир вода.
Другото, което исках да ви питам, аз съм с ниско кръвно и от скоро си имам апарат вкъщи и всеки ден го меря. Мъжът ми ме шашка, защото на кръвно 90/45 имам пулс 87. Не съм звъняла на доктора... Мисля да не се параноясвам. Нормално ли е според вас или пулсът ми е ускорен?

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #455 -: Юли 31, 2016, 08:40:02 am »
И аз съм с много киселини цяла бременност. Газираното ми помага, но много кг качвам от него, може би защото по принцип не пия нищо газирано. Кафе си пия също цяла бременност, по едно съвсем обикновено еспресо сутрин, иначе кръвното ми се удря в пода. Понякога си позволявам и по едно слабо следобяд, когато ми е много уморено и заспало, а имам задачи. И кръвното пак си ми е ниско, за което док казва, че е по-добре, отколкото да е високо. За главоболието не знам какво да кажа, аз по принцип страдам от мигрена, но сега през бременността не се е появявала и силно се надявам бебчо да я е излекувал. В началото веднъж или два пъти ме заболя главата и пих по половинка парецетамол.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #456 -: Юли 31, 2016, 09:46:44 am »
Chris08, моето кръвно си е нормално, но от началото на бременността пулсът винаги е около 80-90. Има случаи, в които стига до 100-110. Ходих и на кардиолог - всичко беше ок. Предположението на кардиолога за ускорения пулс е, че е заради Но-шпато, но АГ-то не се съгласи. Изглежда си е от самата бременност.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #457 -: Юли 31, 2016, 10:23:32 am »
Chris08, щом си се консултирала с кардиолог, значи няма проблем. Аз от време на време имам сърцебиене и усещам как ми се ускорява пулса. За кръвното не го мисли. Аз винаги съм била с ниско и сега пак си е ниско. Бих се притеснила, ако започне да се качва. Ние скоро разисквахме темата и май се оказа, че доста мамчета сме с ниско кръвно. Аз пия кафе с мляко сутрин, а през деня айран или кола. Пия и много вода.

Cvetence87, аз съм като стара баба. Краката ми за нула време ме заболяват. Не мога да седя клекнала повече от 10 секунди, защото пръсците ми се схващат. Въобще шоуто е пълно. Придвижвам се с кола и климатик, иначе не мога да издържа на жегата.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #458 -: Юли 31, 2016, 11:42:52 am »
Здравейте,

След като ме мъчи половин ден ужасното главоболие, пих магнезиевия препарат, който док ми изписа - диаспорал и като че ли той оправи и главоболието. После видях, че магнезия помага за кръвоснабдяването и за мигрена дори, така че е твърде възможно да е помогнал.

Крис,

Не е страшно ниското кръвно, аз имам подобни стойности. Док ми препоръча много течности, айрян със сол, ако много пада едно слабо кафе сутрин. Пулсът ти не е ускорен. Ускорен пулс се счита ако поддържаш постоянно пулс 90-100-110. Аз също имам моменти с ускорен пулс. Кардиологът каза, че е характерно за бременността и трябва повече почивка.

Цветенце,

Разходката и за мен е проблемна, жегата много бързо ме изморява. Гледам да излизам вечер по хладно.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #459 -: Юли 31, 2016, 21:27:05 pm »
И аз щях да ви питам за ускорения пулс , но явно е нормално за бременните въпреки че и моето кръвно е многооо ниско на моменти пада до 60/40 а пулса ми е 80 и понякога повече , но забелязах че когато ми е топло си усещам сърцето пак в гърлото толкова силно и бързо бие 😃