Здравейте, момичета
И нашия преглед мина, но оттогава ми е едно смачкано
Бебка има тенденция да изостава, и въпреки че док каза, че всичко е наред, (на доплер е идеално положението) на мен пак ми е смотано. Ще чакам с нетърпение късната ФМ.
И на мен ми назначиха обременяване с глюкоза. Мислех си, че няма да имам никакъв проблем, обаче, уви! С гестационен диабет съм
Стойността на гладно си е супер, но на 1-вия и на 2-рия час са ми високи. Ще пазя диета, а в понеделник съм на ендокринолог
Добре че в частните клиники се назначава това изследване профилактично, дори не се наложи да питам док за него. А от кръвната картина и урина, които бях пуснала, освен ниския хемоглобин, друго притеснително няма.
Хемоглобина ми е все още нисък, но се е покачил малко. Явно дъвченето на желязото с витС и отделно от храненията и магнезия, дава ефект.
Само сега съм в размисъл как да си наглася храненията и желязото и магнезия, че последния ми го увеличиха, че се оплаках от крампи и болки ниско в коремната област...ще ги наредя някак...
След тези кофти емоции, взех решение да не ходя повече на работа и в понеделник ще помоля док да ми напише болничен. И без това, последната седмица на работа ми дойде много тежка, а и ще избегна свиването на работния стол, ще си наредя графика с диетата и хаповете и най-вече: по-малко стрес...нали казват, че захарта се влияела и от стреса....
Моето кръвно също е ниско и сутрин пия голяма чаша мляко с половин чашка кафе.
Имах, обаче една единична стойност 130/62, (10 мин. по късно вече беше 108/62) която ме накара да си меря кръвното като лудите през час - два. Не се е повторила. Нямам промяна в пулса от кафето.
За стриите, и аз си купих Мустела крем (по съвет на момичетата тук), само че не се мажа редовно, а само когато ме засърби кожата, много добре облекчава.(на икаров не ми хареса) За сега си имам само стриите от преди да забременея, но ще взема да почна да се мажа редовно вечер, че да стане по-еластична кожата. Иначе съм качила от пункцията до тук 14кг.
За настинката, на мен ми бяха казали, да пия парацетамол ако вдигна температура над 37,8.
Хубаво е повече течности, за да не се стига до обезводняване.
на всички
Допълвам:
Нани, на мен ми казаха 32 гс, док ми я записа в 31гс ( по-късно се усетих и реших да не сменям часа).