Здравейте и от мен! Аз постоянно ви чета, но не пиша толкова често.
Надявам се всички да сте добре.
Aeryn, как си? Отминаха ли боцканията?
Mirracles, и аз съм с ниско кръвно, но не ми създава проблем. Не знам какво да те посъветвам...
При мен засега бременността се развива по план. За последен път бях на екограф на 23-ти юни, в 12-та седмица. И всичко беше наред. Изследванията за Синдром на Даун и за Синдром на Едуардс излязаха добре, както и за хестационен диабет. Нали съм над 35г. и при нас тези изследвания се правят задължително, здравната каса ги покрива.
Чета ви,мили момичета, че приемата различни медикаменти, нош- па, магнезий и т.н., и честно казано не знам за какво точно се предписват, освен нош-па. Аз спрях Прогестерона в 12-та седмица, който взимах от момента на пункцията и сега приемам само едни мултивитамини специални за бременност. Вярно е, че понякога усещам пробождания, пристягания, наболявания ниско в корема, но не ми се струват притеснителни, особено след работен ден, прекаран седнала зад комютъра... При нас лекарите нямат навик да предписват медикаменти, освен ако не са наложителни. Така е и с малките деца. Трябва да е нещо по-сериозно, за да предпишат лекарства. Парацетамол или ибупрофен давам на дъщеря ми само когато темпертурата мине 37,8º. Капки за нос няма да изпишат никога за малки деца. Само морска вода за прочистване, същото е и с кашлицата... Малко се отплеснах... Извинявам се! Просто споделям с вас
Имам час за екограф следващия четвъртък. Тогава ще съм в 17-та седмица и много се надявам да ни кажат, освен че всичко е ОК, и пола на бебко, за да мога да си му говоря по-персонализирано
. Нямам търпение да дойде денят, защото от последната ни среща с малкия човек мина доста време. Водихме и дъщеря ни с нас и беше едно изключително изживяване.... Този път ще трябва да отида сама, но така се получи... То само всичко да е наред. Предстои ми пътуване до България за отпуската, и искам да се уверя, че всичко е наред преди да летя. Иначе съм си запазила час при Д-р. Васил Даскалов за фетална морфология в 20-та седмица. Така направих и когато бях бременна с дъщеря ми и останахме много доволни от вниманието, с което ни посрещнаха.
Пожелавам ви леки и спокойни дни, изпълнени с трепетно очакване!