Здравейте, момичета! Мен вече ме изписаха. Не знам на кого ще помогна с инфо и коге успокоя, но ще се опитам да кажа какви случаи имаше в болницата.
Започвам с едно момиче, което беше прието, заради изоставане на бебето с 2 седмици. Било е 2300 грама и след 2 седмици отново е толкова, а е в края. Термина й е 29.07. Вляха й 2 системи без да се обсъжда секцио. Лошото е, че тя беше 21 годишна и не се интересуваше какво й вливат и за какво, пушеше и напусна болницата по собствено желание след 1 вечер престой. Т.е. нямам обективно мнение по въпроса, но лекарите не изглеждаха много притеснени, може би и заради нехайството й.
Високото кръвно-приеха едно момиче, което е с планувано секцио за 21.07, но е започнала да вдига кръвно от седмица. На системи с магнезий е и 3×1 допегит за кръвно. Следят й урината постоянно. Евентуално ще й изтеглят секциото 2-3 дена по-рано, термина й е 08.08, бебето в момента е 3кг.
И за мен... Контракции и болки, които не се успокоиха след 5 системи магнезий, 1 система спазмолтици.,не знам колко инжекции но шпа и бусколизин... Една акушерка ни спомена за лекарство - Гинипрал. След първата система всичко се успокои. Страничните ефекти са сърцебиене и треперене. Не са приятни,,но отминават след изтичането на системата. Няма ги на хапчета, спрени са от производство. Но ампулите наистина помагат! Сега до края ще ми вливат през ден система и ще съм,на легло. Шийката ми е ужасно скъсена, буквално всичко е на косъм. Иначе бебка вече е 1200 грама, отново активна, даже общителна, защото я закачам, а тя отговаря.
Успех на всички и дано съм била полезна за някого!