Детето ти определено е с рефлукс и от прочетеното - не е ще да е лек. Не знам какви са тези лекарски съвети за водички и изобщо течности, като "препоръчителни" - при такова състояние - колкото по-рядко/течно - толкова по-лесно се връща. А ти споменаваш за гадене и непряко провокирано от поета храна/течност повръщане... Колко са компетентни по тези въпроси педиатри НЕспециалисти по такива въпроси в Англия (или където и да било) - ще оставя на теб да се сетиш. Там ще е безумно скъп частен прием при специалист, но ако можете да си го позволите - проучи къде и при кого и заведи детето. Не е безобидно състоянието, особено ако не се взимат мерки с месеци и години.
Вие не си ли идвате в България все пак? На гости, почивка? Ако ще идвате скоро - тук е доста по-лесно и евтино да го види читав специалист и да се назначи адекватна терапия. Не чакай да си мине само, аз съм на 35 - и не ми е минало съвсем, хем е в лека форма при мен (като за възрастен), а и като дете не е е било чак толкова тежко при мен де.
Рискове от подобно състояние и то неадекватно третирано- колкото искаш. При бебета и подрастващи - ясно, че не се усвоява нормално храната при ударно развиващ се организъм. В допълнение, при всяко повръщане се излизва стомашна киселина в хранопровода - ни стомах, ни черва действат нормално - следват язви, гастрити и други доживотни "екстри". Като чуя някой вече, особено в бяла престилка да дрънка тъпотии от вида колко си било нормално едва ли не да си повръщат бебета и малки деца и как няма проблем - направо пяна ми избива. Не, не е нормално. Не, не е мое мнение - на лекари специалисти по тези въпроси е. И съм го виждала с моето си дете. И разликата с "нормалното повръщане" и без него съм я виждала. Ходих да го бутам сина ми да не би да е умрял, след 4 часа сън, след първия прием на АМ-АР. А кърма имах за 3 деца, сучеше си, много полезна, ок, ама другото....? И подчертавам, при моето дете - беше много, много лек този проблем. При твоето - не е.