hope-love, понеже темата "сливици" ми е актуална, да ти споделя малко инфо, пресничко. Третата да се извади - няма дерт т.е. съпътстващи щети от отстраняването й. С другите две обаче не е баш така, знаеш. Та преди 10 дни водих Дани на консултация, при лекаря, който му извади третата сливица преди две години (в Пловдив). Нашите "върховни спецове" в Ст. Загора ми заявиха, че тя пак си била поникнала и затова пак сопорляци и пр. и аз отидох с идея да уговорим повторна операция. И ти да видиииш - ми няма такова нещо, не е поникнала пак. Това го споделям само по познатата на всички ни до болка тема, колко е важно да подбираме лекарите си.
Та Дани беше пак яко болен в този момент и съответно и другите му две сливици се бяха пораздули. Лекарят ме пита такива ли са обикновено като размер и цвят, обясних, че не, та оттам се заговорихме за ваденето на въпросните (по принцип). Какви са показанията за да се прави, кога не бива, кога е "на кантар"... И му казвам аз, че за третата съм ОК, ако пак е за вадене, или т.нар. ревизия - нямам дерт. Но за другите две - склонност да ги махна нямам. И ми обясни човека, че при тях вече - напълно отстраняване на тези двете сливици се практикувало в много редки случаи и при определени там показания, дето...просто няма накъде вече и друго няма да помогне. Но в общия случай, при проблемни две такива, откъм обем - намалявали ги и готоУ. Казано на прост език, "поодялкат ги" там с лазери и пр. супер модерни инструменти имат в УНГ-клиниката на тази болница и после всичко е ОК. Самата операция минава леко, без последващи болки и драма, което също е важно. Казвам ти го, в случай, че с теб не е коментирано подобно решение за сливиците, или там където го водиш детето - просто не се прави. Ако искаш - пиши ми да ти дам координатите и на нашия лекар, ей така за второ мнение да отидете поне, не вреди. Аз рядко си позволявам да препоръчам лекар точно, че и съм егати махнаджийката
, но за този конкретно - доброто ми мнение не е само от личен опит. Доста приятели и познати и децата им са му били пациенти и всички го благославят.
Алекс, по-раничко почва сесията при вас, на мен целия ми юни ще бъде "много весел" с моята. Все така да ти върви с изпитите!
За детето на село, аз като "видна селянка"
да потвърдя - нищо по-добро не може да се осигури на едно дете за мен, каквито ще супер условия да имаш в града...град ли е - не ми го хвали. Аз се чувствам голяма късметлийка, че моята селска къща ми е на 25 мин. с кола от С.З. и то по хубав път, та можем с Дани да си идваме честичко, или просто да си стоим тук със седмици и месеци. Към момента сме си тука трета седмица вече. Ако направя една сметка груба за неговите 5,2 години живот - май половината време съм го гледала тук. Тук никога не ми се разболява в добавка, въпреки че е постоянно контактен с болни. То много бели деца тук няма, само чат-пат при баби, или с родителите си идват, така че яко го интегрирам и си играе с децата на братята роми най-редовно. 90% от тях са постоянно болни от нещо, точенето на зелени сополи е нещо обичайно, ама нъц - никога не ми се е разкекал тук. На "великата" си частна ДГ, с белите и добре гледани деца - за три дни е готов.
Отдавна съм се отказала да търся логични обяснения, камо ли научни за споделеното, затова само ти го казвам като факт. Като имаш село и баба желаеща да гледа там дребния - оставяй го за по-дълго, като има такава възможност. На детето му е супер там, а ти малко от малко можеш да вземеш въздух междувременно. За жалост в моята къща - няма баби и постоянно живущи, ако имаше - ехееее вече щеше да е идеалнУ за мен. Не, че и аз не обичам да вися тук, ама когато всичко на мен чака, а това е къща с двор все пак, не апартамент....постоянно нещо имам да правя. Не, че не съм помъкнала всичките бумаги да чета, за да не ми е нанагорно юни, ама в града - къде по-лесно ми се получава и имам повече време за целта. Направо шапка ти свалям, че с две деца и то едното е бебе - успяваш И да четеш ефективно за изпити. Аз съм супер смотла в това отношение, като забия с бумагите и потъвам в тях и ми трябва абсолютно спокойствие за тази дейност. Хич ме няма в схемата сега чета час, след няколко часа пак и така "на час по лъжичка".