Марго, без бой си признавам, че нямам хабер как точно се приготвя моцарелата, но се води "незряло сирене" и ми беше в "забранителния списък", когато бях бременна. Та затова го броя наравно с останалите неузрели сирена (родно производство). Притеснения не съм имала да давам такива де, проблеми - също. Не познавам и пострадали от консумация на въпросните, ама не съм НСИ все пак
За уреди за готвене на пара (ама само това), аз от години ползвам следното:
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Cooking-accessories/44809/45940/ Не, не е поредния уред, който да се чудя къде да прибирам, ама няма и нещо, което да трябва (да съм искала) да сготвя на пара и да не съм успяла с тая джаджа, която е "за без пари". Така и не се начудих кой и защо дава пари за някакви пластмаси на три нива и с егати обема и то на цена от по 100-200лв., като същото се постига и с тази приставка. Не вярвам някоя от вас да няма м'найсе тенджери от всякакви размери все пак
Една дружка ми обясни, че избухала 200 и нещо за пластамси на "Авент", ама било на 3 нива и тя така можела едновременно три там неща да готви на пара (не, че някога го е правила, ама за принципа). Е не мога да си купя три такива приставки за по 6 кинта и нямам 3 тенджери у нас, та ако 3 неща ще готвя на пара наведнъж (веднъж на 10 години) - аууу няма как без "уред". Но на който му е много мерак - мятайте се в OLX - такива има бол, почти неползвани за смешни пари.
Това го пиша, като човек дето е купувал де що домакинска дивотия излезе (както знаят някои от вас поне) и нали....от позицията на натрупан опит просто. Пък да бъдем реалисти, като приключи манията със захранването и чалдисването по този въпрос (където я има изобщо) - убили сме се да готвим на пара всичките.
Като гледам готварската тема - само на пара се готви, без тесто , мазно, пържено пък сладко и захар - сЮвсем няма....
Та, ако ще е уред все пак - секънд, хенд, куча марка, до 30-40кинта ми е съвета и после да не ви е яд.
П.П. Изписаното дотук - не се отнася за вегани и хора луди на тема полезно хранене, кълнове и пр.