Едит и Сол, къде изчезнахте? Вие сте ни връстници и ни липсвате.
Здравейте
, напоследък нямам много време да влизам да чета дори, имам си ядове с ваксините, а и зъбите ни мъчат и ми идва в повече. Каня се от няколко да питам за тези ваксини. След няколко дневно разтакаване и няколко неприятни разговора с педиатъра, се оказа, че тук ни отказаха да бият на бебка ваксините от втори месец нататък. Трябвало първо да й направим турски документ за пребиваване, това че била родена тук и има акт за раждане (тукашен) не означавало нищо, а този документ ще бъде готов в най-добрият случай в срок от 1 до 3 месеца. Но никой не се постара да ми обясни това нещо още в началото като я родих, досега щяхме да сме готови. Както и да е, въпросът ми е с колко месеца мога да забавя ваксините от втори месец, а и следващи ако има. До момента от болницата са й били само двете за хепатит Б. Обмислям вариант да се прибера в Бг и да й ги бият, защото може би ще стане по-бързо издаването на пасаван от консулството, но в БГ като не сме регистрирани при педиатър, как можем да си ги набавим, предполагам че ако си ги купим и на частно да си платим при някой педиатър би могло да стане. Но това са само мои разсъждения и изобщо не зная дали мисля правилно. Моля, ако някой знае да каже.
Иначе бебката е добре, тежи 5,800кг вече и е 61 см, хапва си добре
. Но от 22-23 март имаме проблем със заспиването, първо се започна през деня почти не спи, а с нощното заспиване има трудност от както смениха времето, то едва ли има връзка, но ми се запечата като дата. Мъчат я зъби, мрънка, хленчи и накрая я избива на рев. Купих й чесалки за венците от аптеката, но и това я залъгва за няколко минути само. Вечер започваме с приспиването от 8 без нещо като я изкъпя и продължава до 22.30ч. После се започва будене през два часа и единствено се успокоява на гърдата като я сложа и засмукването й е много болезнено. Тъкмо сама си беше спряла нощното хранене в 1.00-2.00ч. и се будеше чак след 4.30 и сега пак старата песен, че и по-зле. Ама ще мине, то нали всички сте минали през това, и ние ще минем. Гушкам постоянно, пея песнички и така се успокояваме...едва успявам да сготвя нещо и за "голямото дете" , че и то като се върне от работа и то си чака ядене да му сложа
.
Болничките да оздравяват бързо и дано времето да не е толкова променливо!
Синеочка, аз твоята Слънчогледка ще я набарам някой ден и ще й нацелувам сладката физиономийка, много е хубаво детето пу-пу.