Фанте, аз съм атеист, но като те чета и ми идва наум лафа: "Господ дава, ама в кошара не вкарва". Мисля си и друго. Ако утре ми се наложи да търся спешно работа, прилично платена, понеже иначе - не мога да си платя сметките, да се грижа за себе си и сина си и го кажа тук - ще е напълно достатъчно и до седмица ще имам такава. Нито обяви ще ровя, нито по интервюта ще ходя. Толкова момичета четат и са готови да помогнат по всякакъв начин, всеки има контакти и познати в някаква сфера, все някой познат си търси човек за някаква позиция...само желание да имам.
И ти го казвам, понеже напред в темата - ти получи направо предложения за работа и не пожела да се възползваш. И то такива, които аз на твое място бих приела без да му мисля. И казвам "на твое място" в смисъл - ако нямах ангажименти с малко дете. Понеже сега, когато ги имам - доста неща не мога да си позволя да работя, ако и по принцип да са ми ОК - например нещо на морето за сезона, понеже 3 месеца нали...кой да се грижи за малкия, ако аз замина, или хвана нещо с нощни смени, или 12-часови, все тая и да е добре платено - няма чалъм.
И аз и доста други жени, само поради факта, че вече са майки и то в нашата "мила" държава - след раждането са принудени да приемат работа и под квалификацията си и за по-малко пари отколкото са взимали, преди да родят, но пък да са им съчетаеми работа и грижи за семействата им. Правят го, без драма и без да реват като убодени прасета.
Да ме прощаваш, но ти в момента имаш отговорности само към себе си. Ни мъж (доколкото разбрахме от теб), ни дете, ни грижа за възрастни, или болни роднини, здрава, права, млада жена и висиш на тоя комп и хленчиш и се окайваш и това е. В добавка, сумати народ се впрегна да ти даде съвети, да ти предложи работа, да ти каже "пинизи" за успешно писане на CV, представяне на интервю за работа...и ти ни взе тука за канарчета. Буквално. Нямало за тебе работа бе?!!! Никаква, даже в Макдоналдс
И един мармот...
Искаш си та си искаш предишната работа и ако не става - край. Друго ти не можеш да работиш. И аз си искам предишната, ама няма как да стане, поради което - сменям ресора, уча пак, с все дете на главата, куп задължения + пътувания до София, щото университета ми е там. А то трябвало да ми хрумне, че като не мога да си работя пак това, което съм работила преди да родя - следва да съм доживотно безработна и да се вайкам. Колко "логично". Пък и за прословутата ти бивша работа, аз не мога да разбера честно казано, какво ти е толкова непрежалимо. Очевидно - не си се справяла добре с нея. И то толкова не си, че си изкарала само седмица на нея, седмица в която и едно кафе не си успяла да направиш като хората, пък по съществената част как си се справяла - ясно. Щом са те освободили и то набързо. Не ти ли хрумва, че просто не си подходяща за тази длъжност? И бива да се насочиш към някаква друга.
Постоянно гледам обявите за работа да ти кажа.Аз също имам проблем в момента да си намеря нещо, което да ме устройва, ама не защото гоня заплащане и позиция, или да е нещо дето ми харесва да върша, или поне да не ми е неприятно - тцъ. Просто работа, която да върша от къщи, или да е от вида: "обем работа свършена в срок", без да съм вързана в град Х от 9 до 5. Което на нашия трудов пазар - не е популярна опция и много рядко излиза нещо подобно. С изключение на някои позиции в IT-сектора, или боравене с чужди езици на ниво филология (пък моето ниво е "работно"). Нищо, че съм ОК с МРЗ, ако ми изскочи все пак такава работа и грам претенции нямам скучна ли ще е, досадна ли ще е дейността, на този етап - само раб. време ми е дерт. Нищо друго. Обаче нали - чета обяви наред. И за хора без стаж, квалификации и космически претенции, които нямат зор с работното време, или мястото на работа (морето да кажем) - работа има бол. И то не за МРЗ. Та изводът за мен е, че не работиш просто, защото не искаш. Всичко друго е бла-бла.