Много се чудих дали да пиша отново, защото незнам колко има смисъл и до колко ф31 наистина приема съветите на всички ни, но ще пиша за последно.
За консултант продавач, колкото и да не ви се иска истината е, че външният вид има огромно значение. Като в момента не говоря кой красив, кой грозен, а за елементарна хигиена и женска култура да поддържаш външния си вид. Никой не е казал, че трябва да се ходи с бална прическа и грим, но има елементарни неща като чиста и поддържана коса, чисто лице, лек грим (по желение). Аз си имам 6 продавачки в момента, мога да ви кажа, че колкото и да не ми се иска, те са ми лицето и на двата обекта...Моите обекти са тип бутикови сладкарници да кажем, имаме скъпи неща, като белгийски шоколад, френски вина и т.н, само от съображение че работят с храна, продавачките не могат да си позволят лоша устна хигиена, пусната коса или неподдържани нокти/ръце. Имах такава една, махнах я след 10 дни, след като всичко беше в черни косми по пода, защото не искала да си връзва косата или не знаеше как, кой знае...
В магазини за козметика и парфюми, абсурд момичетата да не са с безупречна визия и грим, това е така в цял свят, защото продават това което им е на лицето. За дрехи, по същия начин, не можеш да продаваш дрехи облечена по анцунг....продавач консултаните въобще не са за подценяване, защото от тях зависят изцяло продажбите, аз също си избирам момичета, които освен мотивирани и с хъс за работа, имат и и чар и добра визия и хигиенна култура, защото истината е че обратното отблъсква.
За това всичко се свежда до това къде искаш да работиш продавач консултант и в коя сфера? Ако искаш да работиш в някой железарски магазин, едва ли визията ще е толкова от значение, но ако искаш да работиш в бутик, ресторант, парфюмерия, сладкарница и т.н трябва задължително да инвестираш време в себе си и външния си вид. Аз и преди ти казах, че добър външен вид не зависи само от средствата, а от желание и мотивация...