м-и , аз не те разбрах - смяташ , че на 3-4 г. са големи и че ,ако се напикават вечер, докато спят е някакъв голям проблем ли ?
За мене не е -поне до такава степен , че като се изключи физиологичен проблем , не бива да се вкарваме във филма "Бабите казват -ама , той е голям , защо се напикава ..." Ами напикава се , какво да направим -чакаме и така , но прекаленото вторачване и натякване само ще тормози и родители , и дете .
Аз питиета на масата не слагам. У нас се пие само вода.
У нас пък вино и бира слагам
Шегувам се , но по време на хранене не е препоръчителен приема на вода, както и веднага след хранене , защото се разрежда стомашния сок и по-трудно се "смила " и преработва храната .
Дидомира , дано се включат момичета от София .
Моя приятелка от София празнува така на сина си рожден ден в близкия парк - там нямаше заведение или нещо такова . Нае клоун за забавление на децата , соленки , хапки, напитки и други вкусотии за всички - май имаше беседка и импровизирани масички бяха направили . Музикално оформление и украса с надпис и балони и готово .
Тук има една детска площадка , до която има открито заведение и често празнуват там рождени дни , но да си ви кажа при по-малки деца , на мен подобен вариант ми е изморителен за родителите - всеки трябва да обикаля и търчи подир детето си. Те се пръскат -всеки на някаква катерушка или люлка , нямат общи забавления и игри - не е по-различно от играта в парка , освен тортата .
Преди време jam беше писала , че оптималния брой деца за рожден ден , трябвало да съответства на годините на детето - на мен ми се струва много малко , знам ли .
Някой може да ме опонира , че какво по-хубаво от това децата да са на открито и да играят .
Но рождения ден за дете , което вече разбира за какво иде реч , трябва да е по-различен и специален от обикновена игра . Мен ме учудват родители на 5-6 г. деца като кажат , че ще празнуват с роднините и баби , дядовци . Не е до пари , защото за една семейна трапеза ще похарчат колкото за детски купон , но на децата им е далеч по-приятно да щуреят в своята си среда .
Дидомира , в никакъв случай не са насочени към теб размислите ми , ти си знаеш компанията и интересите . Аз донякъде визирах едни частни случа , на които съм свидетел .