Нимика[/b], в градината на Дани са решили да се празнува първа пролет (тогава има тържество), а не 8-и март. Доколкото знам, заради няколко майки преди 3-4 години, които направили панаир, че това било комунистически празник и не искали децата им да участват в него и такива тъпотии (за мен поне). Лично аз бих се радвала на тържество за 8-и март, картичка направена от него (поне по мое време така беше), ама... няма да ме огрее, поне преди да стане тийн и сам да се сеща, че мама има празник.
И при нас тази година за 8ми март май няма да има празник ,а голямо представление за първа пролет .
За това и попитах - защото лично за мен ,а и за останалите майки , е разочароващо - искаше ни се дори символично да го отбележим в градината.
Можеха по една рисувана картичка да направят -да очертаят ръчичката си и я оцветят и да се съберем да ни ги подарят и изпеят една песен .
Емоцията от малки слънца , събрани накуп с грейнали очички , е страхотна и ни се искаше да я изживеем за празника , но здраве да е .
Аз още пазя изключително приятни спомени и наслада от предишните години за 8 март от Видин - винаги имаше празник в детската градина /яслата .
z22 , неприятно наистина - според мен по -добре не влизай в подробности и не обяснявай нищо на госпожа - така само ще влезеш в полемика и потвърждение на това, че нещо сте обсъждали . Казало детето , казало .
jasmin_veni, дано се оправят и двамата леко и бързо . Много неприятно наистина.
Ох , мен от снощи ме човърка една случка и не ми два мира :
Калоян е срамежлив , някак си няма самочувствие, в допълнение , понеже да го уча , че трябва да отстъпва , ето случка от снощи -
тръгваме от детската и има едно приятелче ,с което умират един за друг да играят.
Другото дете , според мен , винаги се налага и някак си манипулира Калоян , с доста самочувствие и увереност е .
Искаха да ги взема двамата , звъннах на майката и тръгваме към парка .
Срещаме я пред един магазин с трета майка , която предложи да купи по една мартеничка на двамата .
Приятеля на Калоян държеше в ръка една мартечника и пожела да му купят същата от сергията .
Съответно и Калоян пожела същата , но беше последната .
И аз казвам на Калоян- добре - избери си ти друга някоя .
Стигна се до рев , увещания ... и в един момент аз си казвам на ум: -" добре , защо Калоян трябва да отстъпи в случая ?" Другото дете има същата мартеница вече , може да си избере друга , а не да има две еднакви . Майка му не се намеси .
Отстрани погледнато -Калоян реве и изглежда , че той се сърди за няма нищо . Реших , че е по-добре да се приберем .
Пред алтернативата да няма с кого да играе , приятелчето му даде старата си мартеница , Калоян отказа използваната , накрая получи новата и така вече имаха и двамата по две еднакви .
Казах , че мисля , че така беше редно и правилно , след като вече е имал същата мартеница .Майката нищо не каза .
След 50метра на друга сергия имаше същия модел мартеница - тя спря , купи още една нова и я даде на детето . За мен го почуствах като демонстрация - каквото и да става , той ще има две , пак повече повече от Калоян , и ще получи каквото е искал - може пък действието й да има друг подтекст , но аз не го виждам ? Детето дори не я погледна , сложи я в торбата и изтичаха да играят .
Аз си направих за мен изводите . Много съжалявам , че и на глас не казах всичко , което чувствах , но нрава ми е такъв очевидно .
Бих ограничила контакта с въпросното дете- и според мъжа ми това е правилно , но те умират един за друг и всички знаят , че в градината са неразделни . Играейки навън , виждам , че приятеля винаги се налага и определя игрите и Калоян отстъпва .
Страничен наблюдател какво би казал ?