Ами не е точно така, и моето дете махна и дневния и нощния на 2.2 г., но на 4 си го върнахме нощния, та до сега - 3 клас. Аз не бих махала. Порбвахме с изпишкване 2 часа след като е заспала, да, действа но е адски изморително, а и детето стана голямо и тежко, беше трудно да го гушнем от леглото и да го занесем до тоалетната. Спи с памперс гащи, добре, че е кльощава та й стават 6-ти номер на либеро. Пробвахме и с ограничаване на течностите, да действа, но не винаги. Купихме и пейджър, ами спи си детето и туй то. Няма проблем с отделителната система, има проблем с много дълбок сън.
Така че Блу, аз не бих махала, повярвай ми нощното напишкване не е нарочно!
И това, че знае, че не е направила нищо лошо е много по-добре от това да се натъжава от факта, и не не й дърпай ушите, а се радвай, че знае, че не е нищо лошо.
Защото моята принцеса знае, че това е проблем, който ще израстне, не се срамува, не се натъжава, носи си памперсите и на зелено училище като ходи, няма и грам комплекс или притеснение от това. За което лично аз съм изключително доволна.
Брат ми се напикаваше до 4-ти клас, чичо й до 5-ти, дядо и до 7-ми, така че явно е наследствено.
За мен, важи същото правило като и при дневния памперс, не насилваме нещата, не стресираме децата, защото не знаем на какво се дължи.