0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Подписах :) Стискам палци!

*
Успех и от мен

La vita è bella
*
Петицията е публикувана във фейсбук страницата на Сдружението Зачатие, всеки един от вас, може да я разпространи.

Додич, адмирации за инициативата!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Додич, стискам палци да се случат тези промени!
Още вчера се подписах и подкрепих, пожелавам ви успех  :flower:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Много ви благодаря момичета! Страхотни сте!
Подпис и от мен!

И от мен. Успех !
*
И аз ви подкрепих! От все сърце ви желая успех!

Всеки миг е още един шанс...
Петицията стигна и до мен. Подкрепих.
Подкрепям петицията. Желая Ви успех!
Скъпи мами, искам да ви кажа, че Петицията в подкрепа за целеви отпуск за осиновяване е само началото на всичко, което заедно с БАОО смятаме да предприемем като действия, за да постигнем желаните промени. Целта на петицията е да се покаже колко хора подкрепят исканията ни и на каква възраст реално се осиновяват деца. С нея ще дадем гласност на проблемите ни и защо за нас и най-вече за децата ни е важно да останем в къщи в началото след осиновяването. За да разберат обаче хората, които не са се докоснали до проблемите, защо реално са ни необходими тези промени е нужна повече активност в публичното пространство от всички ни. В страницата на петицията в раздел коментари може да споделяте трудностите, които сте срещнали при адаптацията на вашите деца и колко време ви е отнело да се справите с тях. Онези от вас, които се притесняват да излезнат си имената си, разбира се могат да останат анонимни, но по-голям ефект ще имаме ако не останем скрити.

За да не се чудите коя съм - аз съм автора на петицията. Текста за петицията започнах да пиша, след като други мами в бг мама изразиха недоволството си от сегашното положение и че биха подкрепили евентуални бъдещи действие в посока към промяна. Имам късмета лично да познавам Dodich, която се отзова и заедно с нейни познати преработиха текста, БАОО също ни подкрепят безусловно и ни дадоха насоки при оформянето му. Благодарение на съвместните ни действия петицията стана факт. Надявам се от тук нататък към нас се присъединяват все повече осиновители, които да изразят позицията си, което ще ни е само от полза.
« Последна редакция: Февруари 24, 2016, 09:31:13 am от jeni_baleva »
Подпис и от мен. Успех!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
и аз подкрепям и подписах петицията, успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Подпис и от мен.
Много добре сте формулирали аргументите и исканията, пожелавам успех на инициативата.

*

Успех и от мен!

*
Подкрепям и подписах !
И тъй като аз съм една от тези които са анонимни , ще кажа защо . Не се страхувам да изляза с името си, просто преди време при подпис на една друга петиция , не знам  защо  но си видях името няколко пъти , като при условие съм подписала един път .
Успех !
Подкрепям и подписах !
И тъй като аз съм една от тези които са анонимни , ще кажа защо . Не се страхувам да изляза с името си, просто преди време при подпис на една друга петиция , не знам  защо  но си видях името няколко пъти , като при условие съм подписала един път .
Успех !
Здравейте, щом не се притеснявате да излезете с името си, бихте ли излезнали пред медиите и да разкажете историята си, както и защо за вас е важно да се подкрепи петицията? Бихте ли споделили всичко това и в коментарите към петицията, макар и анонимно, ако все още не сте го направили?

Бих искала да помоля всички тук, които не се притесняват да покажат лицата си да ми пратят някакви координати за връзка в зависимост от това под каква форма предпочитате да контактуваме. Тепърва предстоят срещи с медии и институции и наистина е важно да има осиновители, които да говорят за проблемите си и да не се страхуват или срамуват да поискат  правата си. Всички срещи ще бъдат организирани от Гергана Богданова - председател на БАОО и тя ще бъде основния говорител. За да потвърдим думите ѝ обаче, ще трябва и ние да изкажем позицията и мнението си по темата.
Жени, аз се подписах анонимно, не защото не искам да покажа името и лицето си, а защото не искам 3ти лица да използват информацията за други цели. Ще ти пиша на ЛС какъв е нашия случай.
Скъпи, родители-осиновители, всяка година „Национална мрежа за децата“ представя „Бележник 20..": Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата“. Целта на документа е да направи преглед на напредъка на изпълнението на ангажиментите на държавата към децата. В оценяването се включват различни специалисти, които се занимават по някакъв начин с децата.
Тази година, при оценяването по темата за осиновяването, БАОО са дали много ниска оценка на държавата, като са акцентирали върху два основни проблема:
• Липсата на целеви отпуск при осиновяване, в подкрепата на който създадохме петиция http://www.peticiq.com/138745
и
• Двугодишния след осиновителен период на проследяване, който би трябвало да е в подкрепа на децата и техните родители-осиновители, а не формален и на документи, както е в повечето случаи.
По първия въпрос на становището на БАОО за дадената оценка, АСП (Агенция за социално подпомагане) отговаря, че оценяването е некоректно, тъй като всички, които са осиновили са се възползвали от плетен отпуск при осиновяване, а това не е вярно. Този проблем е детайлно изложен в Петицията.
По втория въпрос АСП отговаря, че проследяването при всички осиновявания се прави коректно и в полза на родителите-осиновители и техните деца.
За това се обръщам с молба към вас да споделите как е преминал или все още тече този период на проследяване. Възползвали ли сте се от отпуск при осиновяване и срещнали ли сте проблеми и затруднения, които да са свързани с това, какви са те? Вашето мнение е от голямо значение, за да постигнем по-широка представителност на описаните проблеми и да търсим намесата на институциите за позитивното им разрешаване. При заявка от ваша страна, анонимността ви ще бъде гарантирана.
Представянето на Бележника ще се състои през месец април. Присъствието на повече родители-осиновители на това събитие би показало на обществото и институциите, че проблемите, свързани с осиновяването, са реални и тяхното решаване ще е от голямо значение за децата и тяхната интеграция и адаптация. Онези от вас, които не се притесняват да излязат от анонимност, моля да споделят желанието си да го направят.
Прилагам линк към "Бележник 2015", ако искате по-подробно да се запознаете с него - http://nmd.bg/belezhnik-2015-kakav-e-sredniyat-uspeh-na-da…/
*
Подписахме и двамата със съпруга ми! Успех Ви желаем! Дано се случват малко по малко нещата в тази наша бедна държава... :(