0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета кажете мнение за д-р Лачев от клиника "Св. Лазар". За него почти нищо не мога да прочета. Благодаря Ви предварително!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: д-р Валентин Лачев Клиника "Св. Лазар" София
« Отговор #1 -: Юли 07, 2006, 20:10:54 pm »
Ако ти е по джоба тази клиника - отивай, там са всички фолк певици и хай лайф, доколкото знам.
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 21:01:44 pm »
Не беше ли писала Туто за него - че няма вагинален ехограф в частния си кабинет?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 21:41:47 pm »
А , незнам, аз говоря принципно за клиниката Св Лазар.
« Отговор #4 -: Юли 08, 2006, 07:24:35 am »
Не, не е той. Объркала съм се. Но при всички положения Свети Лазар не е добро място.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #5 -: Юли 08, 2006, 08:39:00 am »
Имам две приятелки, които родиха там и са много доволни от обслужването, отношението, условията. За лечение на стерилитет - лично аз не бих се доверила. Но всеки преценява за себе си.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #6 -: Юли 08, 2006, 11:10:26 am »
Разбира се, че условията за раждане ще са перфектни, нали си плащаш скъпо и прескъпо за това. Но съм чувала, че при усложнения лекарите там не са достатъчно компетентни и опитни да се справят със ситуацията. В държавните клиники може да е мизерно, но поне има добри специалисти, които да бъдат вдигнати по спешност посред нощ. 

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #7 -: Юли 08, 2006, 23:51:42 pm »
Разбира се, че условията за раждане ще са перфектни, нали си плащаш скъпо и прескъпо за това. Но съм чувала, че при усложнения лекарите там не са достатъчно компетентни и опитни да се справят със ситуацията. В държавните клиники може да е мизерно, но поне има добри специалисти, които да бъдат вдигнати по спешност посред нощ. 

Миникче, не съм съвсем съгласна. Но това е друга тема. Аз бих препоръчала на всички да раждат там , условията наистина са превъзходни. А мизерията в държавните болници е невероятна, а пак си плащаме, за да ни обърнат внимание, не плащат само ромките май:). Относно липсата на педиатрия при евентуални проблеми с бебето - да права си, но ако сме такива негативисти - то проблеми могат принципно да настъпят и в д-вната болница. Другият център, от който съм силно впечатлена - приятелка роди там преди по-малко от седмица е новият център на д-р Мазнейкова - страхотни условия и е по-евтино от Св. Лазар. Но до там да я докараме, пък и на полето дето се казва съм готова да раждам:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #8 -: Юли 09, 2006, 00:11:39 am »
Az li4no imah "stastieto" 2004 godina da bada pri nego v Mai4in dom-patologi4na bremennost.Ne biah nikak dovolna ot otnoshenieto,mnogo beshe nerven prez cialoto vreme.Pri men se naloji prekesvane na bremennostta po medicinski pri4ini v 4-ti mesec i se naloji da mo postaviat tabletka Propess 8),koiato napravo me dovarshi sled 5 4asa kontrakcii,Za kasmet niamashe anesteziolozi,az karviah obilno okolo 30 min i La4ev stavashe vse po nerven,iztarpiah kuretirane bez upoika,kato prez cialoto vreme mi se vikashe.E,drugo be otnoshenieto v 4astniat mu kabinet 8)
Tova sa kato cialo moite vpe4atlenia,no vseki sam reshava kade da otide!!!
« Отговор #9 -: Юли 09, 2006, 12:32:12 pm »
Ралинка, ще родиш, разбира се, хайде пък да не е на нивата, хората болнични заведения и здравна система са създали :D Пожелавам ти когато и както искаш ти да стане.  :bighug: preggo preggo ylinfant ylinfant :balk_21: :balk_21:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #10 -: Юли 11, 2006, 13:57:11 pm »
Много Ви благодаря за отговорите! Аз отдавна бях решила да се откажа от този доктор и клиниката, защото наистина не е по джоба ми, а и доктора не е  от любезните! Вече избрах клиника "Надежда"  - д-р Стаменов! Мисля да си запиша час при него!
« Отговор #11 -: Юли 11, 2009, 17:35:26 pm »
Здравейте мамчета,
и аз раждах в Свети Лазар. Смятам че това е едно прекрасно място, но за съжаление не става за болница. Защо ли? Ето я и моята история...
След лоши резултати от БХС наши познати ме свързаха с д-р Бранкова да направя амниоцентеза. Видя ми се опитен специалист и насрочихме дата за амниоцентезата. Докато чакахме резултатите започнах да следя бремеността си при нея. Резултатите станаха след точно 2 месеца. Може би още тогава трябваше да си направя равносметка за д-р Бранкова и Свети Лазар. Но вече и имах доверие. Само за протокола амниоцентезата в Свети Лазар ми струваше 750 лв и резултати получих след 2 месеца!?!?!? В МД стават за не повече от 1 месец.
Поне резултата беше повече от добър!
Д-р Бранкова ми предложи няколко пъти болничен лист. Трябвало да почивам. В началото на 8 месец приех - вече ми тежеше много. Д-р Бранкова с радост се съгласи, но ... струвало 400 лв. Плащаш 2 дни престои в болницата. А бяхме там - в болницата. Тъпо ще е да си тръгнем ... платихме.
В края на 8 месец при контролен преглед тоновете на бебето се оказаха лоши. Няма проблем, не е хубаво но ще те следим, ела утре ми каза Д-р Бранкова. На другия ден тоновете пак бяха лоши. Поканиха ме за следващия ден.
Беше събота. 29.11.2009г. Вече 3-ти ден бебето беше с лоши тонове. Там беше и д-р Николова. Изплаших се. Отвсякаде чувах - Лошо...много лошо, трябва да извадим бебето, ако не го извадим ще се случи най-лошото. Ушите ми бучеха от уплаха...съпруга ми и той беше силно притеснен.
Приеха ме за секцио. Спешно.
Предстояха ми най-тежките 15 дни в живота ми до тук.
Никога няма да забравя тези 15 дни.
Бебето беше недоносено и с лоши жизнени показатели. След 3 дни в Свети Лазар го преведоха в Токуда. Там моето бебе стоя 10 дни. Но за моя голяма изненада лекарите в Токуда ми казаха, че в Свети Лазар не са положени необходимите грижи за бебето. Че 3 дни просто са го крепили ни живо-ни умряло. Трябвало е да му се постави съртефакт, който там явно са нямали. Мога да гарантирам, че след поставянето на този съртефакт в Токуда бебчо РЯЗКО подобри състоянието си. За протокола лечението на бебето за 3 дни в Свети Лазар ни струваше 2 700.00лв. За справка в Токуда 10 дневното лечение ни струваше 0.00лв. Но най-страшното е че за да ги вземат Свети Лазар тези 2 700.00 лева мъчиха детенцето ми 3 дни.
След това дойдоха съмненията ми за раждането...Съмнения към преценката за спешното секцио. Дали наистина то бе наложително? Защо никой не ми сподели за риска, който поемам при едно преждевременно секцио? Незнам. Май и не искам да знам. Само още повече ще се самообвинявам, че се доверих на тези хора.
Мили майки, внимавайте в избора си на лекар и болница, където ще раждате! Моля ви не поверявайте своя и живота на най-милото си - вашето бебе в ръцете на алчни за пари лешояди, нехаещи за чуждото нещастие. Моля ви не превръщайте най-прекрасния момент в живота си в най-тежкия и кошмарен спомен!
Не правете моите грешки!
На Свети Лазар...не се сърдя. Тях има кой да ги съди. Твърдо вярвам, че там горе има някой, който забавя, но не забравя...
На Токуда...благодаря, че ми върнаха усмивката и изтриха сълзите ми. Те ми върнаха вярата в доброто у хората. Хиляди благодарности!!!
« Отговор #12 -: Юли 11, 2009, 18:54:55 pm »
Оххх, не знам, аз съм със много смесени чувства към тази клиника..... От една страна е спокойно, няма никакво чакане, нещата стават бързо-лесно без усилия и суетене, но пък сякаш там наистина нямат опит и специалисти за по-спешни или нестандартни случеи, не искат да обръщат внимание на подробностите, но пък нали се водят болница и в такъв случей е редно да могат да се справят със по-тежки и особени ситуации, особено за такива пари...Преди време много много отдовна не посмях да ходя там въпреки, че бях ходила на консултации и някак малко ме смутиха тогава някои неща. След време вече бяха минали години и репутацията на клиниката сякаш се беше променила и отзивите станаха доста положителни, също така вече бяха започнали да работят с добри спициалисти и екипа от доктори беше станал по-голям и по-опитен. Така и аз миналата година реших да се "отбия" до там и да прослушам нещата и така поговорихме с Лачев,разгледа всички изслeдвания, коментирахме и после ние си помислехме в къщи. Тогава взехме решение да опитаме и там, тъй като нито имах време и възможнаст още да се мотам по другите клиники и да се изнервям в чакане и отлагане по неясни причини, а пък проблемите като цяло при мен са горе-долу ясни. И така решихме да действаме. Доктор Лачев всъщност ми направи впечатление,дотолкова доколкото сме говорили за моите проблеми все пак, че е наясно с всички подробности от "пейзажа", но сякаш той не иска да действа нестандартно и действа само по изпитани и познати схеми. Относно имунологията действа само при настоявяне от страна на пациента и при вече изписано лечение от специалист. Също така ми прави впечатление, че доста неглижира разни подробности и неща, като ги смята за незначителни или маловажни...както например, че според него не от значение часа на инжекцията и може да варира +/- 4-8 часа, той смята че това по никакъв начин не повлиява на стимулацията, а в други клиники държат на спазването на часа и на по-малки отклонения до 1-2 часа максимум... Честно казано не знам , кое е правилното, но точно в този си опит там при него стигнах "най-далеч" от досегашните си опити - до 10-11-та седмица и не мога да кажа, дали той е действал вярно или е късмет и случайно стечение но обстоятелствата, но пък определено ми действаше много добре, спокойствието което имах да не чакам, да ходя, когато на мен ми е удобно-голямо облекчение и без напрежение и стана неусетно, та чак приятно всичко.
« Последна редакция: Юли 11, 2009, 19:13:50 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание