Да се отчета.
Днес се обадих в НЦЗПБ, за да питам за изследването. За моя изненада, резултатът за Рубеолата ми беше готов. Още по телефона ми казаха, че всичко е наред, антителата са в норма и няма за какво да се притеснявам. Госпожата ми каза, че не може да каже дали съм била ваксинирана или съм преболедувала, но имам антитела. За цифри не сме говорили. Резултатът се разбрахме да си го взема по-късно от Охраната на сградата, защото на мен в работно време ми е трудно да стигна до там. Няма да казвам какъв камък ми падна от сърцето, чак се разревах. Докато не отидох и си го взех. И сега съм супер изненадана, защото на Заключението пише (цитирам): "Наличие на защитни рубеолни IgG антитела в норма", но като цифра е посочено R=2,33 (без мерна единица, по ELISA). Момичета, такава стойност може ли наистина да говори за защитни антитела? Не ме разбирайте погрешно, вярвам на написаното, но съм малко объркана. В сряда може би ще имам възможност да отида лично, но като преминали през това, може би си спомняте как е било при вас, не искам да се излагам там като някое ку-ку.