Ми не... не е от тези с многото пари. Тях поне да ги разбереш.
А, моделът "голо на голямо" са още по-често срещаният. Демек - напъни да се демонстрира стандарт на живот, какъвто реално не могат да си позволят. И демото върви по всички флангове, вкл. и в такива случаи като обсъждания. Всякакви изтрещялки има вече.
Аз може и да съм голяма консерва, но нито "завършването" на ДГ го броя за оаосбено събитие, нито ако го преброя за някакво - считам, че следва да се отбележи, като това което разправя Пешето. То явно не само аз съм консерва оттук списващите де. Съгласна с
цигу, че ако нещо ще се прави - следва да е в описания от нея формат и изцяло насочено към децата.
Всъщност - до момента достатъчно пъти се оказа неизбежно "ресторантско парти" за рождения ден на Дани и не, че лошо се е получавало, но едно е да нямам друг вариант и съвсем друго да имам - и то доста по-добър и зорлен да тикам детето по ресторанти, сред лято, че да му правя "мини бал". Не, благодаря!
Хайде, за рождения му ден...първо сред зима, второ у нас не е 300 квадрата - няма къде да събера родители с деца (освен един върху друг) и в крайна сметка - налагаше се да е заведение с хубав парти център детски. Естествено, в Ст. Загора поне - заведения с хубав детски кът - никога не са "просто кафене", а задълже са ресторанти. И понеже щеш не щеш ще седнеш там, за да играе детето - цените са надути. Нашите деца още са малки - няма как мама, или тати да го докара, да си е само детски РД и след 3-4 часа да дойде да си го вземе (както се практикува с учениците например). И следва якото дране... По-миналата година например, само за детския център плащахме по 4лв. на ЧАС на ДЕТЕ (май бяха 13 деца, не помня точно) и това е с отстъпката, иначе е 6лв. на час. Оттам насетне е... тортата - ясна (като ще е за деца и толкова гости - хем дизайна плащам, хем по-големичка трябва - айде 130-140лв.), те децата играят, не ядат особено - пиците и пържените картофи така си и останаха половината, сокчета и води, кое каквото си харесало...това за малките. В другата част на заведението (между двете има топла връзка) - мини сватба нали. Родителските двойки на гостите на Дани, мои приятелки, баба, дядо, чичо и пр. - 20 парчета още, че и отгоре. Ами няма как хората да стоят 3, 4, 5 часа на по едно кафе, все пак съм ги поканила на празник и то вечерно време, делничен ден - нормално да са гладни, да пийнат нещо. Като ти почва от 6 лв. една салата - нататък ясно. Не, не ми се свиди, супер приятно се получи, ама както и да го въртя - това са 1500лв. за един детски РД с всите екстри и без подаръците на Дани от нас. Ами сори, ама аз за себе си не съм правила някога РД за такива пари, пък някак, ако го направя за толкова - барем ще му се насладя доста по-осъзнато.
Що го разправям това? Ами ей тоя масраф да се направи за "завършването на ДГ" е наистина безумно и напълно излишно откъдето и да го погледна. Като опрем дотам - да има късмета някоя майка от групата да настоява за такъв панаир, ха познайте както съм "бяла и добра" какъв ще е панаирЯ.