0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хормони и витамини
« -: Юли 07, 2006, 11:21:59 am »
От доста време ме гложди въпросът дали приемане на изкуствени витамини влияе на нивата на хормоните? Тази тема не знам дали е за тук (ако не е, моля да я преместят). Тъй като поради други здравословни проблеми пия цяла шепа витамини, дали това оказва влияние и ако да - какво?
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 11:23:39 am от Lan »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хормони и витамини
« Отговор #1 -: Юли 07, 2006, 19:52:47 pm »
От доста време ме гложди въпросът дали приемане на изкуствени витамини влияе на нивата на хормоните? Тази тема не знам дали е за тук (ако не е, моля да я преместят). Тъй като поради други здравословни проблеми пия цяла шепа витамини, дали това оказва влияние и ако да - какво?
Трябва да питаш лекарят си :D
Моето мнение е, че витамините са само от полза и подобряват нивата на хормоните/нормализират ги/, като оказват влияние на отделните органи и системи.Т.е влиянието  им е косвено /върху хормоните/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 21:52:12 pm »
Немисля че витамини  могат да повлияят отрицателно на хормоните! :D
*
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 22:36:34 pm »
И аз така си мислех, но док. ме пита вземам ли някакви витамини, после ме пита нещо друго и така и не разбрах защо ме попита...Пък аз вземам периодично почти цялата таблица витамини, та така :D. С една дума - радвам се, че не влияят отрицателно!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юли 08, 2006, 07:28:37 am »
И аз така си мислех, но док. ме пита вземам ли някакви витамини, после ме пита нещо друго и така и не разбрах защо ме попита...Пък аз вземам периодично почти цялата таблица витамини, та така :D. С една дума - радвам се, че не влияят отрицателно!
Не си само ти дето взема постоянно и много витамини :D и аз съм в тази група.
Само внимавай да не предозираш някои/мастноразтворимите/ витамини и минерали.
За да избегна това, редувам ги през месец-два..
На теб лекар ли ти ги изписва?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #5 -: Юли 08, 2006, 08:17:22 am »
[
Не си само ти дето взема постоянно и много витамини :D и аз съм в тази група.
Само внимавай да не предозираш някои/мастноразтворимите/ витамини и минерали.
За да избегна това, редувам ги през месец-два..
На теб лекар ли ти ги изписва?

Цитат
Денис кои витамини имаш в предвид??????Аз в момента пак почнах витамин Е по 300 мг на ден и отделно ЛЕЦИВИТ 2*1(той съдържа вит А 10 000ИУ...вит Е 70мг..
Лецитхин 20 мг)!!!...и фолиева.Мисля да ги пия няколко месеца поне 6.
Не ми ги назначи лекар ...просто аз си реших така... . :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юли 08, 2006, 08:30:34 am »
[ Денис кои витамини имаш в предвид??????Аз в момента пак почнах витамин Е по 300 мг на ден и отделно ЛЕЦИВИТ 2*1(той съдържа вит А 10 000ИУ...вит Е 70мг..
Лецитхин 20 мг)!!!...и фолиева.Мисля да ги пия няколко месеца поне 6.
Не ми ги назначи лекар ...просто аз си реших така... . :D

Вит.Е си го пиеш постоянно, но този Лецивит само 10 дена и то не всеки месец./заради вит.А/.Пиеш 2х1-това означава на ден по 20 000 Е ,май е множко това. Говори с лекар. Аз не пия повече от 10 000 -максимум 15 000Е на ден.И то само 10 дена в месеца.
Каквото и да решиш да пиеш гледай добре какво пише на опаковките и внимавай да не ги предозираш.
За лецитина няма проблем - той е малко, проблема е вит.А

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Юли 08, 2006, 08:39:25 am »

Вит.Е си го пиеш постоянно, но този Лецивит само 10 дена и то не всеки месец./заради вит.А/.Пиеш 2х1-това означава на ден по 20 000 Е ,май е множко това. Говори с лекар. Аз не пия повече от 10 000 -максимум 15 000Е на ден.И то само 10 дена в месеца.
Каквото и да решиш да пиеш гледай добре какво пише на опаковките и внимавай да не ги предозираш.
За лецитина няма проблем - той е малко, проблема е вит.А

Денис мила при Лецивит пише на листовка че за профилактика се пие по 1-2 капсули дневно в течение на 2-3 месеца ,следвани от 1-2 почивка и отново вклщчване до 3 курса................................вчера една моя приятелка ми каза че 2*по 10000UI че било множко това......та сега се чудя по колко да пия!
Направо дилема........... 8O :balk_160: :balk_159: :balk_161: :balk_160:
*
« Отговор #8 -: Юли 08, 2006, 09:02:13 am »
Ами да от лекар. От диетолога витамин В - комплекс, по едно хаченце на ден (дозата за възрастни е 2) докато ми свърши по-драстичната диета. От кожния (имам бели петна по целите нокти) - витамин А, Е и цинк. (тях ги редувам ту единия, ту другия). Според кожния и по 3 на ден (от всяко да пия) пак няма да има никакъв проблем, защото липсата била много голяма. Фолиева киселина - всеки ден (ясно защо) :D. И сега си самоназначавам малко магнезий, калций и витамин Д3 (калмацинче), че си направих теста на онази фирма и се оказа, че там за бели петана по ноктите дават тези минерали. Аз съм склонна да повярвам, защото вече повече от 6 години пия с почивки витамин А, Е и цинк и не са ми се изчистили ноктите ( а трима различки кожни са ми ги предписали, независимо един от друг  :().
« Отговор #9 -: Юли 08, 2006, 09:44:00 am »
Денис мила при Лецивит пише на листовка че за профилактика се пие по 1-2 капсули дневно в течение на 2-3 месеца ,следвани от 1-2 почивка и отново вклщчване до 3 курса................................вчера една моя приятелка ми каза че 2*по 10000UI че било множко това......та сега се чудя по колко да пия!
Ади, витамин А под формата на ретинол е токсичен за плода и не бива да се пие след овулация - нали всички искаме да забременеем.

Това колко ли пъти трябва да го напиша, за да се чуе... Може би да си го сложа в подписа?
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Юли 08, 2006, 20:19:57 pm »
Ади, витамин А под формата на ретинол е токсичен за плода и не бива да се пие след овулация - нали всички искаме да забременеем.

Това колко ли пъти трябва да го напиша, за да се чуе... Може би да си го сложа в подписа? 8O 8O 8O
Да Зайко разбрах за ретинола ......но  в листовката на лекарството Лецивит непише такава дума!И какво значи ретинол????????(извинявам се за тъпия въпрос  :oops: въпреки че живея в БГ няколко години все още има някои термини които не са ми ясни! :oops: :oops:
« Отговор #11 -: Юли 08, 2006, 20:28:45 pm »
Адинка, ретинол е термин. Така е и на английски, немски и т.н. Това е мастноразтворимият вариант на витамин А.

Витамин, в който не е описан състава подробно, не е коректен към потребителя и не бива да се купува.
*

adi

• 7710
« Отговор #12 -: Юли 08, 2006, 20:55:39 pm »
Адинка, ретинол е термин. Така е и на английски, немски и т.н. Това е мастноразтворимият вариант на витамин А.

Витамин, в който не е описан състава подробно, не е коректен към потребителя и не бива да се купува.

Да сега вече разбрах!!!!!Много ти благодаря зайко!Значи този ще го изхфърля!
Молете ако знаеш на коя фирма е хубав витамин А ми напиши!(и колко единици  се препоръчват като дневна доза?) :balk_21: :balk_5:
« Отговор #13 -: Юли 08, 2006, 21:01:02 pm »
Когато е като бета каротин - няма предозиране, защото това е водоразтворимият вариант на витамин А. И може да се пие и от бременни.
*
« Отговор #14 -: Юли 09, 2006, 16:08:31 pm »
Един лекар ме уверяваШе, че Мултивитамините които пиех с години всеки ден, иzобЩо не ми били помагали, тъй като органиzмът не усвоявал ниЩо от тях. Всичко съм била "иzхвърляла" с урината. :?
Друг лекар ме посъветва да вzимам витамините сутрин, след zакуска. Така било най-правилно и "zагубите" се свеждали до минимум. 8O
Според мене ако витамините влияят на хормоните, то би трябвало да е положително (стига да са предписани от лекар и в правилна доzировка).
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Юли 09, 2006, 17:38:45 pm »
Значи този ще го изхфърля!
Не го изхвърляй, може да го ползваш когато си правиш маска за коса,например :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
« Отговор #16 -: Юли 09, 2006, 17:44:05 pm »
Значи този ще го изхфърля!
Не го изхвърляй, може да го ползваш когато си правиш маска за коса,например :D
Да за това не се сетих!!!мерси Денис!!!!! :balk_602: :balk_68: