rtfrtf, когато не могат да конкретизират къде точно боли и не е категорично гърлото - опипай лимфните възли на вратлето. Често оттам е болката и е признак за инфекция и не, не е нищо страшно!
За това колко е червено гърлото...кадърните педиатри казват: "Всяка майка най-добре си знае гърлото на детето (като цвят)". И до ден днешен, ако зяпна пред лекар който ме вижда за първи път - би ми предписал венозен АБ заради огромните ми сливици и доста наситено червения им цвят, както и на околните тъкани.
Така, ама в целия ми живот гърло да ме е приболяло два-три пъти
Цветът е белег - да, ама когато има болка, дразнене, когато човек познаващ добре детето (родител, роднина) може да каже, че настоящият цвят е различен от обичайния (в здраво състояние). Цвят на гърло сам по себе си - не е белег за болест. Полипи - бяло по езика и сливиците - определено са. Те се виждат и без шпатулка и фенерче даже, само да благоволи да зяпне детето.
Докато пиша привиках Дани да зяпа за сверка на писанията ми. Ми червено си му е гърлото, като запалката ми хахахах. Обаче сега е здрав. Когато е болен - цветът е същия. Когато е много болен и има полипи - гнойна ангинка, два пъти е било и така.
Алекс, педиатърката му е пробвала да отлагаме ваксина, заради "червено гърло", веднъж и заради някакви бистри сопорляци, ама не й се получи. Разбирам, че се презастраховат при цялата тази "ваксини-истерия", ама аз не страдам от нея та съм "мерси" на м'найсе излишни разкарвачки до кабинета й.