0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #840 -: Май 16, 2016, 16:46:13 pm »
Добре дошла, Чудо :)
Много се радвам, че вече си при нас! Леко бременеене и успешен пухкав финал :)

Искам да ти кажа, че не само първия преглед чаках с нетърпение, така е и с всеки следващ, и въпреки че вече съм  всяка седмица, пак така ги изживявам :) няма спасение...

*
« Отговор #841 -: Май 16, 2016, 19:25:32 pm »
Добре дошла,Mirracles!  :welcome_1:
Дано всичко да се развива добре и след 9 месеца да има темичка за честитки специално за теб.
« Отговор #842 -: Май 16, 2016, 19:31:36 pm »
Благодаря ви от сърце за милото посрещане, момичета! :welcome_1:
*
« Отговор #843 -: Май 16, 2016, 23:53:41 pm »
Добре дошла, Мира! :)
Много добре се движи ЧХГ-то. Чакам да се похвалиш след прегледа! Всичко ще е наред!
Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!
А за нетърпението и притеснението, да те успокоя ;) : те никога не си отиват ;)
 :bighug:
« Последна редакция: Май 16, 2016, 23:56:38 pm от rosss »

« Отговор #844 -: Май 17, 2016, 16:32:42 pm »
Мерси много, Rosss!

Момичета, вече си имаме и плоден сак, който си отговаря на седмицата и е започнало да се развива жълтъчно мехурче.

След десетина дена, в 7 ма седмица мога да отида, за да видим и сърдечната дейност. При вас кога беше втория преглед? А кога се записахте за следене на бременността?
*
« Отговор #845 -: Май 17, 2016, 17:04:45 pm »
Чудо, абсолютно по график се движиш :)
Втори преглед за сърдечна дейност в 7-8 г.с. и в 12 г.с. се записваш на ЖК.

В началото се молех да стигна до 12 седмица, щот всички док казваха, че това е решаващо за цялата бременност, после се молех да стигна до 28 (бебо има шанс да оцелее при специални грижи), след това да се добера до 32 г.с. или седмия месец, а сега чакам деня Х да се роди живо и здраво....

Все чакане ...и надежди ,....и страхове.....така е :)
Както пише россс: А за нетърпението и притеснението, да те успокоя ;) : те никога не си отиват ;)
« Отговор #846 -: Май 17, 2016, 21:14:48 pm »
Mirracles, добре дошла. Моят първи преглед беше в 8 г.с. и се видя сърдечна дейност. Времето минава много бързо и докато се усетиш ще са минали първите три месеца. По-добре позитивни емоции, отколкото тревоги. Успех  :balk_100:
« Отговор #847 -: Май 17, 2016, 21:56:17 pm »
Аз чух нашето сърчице в 12 седмица, но просто, защото малко ми се бяха разминали прегледите от ходене по 100 места. Много е трудно някой да ти обяснява, че трябва да си спокоен, но в общи линии при мен се получава :-) Не съм спокойна само, ако не я усетя да мърда цял ден, просто, защото вече свикнах да си ме побутва и сутрин я чакам да ритне и, когато се забави ми е малко притеснено, но като цяло съм доста спокойна бременна :-)

« Отговор #848 -: Май 18, 2016, 07:16:54 am »
Здравейте, момичета. Моето бебче расте с една седмица напред.Мислите ли, че това не е добре. Някой има ли като мен? Честито на Mirracle.
А съм в 14+6 и още миналат седмица доктора видя пола.Още едно момченце.И баткото, който е на почти 8 е най-щастлив.Живи и здрави да са.Почивайте и наистина почивайте и не се пренатоварвайте,защото аз до скоро си мъкнех чантите с храна за вкъщи и не осъзнавах безотговорността да вдигам тежко и резултатът е една седмица в болница поради прокървяване...сега на легло и обеца на ухото.

« Отговор #849 -: Май 18, 2016, 07:52:37 am »
Крис,

Щади се и си полежи и всичко ще е наред!
Наистина е много важно да се пазим и да си осигурим достатъчно почивка. Аз напоследък заспивам към 9 вечерта и изобщо не си го слагам на сърце, ако не всичко в домакинството ми е наредено и направено.

Момичета,

Исках да ви питам за тези неинвазивни ДНК тестове, които се правят след 12 седмица, някоя от вас правила ли е и кой от тестовете? Моят док ме съветва да направим такъв като му дпйде времето, заради възрастта ни. Много ги рекламират напоследък и се притеснявам да не дадем просто един куп пари ей така. Доколко е наистина необходим такъв тест? Еашите лекари препоръчват ли ги и защо?
« Отговор #850 -: Май 18, 2016, 08:15:01 am »
Моят доктор не ми е споменавал за такъв тест. Да си призная и аз незнам какъв е този тест.В 12г.с. направих биохимичен скрининг на две места(поради докторът, който ми следи бременността по здр.каса и ме задължи да отида в Х лаборатория,а ние не искахме...дълга история...) Та, и на двете места тестът беше добър.Аз съм на 32, август навършвам 33.

« Отговор #851 -: Май 18, 2016, 08:38:02 am »
Добро утро!

Мира, за пренатест ли става дума?

Крис, понеже аз ходя на две места на преглед (заради ФМ се случи на 3), не знам ти как си изчисляваш термина, но на двете частни съвапада с точност на моите изчисления, а по ЗК се движа с 10 дена назад. Не знам и колко успокоителен е коментара ми. Аз ходя по ЗК, заради изследванията, които се пускат, като цяло си харесвам АГ, но не вярвам на ехографа й. В началото имах зацапване и бегом при нея тя видя само сакче и ме вик чна след 2 седмици мисля, но аз от притеснение и по настояване на ММ отидох и на друго място в същия ден-на другия ехограф си имаше малка пулсираща точица :-)

« Отговор #852 -: Май 18, 2016, 08:49:30 am »
Вили,

Говоря за Пренатест, Nace и подобните.
Неинвазивни тестове за ранно установяване на генетични отклонения в ДНК на плода.
« Отговор #853 -: Май 18, 2016, 08:54:05 am »
Аз още от самото начало се консултирам на частно и по здравна каса.Миналата седмица прокървях и много се уплаших. Звънях на доктора по здравна каса, не си вдигна телефона...дори не ме потърси и на следващия ден. А другият веднага ме прие в 18.30..Това, което ми хареса при този лекар на частно е, че ми предложи да отида в държавната болница или в частната, става въпрос за Аг Селена в Плд. Приеха ме веднага и съм очарована от цялото внимание на всички в тази болница.
Стресът на работа и постоянното търчане на ляво на дясно все едно не съм бременна ми се отрази.Слава богу малкото човече е добре.

« Отговор #854 -: Май 18, 2016, 08:57:28 am »
Mirracles, първо честито  :) много се радвам за теб
Второ,защо ти препоръчват тези тестове? Нима ФМ и БХС не е достатъчно ли предвид възрастта ти? Според мен като дойде момента просто отиди на правилното място за ФМ и от там вече каквото ти кажат...
Стискам палци за лека бременост и успешен финал на всички в темата :lol:
« Отговор #855 -: Май 18, 2016, 09:07:33 am »
Мира, аз имам двр приятелки, които си го направиха и двете са над 37. На едната са й 4то и 5то дете съответно (близанци), а втората с първо дете след години борба със стерилитет. И двете са много доволни и спокойни, защото изследванията са детайлни и точни. Моя АГ по ЗК също ми обясни за теста, както и частния. Аз не съм правила, защото според тях възрастта ми (27, август 28) не е заплашителна и разчитам на ФМ. Иначе и БХС не съм правила, защото според мен пробата беше опорочена и не пожелах да се изпълни.

Крис, успех и повече почивка!!

*
« Отговор #856 -: Май 18, 2016, 11:46:31 am »
Здравейте, момичета. Моето бебче расте с една седмица напред.Мислите ли, че това не е добре. Някой има ли като мен? Честито на Mirracle.

Моето бебче си вървеше още от началото напред, като сега вече сме с 2 седмици. И двамата ми док не са казали, че е проблем. На кой август ставаш на 33?
« Последна редакция: Май 18, 2016, 11:50:30 am от poli_s »
*
« Отговор #857 -: Май 18, 2016, 11:51:17 am »
Mirracles, много се радвам за вас, честито!Лека и хубава бременност и едно здраво бебче на финал!

*
« Отговор #858 -: Май 18, 2016, 13:31:59 pm »
Момичета,

Исках да ви питам за тези неинвазивни ДНК тестове, които се правят след 12 седмица, някоя от вас правила ли е и кой от тестовете? Моят док ме съветва да направим такъв като му дпйде времето, заради възрастта ни. Много ги рекламират напоследък и се притеснявам да не дадем просто един куп пари ей така. Доколко е наистина необходим такъв тест? Еашите лекари препоръчват ли ги и защо?

Когато аз бях бременна, още ги нямаше тези тестове у нас. Бях чела, че имало такова чудУ по чужбина, една съфорумка беше писала, че е правила такъв и тук я изядоха, че "нямало такова нещо на света", само АЦ съществувала... :lol: Както и да е, от 2013-а насам няколко мои приятелки правиха такъв по препоръка на лекарите си, имат си живи и здрави деца.
Дани го родих малко преди да навърша 31, всичко на БХС и ФМ изглеждаше идеално и не ми е препоръчвана АЦ. Честно казано, ако оттук насетне пак забременявам (навършвам 36 след 2 месеца), та ако изобщо ми се получи - ще съм към 40-те при следваща бременност и за свое лично спокойствие - бих направила един Прена тест. Дори БХС и ФМ да са напълно ОК, още една "проверка" не вреди, поне от моя гледна точка де. А, а ко лекарят ми изрично го препоръча пък - изобщо не бих мислила дали, или.

Лека и безгрижна бременност пожелавам и на теб и на всички в темата!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #859 -: Май 18, 2016, 14:09:33 pm »
Алекс77, Маги, Джибрул, благодаря ви!
Благодаря на всички от сърце!
Леко бременеене на всички в темата и успешен финал!

В случая ми го препоръчват, защото съм на 41.
Това, което ме учуди обаче е, че док отваря приказка по тази тема много преди да дойде момента за подобен тест и спомена, че е имала посещение от представителите на един от тестовете. Почна да ми разказва за всеки от видовете и тн. Беше уж в контекста на това какво следва като стъпки/прегледи.
Все пак, аз съм все още в средата на 6та седмица и дай Боже всичко да е наред до 12та, да си мина ФМ и БХС, да видим какви са резултатите и тогава ще го мисля.
Но просто се замислих дали само медицински обоснована беше тази препоръка или е продиктувана от интензивното рекламиране на тези тестове.
« Последна редакция: Май 18, 2016, 14:39:18 pm от Mirracles »