0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #820 -: Май 14, 2016, 12:17:50 pm »
Извинявам се, че ви се меся в бременната тема, но принципно няма кой знае какво значение колко диоптъра късогледство имате, а какво е състоянието на ретината и очното налягане. Все пак колкото по- висок е диоптърът, толкова по- голяма е възможността да имате дегенеративни промени на ретината. Слагат се капки за разширяване на зениците, след това се прави преглед с Голдман (едно черно нещо с много огледалца и лещи, и светлина), измерват се отново диоптрите и се мери налягането. Ако има високо налягане или неща, които притесняват очния лекар може да се направи и скенер на окото и очния нерв. И след този преглед, ако всичко е добре или поне няма дегенеративни проблеми на ретината и няма високо налягане- може да се ражда нормално, но има ли някой от горните проблеми- секцио, иначе рискът е много голям.

Не с страшно, Нани. Ако е с краткодействащите капки- 1 до 3 часа се вижда размазано на близо, а с дългодействащите до към 10-12 часа. Дано всичко да е наред с очите при теб :)
*
« Отговор #821 -: Май 14, 2016, 12:46:28 pm »
Ох, Нани, не закачай темата за кг, че съм много чувствителна там :) Вече съм + 19 кг, а имам още 3 седмици....Макар, че казват в деветия месец не се качва...то това ми е надеждата....
Аз качих много в началото, а после по 1-2 на месец и така....Мисля, че за сега ти се движиш по-добре :) от мен...

После ще ги сваляме...дружно....няма страшно!
« Отговор #822 -: Май 14, 2016, 17:17:59 pm »
Еха, това са си доста килограми :) Дано да ги свалиш лесно, аз съм +8 кг, даже се бях притеснила, че са малко, но доктора ми каза, че е чудесно!
*
« Отговор #823 -: Май 14, 2016, 20:57:50 pm »
Аз съм плюс 9, ама сега само последната седмица качих 2кг покрай празниците...сега мисля да намаля малко яденето, че с това темпо ще се търкалям до юли месец  :lol:

*
« Отговор #824 -: Май 14, 2016, 21:44:37 pm »
А аз съм +7кг. Лошото е, че тази седмица изпитвам повече глад и съответно хапвам повечко, а на работа все сандвичи или подобни ям. Е хапвам и по 2 ябълки между сандвичите, но хляба, който изяждам през деня няма да ми прости ;)
И аз в началото трупнах повечето кг, заради спирането на цигарите: по-добре килца, отколкото цигарки, все пак :)

Маки, радвам се, че проблема с мъдреца е решен :)
Дано се отървеш бързо и от другия!

В петък минахме с ММ през Хиполенд....ми то голяма лудница беше :( Почти нищо не успях да видя. Не обичам тълпите и бързо-бързо се изнесохме :) ММ се бъзика с мен и ми вика "социопатчето ми, то" :)
Така и така нямаше нищо да купим, защо ми трябваше да се бутам с хората!? - загадка  :lol:

Напоследък забелязвам, че не мисля много рационално. При вас така ли е?

Допълвам: Забравям, ама мнооого забравям.
Момичета, има някакъв проблем с доставките на Фраксипарин, ако имате възможност снабдете се! ( аз съм на 0.4)
[/size]
Дано да не заблуждавам. Инфото ми е от бгмама. А моето инфо е: В едната аптека, миналата седмица, казали на ММ, че имат "отказ от склада" , но що да ми каже човека...:( и вчера, когато му казах какво съм прочела, се сети да ми каже. Днес ми купи 3 кутии и му казали, че има явно някакъв проблем.
« Последна редакция: Май 14, 2016, 22:58:27 pm от rosss »

« Отговор #825 -: Май 15, 2016, 00:05:16 am »
Аз в момента съм +10 кг (26та седмица). Освен това покрай опитите качих поне 3. Не искам да си помислям какво ще стане до края :( Още повече, че въобще не се храня добре, в смисъл ям си доволни количества, но все боклуци ми се ядат - като ми се прияде сладко тъпча до накъртване, като ми се яде солено, ям с много сол, киселото същата работа, с лютото пак, абе ужас някакъв. И тесто ми се яде много. Айде да става доволно топло вече, барем мина на плодове и зеленчуци  :?

« Последна редакция: Май 15, 2016, 00:09:02 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #826 -: Май 15, 2016, 08:38:11 am »
Момичета, имам въпрос в една друга тема, не знам къде да го задам, не намерих под-тема  :ask:

Днес реших да изпера всички  дрешки, бельо и т.н. на бебчо, за да са готови :) Изчетох всички етикети  и на 90% пише  ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕНТРОФУГА И СУШИЛНЯ!?
Е как ще изсъхнат?! особено ако вали?????
Някой сблъсквал ли се е с това? Навремето сушилни нямаше, не сме използвали, ама всичко пускахме поне на центрофуга....какво да правя, не смея нищо да изпера :(

Някоя мама, която вече пере, да се включи в темата, моля :)
*
« Отговор #827 -: Май 15, 2016, 09:36:24 am »
Вилия, не се притеснявай! Аз бих пуснала всичко на по-малко обороти, а после в сушилнята-сигурно имаш различни програми. Пусни на някоя с една точка - за по-деликатни тъкани. В крайна сметка, какво ще им се случи толкова!? Най-много малко да се свият или да се поизкривят(което, пък, така или иначе ще се случи). А и бебешора ще ги израсте за отрицателно време и ще трябва да купуваш други ;)
Нямам деца, но и на нашите дрехи в голяма част пише да не се сушат в сушилня...но зимата, с този влажен климат и с това отопление на твърдо гориво е невъзможно да ги чакам цяла седмица да изсъхнат, а после да ми миришат на въглища  osi_12
Дано някой по-опитен да се включи!

« Отговор #828 -: Май 15, 2016, 10:04:47 am »
И аз съм на фракси и при мен имаше някакъв проблем с поръчването
Дано по-бързо го решат, че не може така.
Моите килограми са +12, сега съм в 31гс.

Да се оплача хемоглобинът ми падна доста и е 90, а пия хапчета. Някой да има идея как да го повиша?
*
« Отговор #829 -: Май 15, 2016, 10:13:47 am »
Рос,ние точно затова купихме и сушилнята, със северна тераса само + влажния климат по морето = чакам по цяла седмица да съхне и се вмирисва на.....
Ей сега ще ги изпробвам и после ще пиша за резултата :)

Сладка, пий по 1/2 чаша червено вино вечер ;) , яж сушени кайсии и спаначена салата :)
Сурови бадеми също! или ядки от кайсии!
*
« Отговор #830 -: Май 15, 2016, 11:43:55 am »
sladka86, какво лекарство пиеш за хемоглобина?
« Отговор #831 -: Май 15, 2016, 12:20:26 pm »
Първо пиех малтофер фол, но все си стоеше около 104 и после ми го смениха на феро фолгама 3*1 . Вдигна се хемоглобина на 107 и като влязох в 31гс вече падна на 90. Във вторник съм лекар и ще видя какво ще каже АГ.
*
« Отговор #832 -: Май 15, 2016, 13:39:58 pm »
Да и аз съм на Феро фолгама 2×2, за сега държа хемоглобина на 121 . Док каза, че това било най-добрия продукт. Посъветвай се с док.
*
« Отговор #833 -: Май 15, 2016, 13:49:19 pm »
Днес реших да изпера всички  дрешки, бельо и т.н. на бебчо, за да са готови :) Изчетох всички етикети  и на 90% пише  ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕНТРОФУГА И СУШИЛНЯ!?

пускай и не се притеснявай, особено ако са 100% памук - производителите се застраховат за да избегнат рекламации; нали нямат някакви по-особени апликации?
най-много да позагубят форма и нещо в по-силен цвят (червено, наситено синьо, плътно зелено) да пусне, но тези ги изпери отделно

Момичета, не се притеснявайте за килограмите. Само от родилното ще излезете -10 кг :) После като почнете да разнасяте бебоците по 5-6-8 кг, особено пък като запълзят и проходят всичко ще смъкнете :)
« Отговор #834 -: Май 15, 2016, 14:38:34 pm »
И аз да се оплача от моите килограми, че са станали плюс 8,500. Отначало качвах бавно, но имам усещането, че за 10 дена качих 2. Винаги съм била кльощава, но сега се притеснявам после как ще свалям, а усещам разлика освен в коремчето и на дупето...  osi_12

*
« Отговор #835 -: Май 15, 2016, 14:56:00 pm »
Е как ще изсъхнат?! особено ако вали?????
Откакто имам деца, пералнята и сушилнята са на особена почит у дома. Иначе трябва да купувам тонове дрехи, че да могат да изсъхват. Пера и суша абсолютно всичко, центрофугата върти редовно на 800-1000 оборота. Дрехи суша на бебешката програма (имам специална, с висок градус), по-деликатните (такива, с които не искам да рискувам или са ми дадени и трябва да върна) суша на програмата за синтетични тъкани. Няма да крия, че се свиват, някои марки повече, други по-малко, но просто купувам малко по-големи дрешки. Не бих се лишила от тези помощнички за нищо на света, даже ако измислят машина да сгъва и подрежда прането в гардероба, първа съм на опашката да си я взема :-).
Лека бременност, момичета, пухкави бебчета около термин на всички ви.
*
« Отговор #836 -: Май 15, 2016, 15:24:22 pm »
Даааа, много благодаря за съветите!
 Нямало нищо страшно :)

Всъщност пуснах всичко на 800 оборота центрофуга, защото пък в инструкциите на сушилнята изрично  пише да са центрофугирани поне на 800, след това открих програмата за деликатни дрехи (не намерих за бебешко ) и ги пуснах на нея :) Нямам нищо в силни цветове, така че нямаше аварии с боядисването, нищо не се сви, само някои по - дебели неща и ластиците бяха влажни! Но така или иначе всичко ще се глади, така че това не е проблем :)
А това за купуването на  дрехи с по-голям размер е идея :) за всеки случай, че на ММ едни тениски бая му се смалиха (или той напълня :ask:)...той качва едновременно с мене :)

« Отговор #837 -: Май 16, 2016, 15:31:14 pm »
Здравейте, мили момичета :)

Запис и от мен. Стъпвам все още по чорапки в темата и си чакам УЗ преглед за потвърждение.
Направих си втори кръвен 2 дни след първия и резултатът ми беше 1750 mIU/ml. Първият ми беше 511 mIU/ml. Засега нещата вървят добре, дано и занапред да е така и новините да са добри.
Вече нямам никакво търпение за прегледа. Сигурна съм, че и вие сте минали през същите вълнения :D

На всички в темата пожелавам леко бременеене и безпроблемно раждане и разбира се здрави и пухкави бебчета на финала!
« Последна редакция: Май 16, 2016, 15:32:54 pm от Mirracles »
« Отговор #838 -: Май 16, 2016, 16:08:44 pm »
Добре дошла! Лека бременност до края.
« Отговор #839 -: Май 16, 2016, 16:15:52 pm »
Добре дошла, Mirracles! Леко бременеене и пухкав финал!!