0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #700 -: Април 28, 2016, 17:43:24 pm »
Хахах! Аз определено се посмях (има английски субтитри).

Отбивам се да кажа, че утре съм на преглед при доктор Красимир Стоилов от Добрич. Някой да е ходил при него? КАзаха ми, че е много внимателен и прегледите продължавали повече от 40-50 минути, а накрая ти дава папка с информация от целия преглед и за бебето и за мама. Аз понеже не останах доволна от моята фетална морфология, а сега и гинеколожката ми по ЗК ще иска да ме гледа предпочитам да си дам парите на някой за, който събрах някакви мнения (което трябваше да стане по-рано...  osi_7). Утре вече се надявам на много инфо за бебчо и за това дали ще е бебчо или бебка :)

« Отговор #701 -: Април 28, 2016, 20:04:08 pm »
Здравейте!
Sladka_86, аз понякога имам леки болки, но по-скоро са в областта на яйчниците, но към сгъвката на краката. Усещам и понякога леки болки/дискомфорт в срамната кост. Много рядко имам болки, където и ти описваш. АГ-то ми каза, че тези болки са нормални и са от нарастващата матка.
Vili_sunsmile, всичко ще е наред на прегледа утре! Да пишеш! :)
« Последна редакция: Април 28, 2016, 21:08:36 pm от cvetence87 »
*
« Отговор #702 -: Април 28, 2016, 20:12:14 pm »
Хахааааа :D :D :D :D
много се смях на клипчето!

Аз набързо да докладвам от прегледа днес:
Акушерката ме посрещна с думите: Ако не си приготвила багажа, време е :) - 2 нощници с копчета, хавлия, чехли и т.н.
Аз и викам: Ама защо???!!!! :ask:
А тя: От тук нататък бебчо може да реши да излиза, когато си поиска и да не чака секциото :)

Иначе, после ме успокои, че бебчо си е на мястото, където трябва да е, всичко е ок, не е тръгнал надолу и слава богу! Пораснал е, ама с колко не можахме да видим, защото док беше в операция и вторник ще ходя пак, да ме види и той :) и да напише вече болничния...Нормално било да ми се подуват краката, да ми изтръпват ръцете и да изтървам всичко по земята :), малко по-силен секрет също е нормално.
Казвам ви тези неща, защото и вас това ви чака :) без паника...
Пуснахме ПК, съсирване, урина и разни други... и така, до следващия преглед! Който е скоро! Вече по-често, почти всяка седмица.

Боядисахте ли яйцата, момичета? Аз пробвах няколко техники, утре ще опитам да кача и снимки!
И ще  замеся козунак :) да видим какво ще стане. Стискайте палци!

Адаш, да кажеш после за гащите - розови или сини!
*
« Отговор #703 -: Април 28, 2016, 21:28:11 pm »
Ами, щом не е тръгнал надолу, значи няма изгледи да излиза скоро. Какви ти ги разправя акушерката?! Приготви си багажа! Лошо няма. Но още му е рано на бебето. Ще изчака още 3-4 седмици поне и в деветия месец може да реши да си излиза, когато иска.
Отивам аз на преглед при моята акушерка в 35 или 36 седмица, не помня вече точно. И тя ме поглежда и ми казва: "май ще раждаш скоро, коремът ти много е паднал надолу". Така значи. Той вярно се беше смъкнал, бебето беше на стартова позиция и така до 42 седмица, когато докторът ми предизвика раждане.  :lol:

*
« Отговор #704 -: Април 28, 2016, 22:03:01 pm »
Блу, аз и ти в тая тема бива само ... да мълчим.  :lol: :lol: :lol: МоЕ сме си бременни и ни е Ок така, а ти ако не ти предизвикат раждане - можеш и доживотно.

Момичета - бременност с бременност няма еднаква, раждания - също в общи линии. Даже технически да вървят еднакво въпросните - емоционално се преживяват различно. Аз като извадиха Дани и бях върло разочарована, че ми излипсва корема  :lol: Не, не се шегувам изобщо. Бях чела, гледала, поне някоя седмица щеше да седи така, пък тая матка ще се прибира половин година, пък... От болницата си излязох като преял глист, след две седмици си бях чист и непреял глист. Та даже и обидата от семеен приятел, с когото с години не се бяхме виждали във вид: "Аууу ми на кого е това бебе?" отнесох. И бая фалцет изкарах с " Моето е!". Чак човекът се притесни на тази ми остра реакция...

С нощници и чанти, без такива - тръгне ли човекът да излиза - ще излиза и няма да ви върнат отникъде, ако зараждате без два куфара в приемното им. С корем качен до носа - една дружка роди първото си дете за 2 часа. Беше уж на контролен, нещо изтекоха води и докато се обадят на спазарения лекар - ай честит ви Кристиян. На бал ще ходим тази година, на Кристиян де... Когато се роди той беше: "Поне 2 седмици още няма да раждаш" ;). Нейде 5 часа преди да го "поливаме".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #705 -: Април 28, 2016, 22:18:11 pm »
Жбрул бегом и отново в тази тема ама с момиче  :lol:
И не се шегувам  :P
« Последна редакция: Април 28, 2016, 22:27:53 pm от f_31 »
« Отговор #706 -: Април 28, 2016, 23:08:24 pm »
Канада май е взела най-доброто от здравните системи в Англия и САЩ. Хем се съобразяват с мнението на родилката, хем в прав текст ти казват, ако вагиналното раждане е опасно и няма хък-мък, секцио.

При всички положения второто раждане беше по-малко стресово, мисля, че чашата с желе и портокаловия сок (5 минути преди да започна да напъвам) допринесоха за това :lol: Ама без майтап, много помогнаха. А мразя желе.

Багажа аз препоръчвам да се подговти, че после да има време да се разопакова и опакова наново до раждането, поне три пъти. С Ники си бях приготвила чинно сака и като дойде момента, аз сама в нас, оказа се, че не мога да вдигна сака и ...нали, айде да хвърляме излишното. С Катерина всичко беше в малък куфар на колелца, който мъжът ми носеше напред и тичаше, а аз изостанах да си раждам в коридора, добре, че един санитар ме видя и ми бутна стол да седна и после ММ се сети да се върне да ме вземе. Съвсем забравила бях този момент, сега си мисля, дали щеше да се изтапани пред родилното без родилката?
[/url][/url]
*
« Отговор #707 -: Април 28, 2016, 23:40:36 pm »
Жбрул бегом и отново в тази тема ама с момиче  :lol:
И не се шегувам  :P

Фанте, бива ли така с правата лопата бе човек? Аз ти мисля "правилното CV",  a  ти - памперси, колики и безсъние ми гласиш за "мерси". Лоша жИна ей!  :D извън майтапа, ха дано ако има втори път - да е за вързване на пандели. Ако не е за пандели - пак съм ОК, само здраво и право бебе да е. Пожеланието го отправям и към всички все още очакващи дете.

Жаси, според мен щяха да се усетят, че родилката липсва ако Кало не припада поне 30 мин.  :lol: И щяха да те издирят в коридора. Иначе за раждането ти в Канада споделям мнението ти как бива да е то. Помня частта с усмивките и дали "бебе е хепи". И ако бебе спре да е "хепи" - режат и няма хър-мър и органик. И така трябва мисля аз. Както и не трябва да има рязане, ако "бебе е хепи" и си излиза по каналния ред. У нас тия неща са сбъркани, в Англия са тотално сбъркани, в САЩ е и тако и вако.... Засега проучвам обстойно вашия здравен модел (по университетски причини де).
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #708 -: Април 28, 2016, 23:49:04 pm »
Джей, аз два пъти правих опити да съм първата, на която бебето остава в корема, но докторите все ме прецакват.  :lol:

« Отговор #709 -: Април 29, 2016, 08:35:27 am »
Хахах! Аз определено се посмях (има английски субтитри).

Отбивам се да кажа, че утре съм на преглед при доктор Красимир Стоилов от Добрич. Някой да е ходил при него? КАзаха ми, че е много внимателен и прегледите продължавали повече от 40-50 минути, а накрая ти дава папка с информация от целия преглед и за бебето и за мама. Аз понеже не останах доволна от моята фетална морфология, а сега и гинеколожката ми по ЗК ще иска да ме гледа предпочитам да си дам парите на някой за, който събрах някакви мнения (което трябваше да стане по-рано...  osi_7). Утре вече се надявам на много инфо за бебчо и за това дали ще е бебчо или бебка :)
Мой приятелки ходеха и са супер доволни. Много е добър, техниката също. Има син работи в Окръжна в родилното, един мургав млад мъж. Мен ме е преглеждал сина. За бащата пряко наблюдение нямам. Аз ходех в Тутракан, там чакането е голямо, но си заслужава.
« Отговор #710 -: Април 29, 2016, 11:12:57 am »
Мой приятелки ходеха и са супер доволни. Много е добър, техниката също. Има син работи в Окръжна в родилното, един мургав млад мъж. Мен ме е преглеждал сина. За бащата пряко наблюдение нямам. Аз ходех в Тутракан, там чакането е голямо, но си заслужава.
[/quote]

Благодаря за отговора. Аз днес съм в 16:30 при него и после ще изкажа впечатления :-)

« Отговор #711 -: Април 29, 2016, 22:02:28 pm »
vili_sunsmile, ти от Добрич ли си? И аз живея в Добрич, ходих няколко пъти при Стоилов, бях доволна! Доста късно се включвам, сигурно си ходила вече, чакаме да ни разкажеш.
« Отговор #712 -: Април 30, 2016, 07:46:53 am »
Вили май е от Варна, но аз съм в Добрич и също ходя при него от време на време, макар че не той ми следи бременността. Феталните морфологии обаче той ми ги прави и съм доволна! Вили, чакаме пол :) И аз се изивнявам, че късно виждам поста.

« Отговор #713 -: Април 30, 2016, 09:47:01 am »
Adelia, ти при кого ходиш на ЖК, ако не е тайна. Може някой път да се запознаем :)
« Отговор #714 -: Април 30, 2016, 10:23:27 am »
Здравейте! От Варна съм :-) а вчера от еуфорията забравих да пиша.
Нашите розови гащи са 236 грама :-)))))) Много съм щастлива, от началото сънувах момиченце и просто бях убедена, че ще е, макар че във Варна първо го мислеха за момче. Имаме си всичко и всичко ни е в норма.
Много съм доволна от доктор Стоилов! Прегледа продължи 40 минути и обясняваше за всяко едно нещо, шегуваше се. Беше изключително приятно и вълнуващо изживяване. Вероятно по-щастлива от преглед съм излизала само, когато ми потвърдиха, че съм бременна :-)

Весели празници на всички!

« Отговор #715 -: Април 30, 2016, 10:28:41 am »
Поздравления, vili_sunsmile, за това, че всичко е наред и за розовите гащички! :)
Весели Великденски празници на всички!
« Отговор #716 -: Април 30, 2016, 11:04:42 am »
Vili_sunsmile, честити розови гащи. Радвам се, че всичко е наред с бебето  :)

Момичета, оказа се, че онези усещания като потрепване на мускул наистина са били движения на бебето. Тези дни са по-осезаеми и вече не мога да ги сбъркам. Усещането е страхотно  preggo
« Отговор #717 -: Април 30, 2016, 12:56:02 pm »
Adelia, ти при кого ходиш на ЖК, ако не е тайна. Може някой път да се запознаем :)

При д-р Бонев, във Втора градска. Май не е много известен, на мен ми го препоръча личния, който също е там, и директно се записах. Доволна съм. По принцип исках да ходя при Трифон Йорданов, но се оказа, че той не следял бременности вече, само синът му, и се отказах. 

*
« Отговор #718 -: Май 01, 2016, 19:10:46 pm »
*
« Отговор #719 -: Май 03, 2016, 10:16:04 am »
Минавам само да се похваля, че нашият младеж е вече 2,600 кг :) Направо като бамбук расте!
В четвъртък пак сме на преглед!

Как изкарахте празниците, момичета? Хапнахте ли козунаци и яйца?