0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #680 -: Април 27, 2016, 16:22:17 pm »
Jbrul, наистина правила и закономерност в позицията няма, а и наистина доста време до термина има  :D

Сега се сетих да питам и друго за позицията --> като застане с главата надолу, лицето напред ли трябва да гледа или назад (гърба на бебето да опира в нашия корем) --> в смисъл има ли по-подходяща позиция от двете за по-лесно и нормално раждане?

(Да му говоря от сега как да застане, че да си знае  :lol:)

:)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #681 -: Април 27, 2016, 16:31:51 pm »
хахаха сети се кого да питаш и ти - баш мен дето естествени раждания бих забранила със закон.  :lol: :lol: :lol: Иначе сериозно...виждала съм и двата варианта и как минава раждането - не зависи дали лицето на бебето е към дупето ти, или към корема ти. Да не обидя някого сега със сравнението с котки, но те са бозайници също, бая са се родили в ръцете ми - и с муцунката "нагоре" и обратната позиция - няма проблем. Виж обаче при последното раждане на маца, като тръгнаха крачета напред - беше кошмар. Добре, че имаше кого да извикам да се справи със ситуацията, че иначе беше фира бебето. Да е чужда котка - знам как, ама моята ме беше страх да пипам. Всичко завърши ок де. Но за човешко бебе - ако е седалищно - "веселби" с естествени раждания, зер да е така - не бих препоръчала на никого.

Ти конкретно, понеже много обичаш да се навиваш за нещо - недей така за раждането, че накрая, ако не стане както го мислиш все пак - ще ти е кисело. Може да ти е в перфектна позиция бебето, може на теория всички предпоставки да има за чудно естествено раждане и накрая като се заточат часове неефективни контракции и седиш на 2 см. разкритие - налага се скалпела и толкова. Немалко случаи има и такива тук. Както и от другите - дето са с планово секцио - пък родят за 2 часа естествено, докато се сетят какво става ;) Важен е само резултатът - ти и бебе - живи и здрави накрая, другото са незначителни детайли. Скоро ще ме разбереш идеално по този въпрос.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #682 -: Април 27, 2016, 16:54:10 pm »
Хаха, Jnrul, ти пък със закон даже :) според мен със закон трябва да направят на естествено раждащите да им се дава спинална упойка, ако желаят, а не да ги мъчат или да ги карат да плащат. Иначе освен болката, какво друго му е на нормалното раждане?

Ох, а пък аз наистина се навивам много, ама и със секциото съм се примирила, но само ако нормалното се закучи  :lol:

Иначе за седалищно и аз четох, че можело нормално, но общо взето толкоз сложно било и толкоз малко специалисти имало в тази област, че изобщо няма да рискувам ако се стигне до там.

Аз като жена на възраст, предпочитам естественото, заради бързото възстановяване... Но в крайна сметка животът на бебето (пък и моят) са най-важни, а възстановяването все ще го преживеем, само всичко да е наред :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #683 -: Април 27, 2016, 17:09:29 pm »
Здравейте!
Аз не, че се крия, Маки, но просто то се крие :-) На първата фатална морфология, казаха, че най-безотговорно го виждат момче. Този път обаче пъпната връв беше между крачетата, шаваше, като на дискотека и си кръстосваше краката по всевъзможни начини... 80% е момиче, ноооо не е сигурно :-)) Аз по принцип не искам да знам пола, но тати иска, а аз не искам цялата рода да знае и само аз да не знам. Иначе поне вече си излезе по моите сметки, че е 18 седмица и няколко дена.

« Отговор #684 -: Април 27, 2016, 17:24:17 pm »
Момичета, включвам се по въпроса с позицията на бебето. Четох статия за някои начини за по-лесно раждане. Там беше споменато, че най-удобната позиция на бебето за излизане е с глава надолу и наляво и лице, обърнато към гърба ни. Според статията, когато бебето е така разположено, то излиза много по-бързо и това е причината някои жени да раждат бързо, а други по-бавно. Бременните можели да помогнат бебето да застане така, като се разхождат последните месеци, лежат на лявата си страна и седят леко наведени напред, а не облегнати назад. Други съвети за леко раждане са правилното дишане по време на контракциите и смяна на позите. Аз се подготвям теоретично, а пък ще видим какво ще излезе на практика  :D
*
« Отговор #685 -: Април 27, 2016, 17:33:18 pm »
Аа, Вили, аз щото не се появяваш в темата вече толкова дни, затова те закачих за цвета на гащите :) Радвам се, че всичко на прегледа е минало добре, пък то има време да се покаже, важното е да са живи и здрави :)

Нани, страхотна информация! И аз се подготвям за всичко лесно и нормално, но каквото дойде, само да сме живи и здрави...

И друг въпрос изниква --> то с лице към нашия гръб ще е ако плацентата е задна, а ако е предна и то е с лице към гърба и с гръб към плацентата, няма ли да е много увъртяно във връв?

Това за стоенето преведена напред е много полезно и за преобръщане на бебето от седалищно в главично приложение. Клеча и аз в кучешка поза по няколко пъти на ден да си знае, че трябва да се обърне, ама то наистина е доста рано при мен още :)

« Отговор #686 -: Април 27, 2016, 17:42:10 pm »
Аз не пиша, но иначе всеки ден съм в темата :-)

Днес имах няколко леки контракции, но като цяло се успокоявам, че има неща, които са нормални.

*
« Отговор #687 -: Април 27, 2016, 17:43:53 pm »
Маки, "със закон" е просто метафора разбира се, изразяваща личното ми отношение по въпроса. Но понеже е баш ЛИЧНО, много внимавам говорейки по тези въпроси да не го натрапвам като "правилното". Не ми се ще да разпалим пак темата "начин на раждане", както вече казах - за мен това не е важен момент по отношение на резултата, а е важен резултата. Е, бива пък и спомените от самия процес да не са ти кофти разбира се.
По същество - рискове и негативи има (може да има) и при оперативно и при естествено раждане. Те са различни, при естествените раждания поради невъзможност да се контролира процеса са и повече рисковете, но те са все пак ПОТЕНЦИАЛНИ, а не задълже. При секцио - се знаят предварително, като цяло не са големи и дори да има някакви утежнения - не са дългосрочни. Та за хора като мен - това е много по-предпочитания вариант.
Все пак искам да отбележа някои неща по темата. Секциото в днешно време е толкова масова и усъвършенствана практика, че е нелепо да се пили още за "трудно възстановяване" от същото все едно си говорим за 60-те години на миналия век ;) Дори мускул не се реже все пак, та това са пълни дивотии. Колкото "тежко и трудно" ще се "възстановиш" след лапаро, толкова и след секцио в днешно време. При едно леко и безгрижно ест. раждане - все някой шев ще си отнесеш и ще ти опъват и ще те болят къде повече и по-дълго от "рязан корем". Пък, ако нямаш късмет и се "разпориш качествено" - говори ми ти кое е то "тежко и бавно възстановяване" после. И е пидурал да си имаш докато раждаш - после нямаш и тия разкъсвания и срезове си болят със седмици, клечиш в легени с тетра и пр. прелести. Казвам ти го само, за да се спре с това газиране само щото думата "операция" предполага" кръв, мъки и страдания нечовешки. Тцъ.  :lol: Има си и предимства, които няма да засягам, понеже не са ви важни особено в момента. Но за милиарден път сигурно в тази тема ще кажа - ако се наложи и това - не му се плашете, само ще си докарате излишен стрес за едното няма нищо.
Като му "ударя чертата" - тази тема я чета с години. В нея са писали безброй майки родили и по единия и по другия начин. Сега пак ги чета - как си гледат децата, как се развиват тези деца, как се чувстват майките им... Абсолютно идентично е развитието "нататък" за всичките майки и деца, все тая как са се родили децата. Точно толкова "значение има",  как ще се родят, колкото "има" дали ще ги заченем спонтанно, или чрез АРТ ;) Демек - никакво. Просто е нормално бременните, особено толкова чакали да се окажат бременни - да отдават особено значение и на начина на раждане, почти мистично такова + че четете какъв ли не малоумен спам из нет-а по този въпрос. И други преди вас са го чели и са се филмирали и понастоящем - само се смеят и на себе си (като си спомнят) и на вас (незлобливо). Историята помни и случай на потребителка, която месеци ля статии за отровния епидурал, само дето не ни кълна как сме такива безотговорни бременни и накрая със сълзи е молила да й сложат и на нея, ама уви - твърде късно е било за целта. Екстрите като форцепс и кърпежи също си ги получи в пълен размер, та нали...тия фанатизми не ги препоръчвам на никого, че излизат през носа доволно често. ( В Англия, в Англия ражда тази мома, не са я "объркали" тука ;) )

Раждането момичета е етап от целия ви път досега, последна спирка преди целта. Това го помнете и си го повтаряйте. Какво ще е то - каквото се случи ще е. Дано е леко и бързо и както го искате. Ако не върви така - мислете с главите си и решавайте да е такова, че вие и бебе да сте максимално осигурени и да се гушнете здрави накрая. Нищо по-важно няма. Гледам точно Дани как ми бере цветя в градината и им търси "ваза". Откровено казано към днешна дата - ми е все тая, ако и през носа ми да се беше наложило да го вадят, щом го извадиха жив и здрав и пърха тука и се хилоти. Когато ми предстоеше да го вадят - решението беше на база как е най-малко рисково за него от гледна точка на медицината (не на астрологията и други такива) и ако Док беше казал, че "през носа" - щеше да е оттам. И второ бебе да чакам - пак така ще подходя. Сега още повече осъзнавам безценността на въпросните същества ;)

Докато сте в очакване на бебето - грижете се за себе си, ходете си на прегледи, следете кръвотоци и пр. Това е най-доброто за бебето, което можете да направите. Пък то като му дойде времето - все някак излиза от вас, обичайно без да пита дали сте готови и дали точно така ви се щало да се случи това събитие. И като ви го дадат в ръцете накрая рЕзко се забравя всичко, което дотук писахме и сега е "толкова важно".

П.П. В повечето случаи - бебетата се раждат с лицето към гърба на мама. Аз съм се родила така. Много "лесно", естествено, без упойки, мама с разрези и 21 шева, аз синя. Толкова по темата за "лесното". НЯМА лесно раждане другарки. Ако имаше - щяха да раждат мъжете все пак, не ние  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #688 -: Април 27, 2016, 18:21:01 pm »
Бахаха, това за лесното раждане и мъжете направо трябва да се "закове" някъде :)

Разкъсванията долу не ме плашат мен и легените с тетра, ама от както прочетох темата на mira_mi6 и всякакви лапаро и коремни операции много ме плашат, щото цялостта и здравината на матката са важни, не естетичната прегледност на вагината  :lol:

Но форцепс, заклещвания и подобни са доста неприятни и опасни, но за щастие доста рядко срещани. То и руптура на матка след коремна операция или белодробна емболия са рядкост, ама как да си затворим очите за подобни рискове...

Затова си права, че РЕЗУЛТАТЪТ е най-важен, а не начинът. Каквото и раждане да се пробва и както и да протече, трябва да вярваме и да се надяваме на прекрасен резултат --> другото се преживява :)

*
« Отговор #689 -: Април 27, 2016, 18:42:52 pm »
Случаят на Мира точно - е в графа казуистика, ако сме коректни. От друга страна - я си направи справка за употребата на форцепс точно при ражданията в Англия. Много те моля да го направиш, понеже им величаеш редовно "медицинските практики" там, ама сухите и безпристрастни данни ще те замислят. ;) Дори в България Маки - този уред не се ползва от соц-а още, изключенията са малко и са винаги в ситуация "на живот и смърт". А и дори тогава - първо опитват с вакуум де.  В Англия си е за "добър ден" форцепса и е по финансови причини така. Всяко раждане се напъва да е естествено, не щото "така било най-добре", ами защото така е най-евтино. Както знаеш и сама - там държавата плаща тия неща ;) Та не бъди будала да си мислиш, че каквото хвърчи - все се яде, вкл. по тези въпроси. Особено по тях де. Кампании и "грийн уош" се бълват ударно и са далеч по-евтини те, отколкото всяка родилка да бъда обгрижена (и да се заплати за нея) наистина най-доброто за случая й. Казвам ти го вкл., защото точно това уча и постоянно съм заровена в такива данни. Здравеопазването е бизнес, да особен вид бизнес, но все пак това. И там се гони също "да излиза сметката". Ти например, ако аз ги правя тези бюджети - ми лягаш по-евтино в пъти - разпрана, шита, с насинено бебе, то със счупена ключица и ти в нервна криза, но да ви изритам от болницата си до 24 часа и да ви обявя за "здрави". Ми живи сте все пак, травмите ви ще минат и не са животозастрашаващи и толкова. В пъти по-скъпа ще си ми, да ти събирам екип и да плащам на него, че консумативи, че лежане някой ден, обгрижване и пр., само за да не допусна никакви рискове и  травми по теб и бебето. От гледна точка на бюджета ми - второто никак не ме урежда. Да ти спретна едно "училище" в болницата безплатно и да ти наливам 9 месеца, как няма по-добро раждане от "на къра под ореха" - ми ляга много по-добре финансово. Освен това статистически - от 100 облъчени там жени, да се закучи раждане и да пострадат 20-ина, от тях - само 5 сериозно. С тези 5 - ще замажем някак и готоУ. Ще предложим безплатна рехабилитация, ако е дебело положението - ще кихнем извънсъдебно нещо и ПАК е по-евтино от персонална грижа за всяка бъдеща родилка по показания. Сори, че ти ги казвам тези неща, ама те просто са такива.

Може да ти е много смешно, но в БГ имаме къде по-добро здравеопазване от САЩ и Англия взети заедно. Откъм грижа за пациента, медицинска. Откъм апаратура, лукс настаняване и усмивки - обичайно не. Но като е за здраве - някак е по-важно това да се осигури добре наистина, не да ти дърпат бебето с форцепс пък било и с широка усмивка и с епидурал. Като те пусне епидурала и си идеш в къщи със зорлен увреденото, ама "естествено родено" пък бебе - системата вече не се интересува от вас. Оправяй се както искаш. Та внимавайте с тия неща дето четете из нета, много са найс и патетични, ама нямат връзка с реалността твърде честичко. Понякога да вържеш на това излиза непосилно скъпо. И после не се оправя с пари за съжаление, дори да ги имате.
« Последна редакция: Април 27, 2016, 18:50:39 pm от Jbrul »

« Отговор #690 -: Април 27, 2016, 18:49:17 pm »
Момичета помагайте. Вече втори ден съм с разстройство :( . Гледам да пия много вода, но се притеснявам за бебка.
*
« Отговор #691 -: Април 27, 2016, 21:08:16 pm »
Нищо му няма на бебето. Спокойно!
Джей ги разбира повече тези неща, но и аз да кажа от опита на няколко изкарани градински ентеровируса. Гледай да ядеш, знаеш, картофи, ориз, водата от варения ориз, препечена филия със сирене, немазно месо, печено на скара, също така райска ябълка и нар, както и дренки или чай от тях, ако намериш някъде.
Бързо оздравяване!

Маки, пожелавам ти да нямаш разкъсвания, нито шевове. Не е приятна работа. Повярвай ми! Секцио не съм раждала и не знам как е, та затова не мога да се изкажа. Два пъти съм раждала с епидурална. И я препоръчвам. Снаха ми ще ражда само с акушерка. Добре, че сме в Германия, ако има нещо, ще я преместят бързо в болницата. Но ще ражда и без упойка. Изобщо не искам да я разубеждавам. Така си е решила. Дано да мине всичко добре и бързо, въпреки че във второто силно се съмнявам. 
Жената на най-добрия ми приятел има две деца, родени в Англия. За второто не съм сигурна, но първото със сигурност го бяха вадили с форцепс след 25-27 часа раждане. Не я знам херцогинята Кейт как ражда толкова бързо, че и след три часа излезе от клиниката с прическа и грим.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #692 -: Април 27, 2016, 21:58:23 pm »
Не я знам херцогинята Кейт как ражда толкова бързо, че и след три часа излезе от клиниката с прическа и грим.

Аз, като един скептик, да кажа две-три неща по английския въпрос.
1. Кейт е доста висока жена, почти 180 см.
2. Никой не знае как ражда, знаем само какво ни казват.
3. Професионалните фризьори и гримьори правят чудеса.

На всички ви пожелавам спокойна бременност и успешно раждане (на снахите - също). :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #693 -: Април 27, 2016, 22:40:09 pm »
HrisAni, тя Блу ти е казала, ама не знам дали защото бях бременна и системите ми работеха в "пик"-режим тогава - не ми помогнаха филийките и пр. които обичайно действат. Гастроентерологът, когото посетих след 2 седмици глад, контракции, дрисък (с извинение) и драма (питай ме сега защо чак тогава, ако мога и да ти отговоря де...) каза следното: Сухи филета на скара, или фурна, с гарнитура ориз, или картофи (варени) и ябълков пектин (аз на капсули го пиех) + пробиотици. И оп - за 3-4 дни всичко стана найс. А пиех брутални хапове за контракциите преди това, имах листче на което отмятах какво и кога пия, че в един момент станаха 10 вида таблетки.

Не е проблем за подценяване при бременна жена точно. Не мине ли за 2-3 дни с обичайните мерки (или каквото те посъветвахме) - иди на специалист по тези проблеми.

Кейт е класическо англо-саксонско добиче и може да ражда в движение, без особен напън си мисля. Но не съм спец и само предполагам де. При всички случаи, ако принцовете и принцесите на Кейт се бяха запънали - никой нямаше да си помисля за форцепс, щото седи топ екип готов да оперира. Седи на нокти и кътни зъби, не сега да го събират. Пък и много знаем дето вика Мели как е раждала Кейт ;) Аз изглеждах и по-свежо от нея няколко часа след секциото, зер не съм принцеса, та да ме бяха снимали като "рекламно лице на тоА метод".  :lol: Но това е за принцесите там. За редовите "крави" родени, или дошли отдругаде в тази държава - си има мега, гига, био, грийн и пр. система за раждане. Понеже така е най-добре за бебето и за мама. Вкл. когато за тях не е най-добре така.

*
« Отговор #694 -: Април 28, 2016, 06:57:07 am »
Ехееее, изписали сте толкова много само аз една вечер!

Jbrul, това за раждането и мъжете искрено ме разсмя :) Ще си го разпечатам и сложа в рамка ;)

По въпроса за обръщането и моята акушерка ми даде няколко съвета - да лягам на ляво предимно и като легна леко да го потупвам, да се сеща какво трябва да направи :) Не знам дали точно това помогна, но вече е с главата надолу! Ама док каза, че няма значение, щото нали и без друго ще ме реже. Последно, така реших и аз - след много мислене и хиляди съвети. Толкова дълго сме го чакали, не съм първа младост и накрая да стане някоя беля, няма да го преживея....Нямам нито шанс, нито време за следващ опит...Предпочитам естественото, поради хиляди причини, но от друга страна ме е страх, не за мен, а за бебчо!
Хайде, след малко отивам на преглед и после пак ще пиша...

Хубав ден от мен!!!
*
« Отговор #695 -: Април 28, 2016, 11:28:23 am »
https://web.facebook.com/261920330533407/photos/a.261928447199262.60849.261920330533407/1086183861440379/?type=3&theater

Не знам дали ще се отваря линка на всички, ама е баш по темата раждане и мъже.  :lol:

« Отговор #696 -: Април 28, 2016, 12:13:12 pm »
За мен няма значение как ще родя. Важното е да е донесено и живо, и здраво бебето. Ако кажат нормално съм съгласна, но с уговорката естест., ако се налага и секцио. Всичко, ако мине добре, така или иначе ще се възстановя.

Аз днес пак имам болки ниско долу в корема и пих 2 нош-па и ме отпусна. Някои има ли болки ниско долу като мен?
*
« Отговор #697 -: Април 28, 2016, 12:19:10 pm »
Джей, а помниш ли онова клипче, в което двама холандци се смееха, че раждането не боляло и отидоха при една акушерка да им симулира контракции?  :lol: Трябваше да издържат два часа контракции. Единият се отказа, другият успя да "роди".  :lol:
« Последна редакция: Април 28, 2016, 13:21:59 pm от blue_sky »

*
« Отговор #698 -: Април 28, 2016, 12:35:23 pm »
Помня, помня Блу. Ама го нямам. Ако го намериш - качи го тука да се развеселят бременните. Мен сълзи ми бяха избили от хилеж...

*
« Отговор #699 -: Април 28, 2016, 13:15:19 pm »
Ей сега. Малко е на холандски, но ще схванете за какво става въпрос от филмчето.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU
« Последна редакция: Април 28, 2016, 13:21:38 pm от blue_sky »