0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #620 -: Април 19, 2016, 07:11:30 am »

Забравих да кажа, че и течение ужасно имам --> не сърби и не мирише уж, но е тъмно зелено :/ много се уплаших. Микробиология не знам какво е, но докторката взе секрет и отиде да гледа под микроскоп и като се завърна от другата стая ми изписа антибиотик. Изпих го, но още не се оправил цвета --> сега е само светло зелен и на 29 април съм на консултация и пак ще я питам какво да се прави за туй нещо...

makiyaki, по време на бременността си имах бактериална вагиноза, без симптоми излезе на единия профилактичен тест в  лаборатория, бях пуснала и в друга, там беше отрицателен, направих 3 ти тест, в лабораторията на ВМИ, говорих директно с лекар какви са опасенията, отново се потвърди. Д-р Даскалов ми изписа антибиотик вагинално, ако не се лъжа за 7 дни беше. Въпреки притесненията го слагах, защото такива състояния са опасни. Ако не са отзвучали симптомите, говори с лекаря си да повторите микробиологията и да продължите лечението.

Пожелавам успех и спокойни бременности на всички до края!  :cloud9:
« Последна редакция: Април 19, 2016, 08:12:33 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #621 -: Април 19, 2016, 07:19:19 am »
Благодаря ви, момичета! Моето тсх преди да забременея беше 2,4. Но след + тестовете веднага направих ново изследване и беше 3, 6 (точно за 1 месец). Пия Еутирокс. След първия месец прием спадна на 1, 8, на следващия беше 2,2. Увеличихме дозата. Лекарят ми каза, че не е висок, но за всеки случай. Утре и аз ще го изследвам, да видим какво е положението.
Хубав ден!
*
« Отговор #622 -: Април 19, 2016, 13:31:08 pm »
Deep,

точно същото излезе и при мен --> бактериална вагиноза и пих антибиотик 7 дни по 2 на ден, но през устата. Подобрение имах на 2ри и 3ти ден и от 4ти ден до сега пак се върна течението само дето е светло зелено :/ другата седмица съм на консултация и пак ще я питам...

Jbrul, и аз точно така чух --> че в началото на чешмата е най-добре. Аз нямам вана за съжаление и затова мисля, че едновремешно корито (като спре да се събира в чешмата) ще ми е най-удобно. Седалчици сме ползвали с племенниците във ваната, много е удобно, дори и в душ кабина може да се използва, но американските душ кабини нямат подвижен душ, а само на стената се подава чучура дето разпръсква водата и с такова чудо не знам бебе как се къпе --> трябва да го вдигна бебето над главата си, та да е близо до чучура, та да го къпя? --> изобщо идиотска работа...

Вчера говорих със сестра ми, нейното корито е от преди 2 години за £6 в ИКЕА...не мога да повярвам, че вече ги няма :(

Блу, за верникса сигурно си права, аз не намерих инфо колко седмици, а по-скоро, намерих съвети ако сме решили да къпем бебето всяка вечер, то първите 1-2 седмици да е само с вода, без сапун за всеки случай :)

А за напредналостта на Европа (че дори и България) в сравнение с ония лумпени отвъд океана --> аз не можех да повярвам, че съществува подобна задръстеност и назадничавост, но се убедих първа ръка  :lol:

Дъждец, мисля, че веднага ги носят бебетата в бг :)

И аз много притеснения за бременността непрекъснато, но от това ме избива на четене за гледане и хранене на бебето, за раждане, кърмене и какво да купим --> така се настройвам позитивно и "забравям" да се притеснявам. Само да се зададе лоша мисъл и веднага отварям да чета за бебета и кърмене или да разглеждам бебешки неща ОН-лайн  :lol:

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #623 -: Април 19, 2016, 13:48:03 pm »
Цветенце, честити сини гащи :) !

Форест Рейн, дано да не вдигаш температура и да се разминеш със стендовете! А има ли вариант Бебо да се премести и да спре да притиска?!
Аз пак, да питам, (вече само теб) защо следиш ТСХ, когато е нямало проблем със щитовидната? Трябва ли да ходя да си пусна изследване?

Вилия, дано пробождането да се дължи на растежа! Звъня ли на док?

Блу-скай, благодаря за съветите! И твоя списък си го свалих за настолно четиво, като му дойде времето :)

Маки, и аз започнах да забравям страшно много. На работа ми е притеснено с това забравяне, но иначе не ме вълнува особено :)
Моя приятелка роди второто си детенце в САЩ (преди 2 години и половина, в Лос Анджелис) и ми обясняваше точно това, че са и го сложили на гърдите веднага след раждането и бебчето се успокоявало от шока, който му се случва, чувайки сърцето на майка си. :) Явно не навсякъде е така...

Аз си отмених прегледа за следващата седмица, защото настинката си каза тежката дума. Чайове, джинджифил, мед, лимон, инхалации, тампони с ракия, препотяване.... е, не се подобрявам :( Не мога да си отпуша носа и не мога да се наспя :(  В същото време кихам толкова силно, че имам чувството, че ще си изкихам всичко. Дано всичко е наред с бебенцето!

*
« Отговор #624 -: Април 19, 2016, 14:03:51 pm »
Россс, дано се оправиш по-бързо, но най-важно е че не вдигаш температура. За носа аз ползвах спрей с морска вода + две вечери, въпреки темперстурата се наложи да си сложа памук със спирт в ушите, за да ми се отпуши носът и да мога да поспя...

Съгласна съм, че всичко зависи от болницата, както и от хората и че моите обобщения са в ущърб на умните, широко скроени, прогресиращи американци, но наистина аз имам предвид масата, а не изключенията.

Аз тепърва ще "интервюирам" болници и като почна да оглеждам родилни отделения и получа инфо за процеса на раждане, пак ще пиша, но ето тук намерих статистика за "кожа до кожа" в САЩ --> масово НЕ се практикува, а процентите за практикуване включват "даване на бебето до 1 час след раждането". Излишно е да казвам, че в Англия бебето не се взима от майката, така че не се налага тя да чака до 1 час да й го върнат --> ето това ме ядосва в Америка --> че нямаш права и не зачитат и уважават индивидуалните предпочитания.

А и защо след като има толкова научни публикации и доказателства за ползата бебето да стои при майката, от 320 милиона население, единствено в Аляска бебетата биват давани на майките веднага след раждането (95%), а в другите щати е по-скоро изключение (28-40%) отколкото правило... Не четат ли научни публикации тия смотаняци?

http://evidencebasedbirth.com/the-evidence-for-skin-to-skin-care-after-a-cesarean/

:lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #625 -: Април 19, 2016, 14:45:42 pm »
rosss, дано се оправиш бързо. По повод TSH, аз сигурно не съм компетентна, но понеже тези дни се зачетох в постовете за това TSH и се сетих да хвърля едно око на резултатите му от 10 седмица. Моята гинеколожка го пусна контролна (никога не съм имала проблем с ЩЖ). Та, като видях, че е почти 3 се стреснах и днес звънях на ендокриноложката ми. Каза, че, когато не съм имала проблеми с ЩЖ не е обезпокоително, защото си е в граници, но все пак, че е хубаво да се пуска контролно.

« Отговор #626 -: Април 19, 2016, 15:29:18 pm »
rosss, и аз се надявам да се размина, обаче тоя бъбрек не спира да боли.Лошото е, че на моменти и левият ме заболява. Не знам дали има шанс бебето да се отмести. Аз си мисля, че колкото повече наедрява, толкова по- зле ще става положението. Иначе вчера пуснах обикновена урина и там всичко излезе наред, днес дадох стерилна и се надявам утре да има резултат. Бебето вчера ме риташе много силно и сякаш навътре, на моменти ми се струваше, че чак се тресе. На някоя от вас случвало ли й се е такова нещо? Днес значително отслаби движенията. Чудя се дали е добре.

Относно ТСХ аз досега три пъти съм го изследвала- веднъж в началото на бременността- беше 1.92. Тогава лекарят ми го назначи заедно с други хормони на щитовидната жлеза, не ми е обяснявал защо. Втория път преди около месец, понеже пулсът ми стигаше 120. ТСХ-то ми беше 1.57, но FT4 беше 6.15 при норма 7.85- 14.40. Поради това ми казаха да проследявам веднъж на няколко седмици ТСХ.

*
« Отговор #627 -: Април 21, 2016, 09:53:20 am »
Благодаря за инфото за ТСХ, момичета! :)

Аз започнах да си правя промивки на носа със разтвор от сол и сода и резултата е, че се наспах 1 вечер и половина ;) , спрях да кихам и температурата ми падна под 37.0.
Въпреки това, продължава да ми се запушва носа и си чувствам главата като плондер... дано скоро и това да отшуми.

Маки, спрея не ми действаше и затова минах към промивките. Обаче не съм пробвала с тампони в ушите....ако тази нощ не мога да заспя,ще пробвам и този метод. :)

Пожелавам ви един много усмихнат ден!

*
« Отговор #628 -: Април 21, 2016, 11:08:34 am »
rosss, опитай с Фитоназал - подходящ е за бременни и много ефикасен, не изсъхва лигавицата, защото има омазняващи съставки и изобщо не дразни носа. На мен ми оправи хремата за 3 дена, а всички знаете, че тя минава най-малко за 7 :)
« Отговор #629 -: Април 21, 2016, 11:58:14 am »
Лелеее момичета, колко теми сте обсъдили и колко неща съм пропуснала. Напоследък доста неща ми се струпаха и все не ми остава време да погледна какво става тук.
*
« Отговор #630 -: Април 21, 2016, 13:13:14 pm »
rosss,относно запушването на носа, нормално е и без да си настинала да е запушен. Аз съм така от самото начало. Беше ме поотпуснало за около месец, но от 2-3 седмици е пак така. Постоянно съм на морска вода. Вечер всичко ми изсъхва и сутрин чак гърлото ме боли, докато не се овлажни носа.
« Отговор #631 -: Април 21, 2016, 13:54:05 pm »
Здравейте, момичета!

За бодежите аз имам, но по-скоро са към самата срамна кост. И ми казаха, че е от разширяването на таза.
За ТСХ аз съм с Хашимото и го следя на 4 седмици задължително. В началото беше мн. завишено, но като се коригира дозата и се нармализира. Аз знам,че за 1 триместър е хубаво да е около 1, но не знам как стои с въпроса за жени без проблеми с щитовидната жлеза. За 2 и 3 триместър е до 2,5. Моето ТСХ си го държа около 1. Аз съм в 28гс+ 3 дни и  за мен е добре. Хубаво е Фт4 да е на горната граница, а фт3 на долната.
Поли, за тромбоцитите какво изследваме пускаш? От колко ти е фраксито?
Аз пък снощи имах тъпи болки в левия яйчник. Доста се притесних. Ама вече и аз за всичко се притеснявам. Пих 2 нош па и ме отпусна.
« Последна редакция: Април 21, 2016, 13:57:30 pm от sladka86 »
*
« Отговор #632 -: Април 21, 2016, 14:46:03 pm »
sladka86, тромбоцитите ги има в пълната кръвна картина. Фраксипарина ми е 0.4, всеки ден. От  2 седмици ги бия в ръцете, за да ми почине корема, защото няма празно място.
 Питах док от ЖК за тромбоцитите и той каза, че са ок. Те са 406 при горна граница 400. Но в понеделник ще питам и док, който ми прави инвитрото. Ако трябва ще пусна и протромбиново време.
« Отговор #633 -: Април 21, 2016, 23:21:17 pm »
Аз също слагам фракси 0,3 и пускам освен ПКК, и левкоцитни-тромбоцитни агрегати.Аз от 4 месец ги бия в ръцете, но и там място нямам и нз вече, може би в краката.Поли ти с тромбофилия ли си?
« Отговор #634 -: Април 22, 2016, 10:58:23 am »
Момичета, кога започнахте да усещате бебето? Аз тези дни усещам нещо като спазми ниско долу и приличат на побутване отвътре. Още не съм сигурна дали е бебето, защото са много слаби. Обикновено вървят по 2-3 наведнъж. Появяват се, когато съм седнала и съм се облегнала назад. Споделете вие кога и какво усетихте  :biglove:
« Отговор #635 -: Април 22, 2016, 11:05:42 am »
Здравейте, момичета. Казвам се Криси и съм на 32 г. Бременна съм във 11 седмица с второ бебоче. Първата бременност и раждане минаха в Италия преди 8 години, а тази минава в провинциален град близо до Пловдив.
Искам да ви попитам нещо относно витамините за бременни. С първата бременност не пиех никакви в Италия. А тук ходя на консултации при д-р Илко Ненев и ми изписа Прегнакер + Омега 3. Каза ми, че трябва да ги пия през цялата бременност, така било препоръчително. Аз обаче имам проблем с приема на лекарства и го попитах за някакви разтворими дали има, но в разговора се унесох и така и не ми изписа някакви други, защото тези прегнакер са ужасно големи...
Та, някой пие ли разтворими витамини и може ли да ми каже марка? Или е по-добре да се обадя и да го попитам него? Аз не мисля да ги пия през цялата бременност, въпреки препоръките на доктора  :?
Иначе направо съм забравила какво е да носиш малко човече в себе си. Желая хубав и усмихнат ден на висчки бъдещи маменца :)))

*
« Отговор #636 -: Април 22, 2016, 11:36:59 am »
Нани, първите усещания при мен бях  по-скоро като "пърхане на пеперуди". Усетих бебчо в 18 г.с. :) Чак след 2-3 седмици беше наистина побутване...

chris08, за съжаление, не мога да помогна, аз също използвам Pregnance care и съм доволна от тях. Редувам ги с Биозин мама, който много ми помогна да изкарам зимата без грипове и други вируси :) Ако някоя друга бъдеща мама може да даде съвет :)
« Отговор #637 -: Април 22, 2016, 12:33:28 pm »
Нани, аз бебчо го усетих ан 09.04 - 15 седмица и 1 ден бяха 2 много леки побутвания, дори в първия момент не ми мина през ума, че може да е това, но от тогава го усещам. Понякога съвсем всъвсем леко, друг път малко по интензивно,а преди няколко вечери имах чувството, че си прави някакви салта. но все още си е много леко  :babyflips:

Момичета, вашите втори фетални морфологии кога бяха?

Chris08, и аз нямам отговор на въпроса ти.

*
« Отговор #638 -: Април 22, 2016, 12:38:12 pm »
Вилия, благодаря! Ще го пробвам фитоназала.

Поли, и аз четах, че е нормално за бременността, обаче моето май вече е синузит :( 

Поли, Сладка, на колко време пускате ПКК за да следите тромбоцити?
Аз все още не съм правила някаква контрола, а от положителния тест съм на фракси 0.4. Иначе все още имам място по корема (но има толкова време до края...), а последната партида инжекции, които купих са ужасни - много са тъпи и изкривени и се препотявам докато успея да я забия.

Нани, и аз се чудя дали усетих Бебо тази седмица :) Не съм сигурна, обаче, дали не е някакво трепкане на някое мускулче!? То хванах мускулна треска от кихане ;)

Криси, и моите витамини са таблетки. Може би е по-добре направо да му звъннеш на док да го питаш.
Според мен си е хубаво да приемаш витамини за бременни, защото не всичко успяваме да си набавим от храната, а и вече се грижим за още един човек :) и трябва да му доставим всичко.

Вили-сънсмайл, аз не съм я докарала до втора ФМ. На ранния БХС док ми каза, че ще се видим в 20 г.с., но това е за втори БХС, нали!? Или само ФМ!?

« Отговор #639 -: Април 22, 2016, 12:53:15 pm »
Благодаря Ви за отговорите :))