Здравейте и от мен, много време мина от последното ми влизане, много сте изписали и все хубави новини!
За секциото, освен ако няма здравословна причина (бебето или майката да са с опасност за живота), тук препоръчват 39гс +... Даже някакво обяснение имаше свързано с имунитета на бебето с влизането в 39гс, но го забравих точно, защото за мен беше достатъчно убедително, но другия път като ида на консултация ще го снимам --> залепено е на стената на консултацията
За генетичния скрийнинг --> аз правих пренатест, който се оказа неясен и трябваше да го повторя, но вместо това пуснах Бхс (в 19гс това не знам дали не е късно), чакам сега резултати...
Мина ми и първата и единствена ФМ --> имаше някакъв проблем с големината на главата на бебето и ме викнаха след 2 седмици пак. Другото, което ми казаха беше, че плацентата е предна и там щяла да си остане и че бебето е седалищно --> то спеше с кръстосани крака, много беше сладко
Това ще ми е и последния уз до края на бременността, дано всичко с бебето да е наред.
От няколко дни усещам и движение вътре --> много мило ми стана като го усетих
Аз съм с наднормени кила доста (BMI ми е над 30), но теста с глюкозата категорично го отказах. Казах й че ще го направя единствено, ако се появят показатели, симптоми и резултати сочещи към ГД, тя се съгласи и каза, че ще следим кръвната захар, килограмите, кръвното и развитието на бебето и ще решаваме според тях
Покупки още не съм направила, но изготвих списък с нещата за купуване (с минимално най-малко покупки --> смятам да гледам бебе както баба ми ги е гледала нейните) и ще следя намаленията и ще купувам на сметка и предварително
Бебешките дрешки се оказаха най-малкия разход (според моя списък с изчисленията) и тях ще ги оставя най-накрая, освен ако не се появи супер изгодна оферта за тях
Това е от мен
хубав и усмихнат ден на всички и здрави и щастливи бебчета!