0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #520 -: Март 31, 2016, 17:52:16 pm »
Момичета, припомням ви Препоръките на FIGO за скрининг за хромозомни аномалии.

Пожелавам ви лека бременност. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #521 -: Март 31, 2016, 18:14:43 pm »
Благодаря, Мели!
Полезна информация!
:)

« Отговор #522 -: Март 31, 2016, 18:25:12 pm »
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но пък ви чета редовно! :)
Наистина трябва да се опитаме да сме максимално спокойни (знам, че не е лесно). На няколко прегледа се случи лекарят ми да засича контракции. Аз нищо не усещах през това време. Имайте предвид, че аз предимно си почивам. Но за съжаление от най-малкото нещо мога да се ядосам, отделно си се притеснявам и за нещата, които усещам през бременността (първа ми е, дълго чакана :)) и не зная кое е нормално и кое не е нормално. Лекарката ми каза, че при мен е от притеснението. Ходих и на допълнителна консултация. Същото мнение. Мериха ми и шийката. Нормална дължина. Но вече съм много по-спокойна. И се чувствам по-добре.
Друг проблем ми се появи, но той си е една от "екстрите" на бременността - проблеми с венците. Взела съм мерки, надявам се да се подобрят нещата.
Милички, имам един въпрос. По принцип през пролетта имам алергия от цъфтящите дръвчета. Кихам обикновено сутрин и вечер по няколко пъти. Знам, че хапчетата против алергия са вредни. Аз съм си свикнала. Но въпросът ми е може ли кихането по някакъв начин да навреди на бебчето? Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.
Хубава вечер!
*
« Отговор #523 -: Март 31, 2016, 18:43:19 pm »
Цветенце, най-добре да се консултираш с алерголог! А по принцип кашлянето и кихането напрягат коремните мускули, така че...
Аз лично съм с астма. Още като излезе положителния ми тест за бременност и гинекологът от репродуктивната клиника ми каза веднага да махам всякакви помпички за астма! Да, ама като отидох на консулт при моя пулмолог, той каза да не спирам нищо. Само да намаля дозата и да прескачам някои дни, но в никакъв случай да не спирам съвсем, защото може да се предизвика алергичен шок. По-добре малкото зло (малки дози от профилактичното лекарство) отколкото в един момент да се наложи инжекции с урбазон (който вреди много на сърцето). Хапчета не е добър вариант, защото отиват директно в кръвта, питай за вариант спрей, но не взимай сама решение как да се лекуваш.
« Отговор #524 -: Март 31, 2016, 20:05:54 pm »
Благодаря ти за отговора! Аз никога не съм стигала до сериозни алергични реакции. Единствено кихането е сериозното проявление. В момента съм извън града, в който живея, но още утре ще звънна на моята гинеколожка. :)
*
« Отговор #525 -: Март 31, 2016, 21:25:06 pm »
Нани, знам колко са изстрадани тези бременности. Не искам никоя от вас да пропуска важно изследване. Това е всичко.  :balk_5:
Разбира се, че не искам да си мислите лоши работи. Точно обратното. Казвам, че толкова много сте чакали този момент и трябва да му се насладите доколкото можете. Знам, че се притеснявате. И аз съм се притеснявала. Най-вече с първата бременност в началото много мислех и премислях. Но в крайна сметка ние правим каквото можем. А другото не зависи от нас. Затова започнах да пазарувам и сравнително рано. Живеех в сравнително малък град, големият бебешки магазин беше на 50 км, а много неща си поръчах и от интернет. Не можех и не исках да разчитам на преценката на мъжа ми. Вярно, че моите не са му първите деца, но преди няма да казвам колко много години не е имало всичко за родителя. Да, да, за родителя, защото прави неговия живот по-лесен. На бебето му е все едно.

Лека бременност на всички!
« Последна редакция: Март 31, 2016, 21:31:55 pm от blue_sky »

« Отговор #526 -: Април 01, 2016, 09:18:53 am »
Вилиа, още не сме говорили с доктора за това как ще раждам, но аз започвам да се замислям. Честно казано и аз мисля за естествено, хем ме е страх, но незнам, ще говоря сега с него да видя какво е неговото мнение. Ох, не остана и почвам вече за много неща да мисля и да се притеснявам.
« Отговор #527 -: Април 01, 2016, 10:22:16 am »
Blue_sky, така е. Трябва да се намери златната среда между излишното притеснение и реалността. Във всички случаи ли се прави втори БХС или по преценка на лекаря? Разбрах за феталната морфология, за която ми казаха, че ще е към 20та седмица.

Galina_89m, интересна е темата за раждането. Ще е хубаво тези, които сте в по-напреднала бременност да споделите за консултациите си с лекарите за раждането. Живот и здраве, на мен ми се иска да родя нормално, защото ме е шубе от секциото  8O Много се надявам като дойде момента, да нямам медицински предпоставки за секцио.
« Отговор #528 -: Април 01, 2016, 11:34:05 am »
Нани, като ида тези дни на консултация ще обсъдя това с доктора и ще ви информирам какво ми е казал.
« Отговор #529 -: Април 01, 2016, 14:35:52 pm »
Здравейте! Днес се чух с моята гинеколожка за алергията и кихането. Каза да не се притеснявам. Няма нищо опасно. Изписа ми 2 хемеопатични лекарства - Поумон хистамин 9 CH и Поленс 15 CH.
Пиша го, за да успокоя някоя бъдеща мама, ако има същия проблем като мен с кихането. :)
Хубав ден!
*
« Отговор #530 -: Април 01, 2016, 23:52:08 pm »
Нани, аз съм правила и двете всеки път, защото така засичат резултатите и трябва да дадат по-ясна картина. Пише го и в линка, който е дала Мели по-горе.

« Отговор #531 -: Април 02, 2016, 10:47:59 am »
Ето ме пак! Вчера бях на консултация. Моя малък боец е 1,700 кг, развива се добре и всичко е наред. Относно раждането ще раждам секцио по препоръка на лекаря, като най вероятно ще е със спинална упойка.
*
« Отговор #532 -: Април 02, 2016, 10:58:59 am »
Ехеее, вие сте много големи! Нашето момче е 1440 г., а пък уж имаме само един ден разлика. Май моя термин не е изчислен много точно. Док каза, че е по-скоро за 18.06. :)
А защо препоръчва секцио, обясни ли ти?
В смисъл, даде ли някаква конкретна причина? Той и моят "препоръчва", ама единственото обяснение е, че било опасно за бебето?!@ кое е опасно, не ми обясни. Затова си мисля, че просто така им е по-лесно...
« Отговор #533 -: Април 02, 2016, 11:25:46 am »
Вили, моя доктор ме съветва заради дългото време опити, ние нямахме 4 години деца, имам два опита инвитро неуспешни, а това е нормално забременяване и е чудо. От тази гледна точка не иска да рискуваме и затова препоръчва секциото. Не се тревожи и твоя юнак ще навакса, ние си вървим 4-5 дни напред от самото начало. Сега сигурно ще родя началото на юни, не сме говорили, но секциото колко по-рано се прави от термина?
« Отговор #534 -: Април 02, 2016, 13:58:06 pm »
Галина, аз знам, че секциото го правят възможно най-близо до термин. Някъде 38г.с. освен, ако не се наложи по-рано.
*
« Отговор #535 -: Април 02, 2016, 15:08:22 pm »
Галя, моят АГ ми беше обяснил, че най-добре е секциото да се направи не по-рано от  10 дни преди термина. Моето планово беше 7 дни пради термин или 39+0 г.с.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #536 -: Април 02, 2016, 17:36:42 pm »
Благодаря за инфото, момичета. А някой знае ли нещо за секцио със спинална упойка? Сякаш ми се иска да съм в съзнание, когато малкия се появи.
*
« Отговор #537 -: Април 02, 2016, 17:50:29 pm »
Благодаря за инфото, момичета. А някой знае ли нещо за секцио със спинална упойка? Сякаш ми се иска да съм в съзнание, когато малкия се появи.
Щом ще си със спинална, значи ще си в съзнание ;)

Поставя се в областта на кръста, като те обездвижва от мястото на поставянето надолу.

Намерих една кратка статия по темата :)
http://www.zajenata.bg/спиналната-анестезия-savet1422-11497.html
« Последна редакция: Април 02, 2016, 18:04:39 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #538 -: Април 05, 2016, 18:12:34 pm »
Къде се губите в това хубаво време :) ?
Мисля вече да извадя някоя по-лятна рокля, въпреки че незнам какво ще ми стане и какво не  :lol: Премерих "талия" 105см и ми стана зле  8O Ама какво да се прави, днес и по работа имах задача да дегустирам пасти и торти, въобще не им отказах  :lol: Ще отслабваме после, въпреки че аз съм плюс 6кг на този етап, не е чак толкова зле положението. С каката май бях плюс 12 на този етап  :oops: :oops:

« Отговор #539 -: Април 05, 2016, 18:22:55 pm »
Криси, аз бях +7 преди няколко седмици, в 26г.с.+1 ден . Нищо чудно да съм вече и повече. И на мен нищо не ми става и хем не ми се иска дрехи за бременни да си купувам, че не ми харесват много, но все трябва да се облека с нещо.