0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #380 -: Март 06, 2016, 20:48:53 pm »
*
« Отговор #381 -: Март 08, 2016, 11:17:41 am »
Честит празник, бъдещи мами :) !
Пожелавам ви да сте здрави, много обичани и да гушнете сладки, здрави бебета на термин!
 :balk_16:

« Отговор #382 -: Март 08, 2016, 19:08:29 pm »
Честит празник, момичета! Да сте живи и здрави.
« Отговор #383 -: Март 08, 2016, 21:16:46 pm »
Честит празник, мили! Бъдете живи, здрави и обичани, да прегърнете здрави бебчета на финал! :)
Аз днес бях на ранна фетална морфология. Докторът каза, че всичко е наред. Няма данни за аномалии. Доста се успокоих! :) Нухалната транслуценция е 2 мм, носни кости, гръбначен стълб - в норма. От това, което четох, тези данни изключват синдром на Даун и Спина бифида. Правилно съм разбрала, нали?
Весел празник! :)
*
« Отговор #384 -: Март 09, 2016, 11:17:58 am »
Момичета, здравейте :) Понякога усещам бодежи в гърдите - откъм страната на сърцето. На някоя от вас случвало ли й се е? И дали има общо с бременността?

*
« Отговор #385 -: Март 09, 2016, 11:29:28 am »
Ария, аз получавах такива. Доки ми беше казал, че е нпрмално заради изместването на органите при нарастване на плода. Най-често ми се случваше вечер.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #386 -: Март 09, 2016, 12:37:12 pm »
Ариа, и аз имах период с подобни бодежи, няма страшно.
« Отговор #387 -: Март 09, 2016, 21:01:56 pm »
Момичета, можете ли да ме посъветвате за разхлабително, подходящо за бременни? Вече ми е много тежко на корема и е страшно подут.
« Отговор #388 -: Март 09, 2016, 21:49:48 pm »
Нани, Лактулоза... на мен обаче не ми действаше :(
*
« Отговор #389 -: Март 09, 2016, 22:07:56 pm »
Свещичките Eva Q са подходящи при бременност.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #390 -: Март 09, 2016, 22:47:06 pm »
Момичета, можете ли да ме посъветвате за разхлабително, подходящо за бременни? Вече ми е много тежко на корема и е страшно подут.
Нани, и аз съм много зле със запека. Доста добре ми действат клизмите Мелилакс, а също понякога слагам свещички Изилакс.
*
« Отговор #391 -: Март 09, 2016, 22:52:43 pm »
Нани, пробва ли със сушени сливи, накиснати във вода или не действат? Нещо ми се върти в главата и за сладко от рози, ама не съм сигурна.
И аз започвам да имам проблем. Сутрин пия чаша топла вода, бавно, на глътки и досега работеше, но май ще имам нужда и от други средства.

*
« Отговор #392 -: Март 10, 2016, 07:55:07 am »
Аз ползвах Фрутилакс, като най-безвредно, защото е на растителна основа. Освен това не предизвиква спазми или газове. Много съм доволна от него, пиеш вечерта и сутринта си ти!
poli_s, това с клизмите, сигурна ли си, че е безвредно? В смисъл, за бременни дали е подходящо?
После, като ми изписаха магнезия и всичко си дойде на мястото, той действа малко разхлабително.
Наистина, трябва да се внимава много със запека, не само защото е неприятно като усещане, но и защото така се задържат токсини в организма и е предпоставка за хемороиди в големите месеци.
« Отговор #393 -: Март 10, 2016, 10:58:00 am »
Благодаря, момичета. Сушените сливи не ми действат много. Опитах с топла вода сутрин, но я връщам, тъй като все още съм в периода на сутрешното гадене. Свещичките Eva q спряха да ми действат. Ще проверя другите неща, които сте ми препоръчали и ще се консултирам с моята лекарка. Притеснението ми идва от там, че съм в 3ти месец и все още е деликатен периода и трябва да се избягват спазми и напъни. Четох за Фрутилакс, който сте ми препоръчали и ми се струва подходящо. Ще се консултирам за него. Дано да се нормализират нещата, защото тепърва ми предстоят трудни месеци  :D
« Отговор #394 -: Март 10, 2016, 11:56:47 am »
На мен ми помагаше за запек Лактулозата. Честно казано през бременността  ме разхлабваха и всякакъв вид натурални сокове, но въпрос на организъм.
Аз пък минавам да се похваля, че снощи бяхме на консултация и нашия мъж е пораснал много- цели 28 см и окол 1.5 кг. Добре расте,отговаря си на седмиците и е много игрив. От следващия път лекарката каза, че консултациите зачестяват.
*
« Отговор #395 -: Март 10, 2016, 12:11:50 pm »
Galina_89m, много хубави новини! Браво на вас! Аз следващата седмица съм на ЖК и ще докладвам нашият мъж колко е пораснал. Тъкмо се чудех къде изчезна, а пък ние с теб нали вървим заедно :)
И нашият е много игрив, голямо ритане пада, особено вечер и през нощта между 3-4 часа - е тогава каква игра има....Напоследък хич не мога да спя, не само от нощното посещение на WC и ритането, ами просто се събуждам и край, не мога повече да заспя, и това в 2, 3 или 4 часа различно, стоя будна по 1-2 часа, въртя се и ММ горкият спи много леко и той се събужда....Не знам, така ли ще е до края...???
« Отговор #396 -: Март 10, 2016, 12:20:02 pm »
Привет, момичета :)

Влизам да се похваля, че днес ни потвърдиха сините гащи  :) :bori_002: :babyflips:

Много съм щастлива!

*
« Отговор #397 -: Март 10, 2016, 14:01:53 pm »
Аз ползвах Фрутилакс, като най-безвредно, защото е на растителна основа. Освен това не предизвиква спазми или газове. Много съм доволна от него, пиеш вечерта и сутринта си ти!
poli_s, това с клизмите, сигурна ли си, че е безвредно? В смисъл, за бременни дали е подходящо?
После, като ми изписаха магнезия и всичко си дойде на мястото, той действа малко разхлабително.
Наистина, трябва да се внимава много със запека, не само защото е неприятно като усещане, но и защото така се задържат токсини в организма и е предпоставка за хемороиди в големите месеци.
Vilia, това е на медна основа и според мен е пресилено да се казва клизма, едва 10гр е, но просто не е свещичка. В упътването си пише, че може да се използва при бременни, както и от кърмачета.
*
« Отговор #398 -: Март 10, 2016, 16:35:17 pm »
Ади, честити сини гащи и тук!

Момичета за запека четох, че е нормално да се засили или да започне около 16 гс, защото тогава нивата на ЧГХ започват по-бавно да се катерят, а бясно започва да се увеличава прогестеронът, който прави червата лениви. Така храната се обработва по-бавно и повече време е необходимо на червата да изтръгнат хранителните вещества от храната.

Като казвате запек, какво имате предвид? Не ходите след всяко ядене (2-3 пъти дневно), не ходите всеки ден или ходите по веднъж на седмица?

Аз мисля (само мое мнение), че ако преди бременност съм ходила всеки ден, сега е нормално да ходя през ден-два и не бих се притеснила. Ако на 3-4 дни вече мисля, че трябва да му се подпомогне...

Аз взимам пробиотици и засега нямам проблем, не знам дали е от тях или просто, защото не съм стигнала 16гс още...

Имам въпроси за здравословната диета --> кога и какво ядете и лесно ли се лишавате от вредна храна? Аз диети не съм пазила никога и ми е много трудно сега да се вкарам в някакви релси... Ям когато и каквото ми падне и единственото, което успявам да спазя от 2-3 седмици е изяждането на 1 морков и 1 круша на ден + 1 друг плод или зеленчук (какъвто имам в момента, най-често е ананас, банан или пак морков). Чувала съм, че е полезно по 5 плод-зеленчука на ден, но аз едвам 3 успявам да докарам...

Също имам въпрос ако някой е правил пренатест, колко е била феталната проба (Fetal fraction пише на моя и е само 2.9%, а в опътването към резултата пише, че проби под 3.5% НЕ се считат за достоверни)  :?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #399 -: Март 10, 2016, 16:43:00 pm »
makiyaki, относно здравословната диета аз не мога да спазвам нищо. Много съм злояда и нищо не мога да хапна втори път. А не бях така, винаги съм била пълничка. Единственото нещо, което ям всеки ден, е таратор. Насилвам се да ям поне по един плод на ден. Относно вредните храни- ако нещо много ми се яде, си хапвам по малко. Може би това, че съм качила само 3 кг досега, ме държи спокойна относно храненето.