0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #340 -: Март 02, 2016, 17:38:11 pm »
rosss, добре дошла! Много се радвам за вас! Безпроблемна бременност и на теб!
При най-малките съмнения звънкай на док и не се натоварвай! _+ няколко дена не са фатални, може да дава разлика самия ехограф.
*
« Отговор #341 -: Март 02, 2016, 17:49:52 pm »
Благодаря,Vilia!
Много ми е неудобно като трябва да звъня на док, но го правя, че иначе няма никакво спокойствие :)

*
« Отговор #342 -: Март 02, 2016, 18:12:44 pm »
Добре дошла, rosss. Аз за да съм спокойна всяка седмица ходя на прегледи. Сега съм се зарекла да е чак на 15 март, да видим дали ще издържа
*
« Отговор #343 -: Март 02, 2016, 18:37:56 pm »
Россс, страхотни новини, лека и безпроблемна бременност и живо и здраво бебе на термин!

Чувала съм, че до +- 4 дни може да е ехографско разминаване, така че 2 дни съвсем не ми се вижда притеснително...

Аз си купих фетален доплер и в началото доста трудно се ориентирах със звуците от вътре, но накрая успях да намеря бебчето и сега вече ми е доста по-спокойно :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #344 -: Март 02, 2016, 19:52:16 pm »
Благодаря ви, Поли, Маки!
И на мен ми се иска да мога да проследявам по-често, но тук в Бургас, не знам на кой лекар да се доверя за междинни прегледи?! Ако някой има идея ще се радвам да сподели. От коя седмица, всъщност може да се преглежда с коремен ехограф?
Този домашен доплер и аз съм му наточила зъби :) само да минат още няколко седмици :)

*
« Отговор #345 -: Март 02, 2016, 20:04:58 pm »
Россс, мен още в 7гс ме прегледаха с коремен ехограф и се видя сърцето.

После имах преглед в 9гс и в 12гс. Но ми се стори разтоянието между тези прегледи все едно години се точеха.

За доплера, аз даже съжалявам, че по-рано не го взех, защото като гледах клипчета в ю-тюб как се ползва и все показваха къде да се търси бебето в 9-10 гс, а в 14 гс само едно клипче открих и явно бебета мърдат повече и след 11гс по-трудно се хваща, точно го уцелиш и го изгубиш --> поне ние така си играхме на криеница 2 дена :)

Тук също нямам къде да ходя на ехограф и ми се полага още само един (20гс) до края на бременността... 
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #346 -: Март 02, 2016, 20:16:05 pm »
При мен с коремния ехограф стана  по - късно, тъй като съм с обърната матка.
*
« Отговор #347 -: Март 02, 2016, 20:57:21 pm »
И аз съм с обърната матка. Значи ще си чакам прегледа за БХС-то. Въпреки че док каза, ако нещо ме притеснява мога да отида по-рано на преглед.
Маки, при вас няма как да отидеш на преглед когато поискаш или е прекалено скъпо удоволствието!?

*
« Отговор #348 -: Март 02, 2016, 21:26:09 pm »
Россс и аз не съм много сигурна, защото от скоро сме тук и не знаем още как работи системата. До сега разбрахме, че задължително всичко се прави с направление. Например не мож отиде в лабораторията и да кажеш "искам да си платя за кръвен ЧГХ". Трябва да ти е назначен от лекар. И вече като идеш в лабораторията с направлението от лекар има два варианта или го плащаш като частен пациент (на нас няколко пъти ни се е случвало само) или го минаваш през здравната застраховка, която покрива някаква част и за останалото ти пращат сметка по пощата (като за тока) и вървиш да я плащаш :)

За УЗ е същото, трябва направление и миналата година нямахме застраховка и платихме към 170 долара, което пак беше евтино, защото има места, които взимат по 250-300 долара на УЗ.

Без направление можем да идем да видим бебето и да ни направят диск и снимки (75 долара), но там никаква медицинска инфо не дават и измервания не правят, просто е все едно си отишъл във фото студио да си правиш снимки :) на такова ще ходим след 20 гс живот и здраве, макар че за мен е по-важно да гледат за проблем, а не да ми правят дискчета за спомен...

Аз и в бг, доколкото знам не гледат на УЗ на всеки преглед, освен ако човек не ходи на платени УЗ прегледи (май).

*
« Отговор #349 -: Март 02, 2016, 22:22:25 pm »
Много сложно при вас. А този преглед само за снимки е изключително безмислен. Нали цялото ни безпокойство е свързано с развитието на бебето!?
Тук нямам идея какво покрива здравната каса, но няма да е много и според мен лекарите си те викат на прегледи, гледат си те с УЗ, но си плащаш почти всичко. Аз затова се чудя има ли смисъл да записвам ЖК в Бургас или да си ходя само в София. Ако дублирам, доктора тука, ще е задължен да ми пуска изследвания, които със сигурност са частично покрити от касата, и които вече ще съм направила в клиниката, и ще се получи така, че ще плащам на 2 места. А и проблема с доверието си седи.
Аз май, с нищоне съм наясно!
Трябва ли да уведомя личния лекар за бременноста?

« Отговор #350 -: Март 03, 2016, 10:16:54 am »
Рос, честито! Лека бременност ти пожелавам.

Момичета, на вас кога започнаха да ви растат коремчетата? Чувала съм, че при първа бременност пораства по-бавно, а при втора - по-бързо. Аз съм в 10 г.с. и коремът ми е почти постоянно подут, но все още не е от бебето, а от подуване на стомаха.  :D И преди си имах проблеми с подуване, но сега се задълбочиха. Гаденето при мен все още го има, но като че ли последните дни започна да намалява и скоро не съм повръщала. На вас кога спря да ви се гади?
*
« Отговор #351 -: Март 03, 2016, 11:38:47 am »
Нани, при мен гаденето спря след 12-13 г.с. и то постепенно, не изведнъж, така, че имаш още малко да потърпиш :)
Росссс, това с пътуването до София за всеки преглед просто го забрави, търси вариант в Бургас. Друсането по пътищата може да предизвика контракции, а това никак не е добре. Поне, на мен така ми действа. Аз затова и спрях да ходя на работа, пътувам около 45 минути до там и това много лошо ми се отразяваше, иначе на работа нямах проблем, седя си на  бюрото, ама пътя....
Аз записах ЖК във Варна за 520 лв за целия период и до сега не съм плащала нищо допълнително. Плюс, че когато се притесня за нещо и веднага съм там и ме преглеждат пак безплатно, ако го няма моя док, който е дежурен. Но има и вариант за безплатна ЖК - по район предполагам, не знам..Имаше период всяка седмица бях при док, без да имам час...Вътре в таксата влизат 2 ФМ  и 2 БХС, 2 ПКК и всеки път има УЗ преглед.
Ти решаваш, но моето мнение е, че не е хубаво да се пътува по много..
*
« Отговор #352 -: Март 03, 2016, 12:09:58 pm »
Благодаря Нани!
Аз не съм повръщала още, но пък постоянно ми се гади и имам лош вкус в устата след каквото и да е хапване. Гади ми се и като видя шепата с хапчета  8O добре, че имам схема за спирането им. А коремче имам все едно съм в 4ти месец :) Но това не ми е първа бременност, въпреки че не съм раждала още. Освен това си имах малко коремче, а и съм предразположена към напълнаване в тази област - дупе, корем, бедра.
Вилиа, права си! Мисля по въпроса. Но така ми се иска моята лекарка, която ни доведе до тук, да ме следи. Освен това, тук, не мисля че имат някакъв минимален опит с бременност след АРТ процедури. Нямаме такива специалисти. Срамота е за такъв голям град, но факт :(  В интерес на истината, когато се обадих на док за зацапването, ме насочи към кой да се обърна тук, ако се усложни състоянието. Лошото е, че това име не съм го чувала никога, никой не е коментирал и това ме кара да не съм толкова доверчива. Ще трябва скоро да взема решение.

*
« Отговор #353 -: Март 03, 2016, 13:57:59 pm »
Първия път забременях след замразен трансфер.
При втория беше трансфер на пресни ембриони. Моят корем си остана подут от стимулацията и повече не се и прибра. В началото на четвъртия месец взеха да ме поздравяват познати за бременността. А предишния път беше в края на шестия.  :lol:

Рос, пусни тема с името на лекаря в ето този подфорум! Така повече хора ще я видят и ще могат да ти отговорят.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0

*
« Отговор #354 -: Март 03, 2016, 14:35:33 pm »
Благодаря за идеята, Блу! :)

*
« Отговор #355 -: Март 05, 2016, 19:03:53 pm »
Как сте момичета? Нещо никакви ви няма ;)

Днес мъжа ми ми намери доплера с който слушах пулса на малката с първата ми бременност, търсих, търсих, ама нищо не успях да чуя и намеря...ест на бързо се филмирах и го метнах в шкафа  :lol: След малко пак ще пробвам, ама си е доста трудно да го намериш как се е завъртяло...
маки дори незнам как успяваш в твоите седмици да чуеш сърчицето, сигурно твоя доплер е по-модерен..

Официално съм плюс 5кг, успокоявам се, че не е толкова страшно, но сега тепърва предстои най-голямото наддаване  :?

*
« Отговор #356 -: Март 05, 2016, 19:22:16 pm »
Крис, и аз качих много кг още в началните месец и мисля, че е от лекарствата...сега наддавам по-умерено :) Така, че ако това ще те успокои, може после по-малко да качваш...
Аз изпробвах моя доплер някъде в 18-19 г.с. и наистина трудно се открива бебчо, но не е невъзможно. Моята акушерка каза да проверявам ниско долу.
Елиза изчезна, май вече гушка нещо пухкаво :)
*
« Отговор #357 -: Март 05, 2016, 23:35:25 pm »
Криси и аз вчера се озорих, такъв гаден ден имах заради този доплер, вечерта пак пробвах и пак не можах да го намеря (като че за секунди го откривам и докато чуя туп туп и изчезва) и ми падна настроението... Тази сутрин пак се озорих, но го открих доста добре се чуваше и успя да засече пулс (ако не е достатъчно силно или достатъчно дълго, екранът не отчита пулс).

Според мен не е до модерност --> евтина китайска машинка изглежда, но трябва да се търси НИСКО долу... до срамната кост е при мен и понеже в четвъртък бях на консултация и лекарката с доплер (лекарски) търси пулса, запомних че го откри леко вдясно... Та така се ориентирам... Много ниско долу е...

Иначе за кила аз съм от тежкотоварните и досега + 5, всичките преди 10 гс  :oops: от нерви, напрежение и стрес (много сладко нагъвах и все шоколад и чекийка ми се ядеше). Сега от 10 до 14 гс не съм мръднала, но в 12 гс ме почна едно гадене и от време навреме връщам (ама това гадене е почти непрекъснато и като ям се влошава, най-добре ми е като лежа и спя...).

Криси ти усещаш ли ритници вече? И тая розова лентичка да не стане синя...че тук има момичета дето на първа ФМ им казаха розови гащи, ама на втората ФМ се бяха оказали сини :)

Весели почивни дни на всички и да се появявате тук по-честичко :)

*
« Отговор #358 -: Март 06, 2016, 00:39:29 am »
(.... чекийка ми се ядеше).

Извинете, че съм извън темата, но срам не срам - не знам какво е това нещо? Някакъв сладкиш ли?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #359 -: Март 06, 2016, 00:55:01 am »
Пх, това ако може някой да го "поправи" вместо мен... Имах пред вид чийзкейк, но по грешка вместо публикувай, натиснах провери правопис и като почна за всяка дума да ми дава предложения... Кликах, кликах, уж да игнорирам всички, но явно чийзкейка е бил корегиран от тази неразбираема за мен "проверка на правопис" опция :)

Хаха хем смешно, хем идиотско... Извинявам се и се поправям :)