0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #940 -: Май 24, 2016, 22:14:32 pm »
На някои бременни са им удобни тези възглавници, на други - не. Истината е, че има и с какво да се заместят, често и по-удобно от тях. Предвид цената им, ако има от кого да вземете назаем, или да си купите вече ползвана е най-добре. Аз се бях засилила навремето, не защото толкова корема ми тежеше, него си го подпирах с една пухена и така. Но дископатията и пр. ми бяха проблем. ОК, ама поне тези възглавници, които аз гледах - се оказаха с някакви био, органик пълнежи от пшеници и пр. зарзават, а това шумоли. Пък мен такива шумове ме влудяват.  :lol: Ако е пълна с вата само - бързо се смачквала и все едно я няма.
Иначе, като дете не съм спала с играчка, ама на дърти години, заради кръста - подпирам се с един плюшен котарак (единственото, което не дадох на малкия) и по хотели си го мъкна. Заради него, понеже беше в прозрачна торба са ме питали дали искаме кошарка за детето (нямах дете все още)  :lol:, обаче пък кръста ми е къде по-добре с котарака.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #941 -: Май 25, 2016, 18:42:20 pm »
След днешния преглед се установи че малкия ми мъж е цели 3,400 кг, вече е много ниско разположен  и се надяваме да няма изненада преди определената дата за секцио. Иначе всичко е наред, вече очакваме появата на новия член и това беше последния преглед. Много се вълнувам и нямам търпение вече... Дано всички бременни добутате до моето време и да родите едни здрави и едри бебета. Стискайте ми вече палци....
« Отговор #942 -: Май 25, 2016, 18:48:25 pm »
Хайде Гале,

Ти си вече на фоналната права! Стискаме палци всичко да мине леко и успешно и да имаш прекрасна среща с малкото човече! :)
*
« Отговор #943 -: Май 25, 2016, 19:14:49 pm »
Успех и от мен, Гале!
Много сте  пораснали, браво!
Стискам палци, всичко да мине без проблеми  и на 1 юни да се срещнете с малкия човек!

Аз утре съм на контролен преглед и ще пиша как вървят нещата, дано да няма изненади :)
« Отговор #944 -: Май 25, 2016, 22:16:10 pm »
Стискамммммм и аз :) Всичко да мине леко  :)

« Отговор #945 -: Май 26, 2016, 08:14:09 am »
Благодаря ви, мили момичета за подкрепата! Страхотни сте!
« Отговор #946 -: Май 26, 2016, 08:21:57 am »
Успех, Галина! Дано всичко мине леко и спокойно!!

*
« Отговор #947 -: Май 26, 2016, 11:47:15 am »
Връщам се от преглед и бързам да пиша, че много се шашнах, въпреки че док. ме успокои.
Околоплодните ми води били намалели доста, каквото и да означава това. Уж било нормално за моите. години. Трябвало да лежа и да пия повече вода. Ама колко повече, викам аз, и без това пия по 3-4 л. щото много ми съхне устата и гърлото. Тука пък той се панира...утре ще ходя пак за кръвна захар и албумин и в понеделник пак за тонове. Иначе и днешните тонове и предния път ми казаха, че са перфектни...

Моля, някой по-компетентен да се включи за мнение, да не пускам отделна тема!
« Отговор #948 -: Май 26, 2016, 12:16:16 pm »
Вилиа, не се притеснявай, вече си в деветия месец, единственото, което може да се случи е да родиш малко по-рано. Ако движенията на бебето са нормални, както и тоновете са добри, не мисля, че може да има някакъв голям проблем. Но дори и сега да реши да излиза бебето, то е доносено и няма нищо страшно. Аз също пия по много вода, но захарта ми е в норма, така че не се шашкай ненужно. Освен това водата помага не само за околоплодната течност, но и за производството на кърма.  Така, че е хубаво да се пият течности. Не се страхувай и не тревожи бебока, нали знеш, че всичко му се отразява. Стискам ти палци.
*
« Отговор #949 -: Май 26, 2016, 12:34:38 pm »
Ох, Гале, благодаря за подкрепата, дано всичко да е наред с бебо! Аз не се притеснявам от по-рано раждане, ами нещо да не му стане на него, нищо друго не ме притеснява..
От цялата работа разстроих бебчо, че си поплаках малко, стресирах и и ММ и сега ми звъни през 5 минути да ме проверява.
*
« Отговор #950 -: Май 26, 2016, 12:56:39 pm »
Вилиа, оставам с впечатление, че нещата са под контрол. Ако прецени лекарят, бебето може да бъде извадено във всеки един момент. То е вече доносено, така че не е никакъв проблем.

« Отговор #951 -: Май 26, 2016, 13:00:10 pm »
Вилиа,

Така е с майчиното сърце - винаги трепери за детето!
Няма да се разстройваш излишно и да изпадаш в паника.
Навсякъде пише, че намаляването на околоплодните води в 9 м си е подготовка на тялото за раждане. Довери се на лекаря си и не се шашкай от честите прегледи - някои родилки накрая ги викат всеки ден.
За неудържимата жажда, аз я имам още от началото на бременността. Пия дори през нощта. Последно захарта ми беше в норма. Пий си, колкото имаш нужда, щом тялото ти дава знак. Хидратацията е много важна! Стискаме ти палци!
Ще видиш, че всичко ще е наред с бебо! А сега се успокой и му изпей една песничка! :)

« Отговор #952 -: Май 26, 2016, 16:57:09 pm »
Здравейте! Galina, Vilia, и аз ви стискам палци! Сигурна съм, че всичко ще е наред и ще гушкате здрави бебчета скоро! :)
Момичета, аз съм в голяма чуденка! Чудя се дали да започвам с пазаруването на някои от нещата от сега? От днес започвам 25 седмица. Дали не е рано? В Айко до 29.05 има хубави намаления на всички бебешки стоки. Например, леглото, което съм харесала, е намалено с около 70 лв. От друга страна си казвам, че ще е по-лесно и спокойно да се купува малко по малко. Терминът ми е за средата на септември и не мисля, че август ще ми се обикаля в жегата...
Вие какво мислите? Кога ще започнете с пазаруването?
*
« Отговор #953 -: Май 26, 2016, 17:13:38 pm »
Не е рано, Цветенце. Купувай полека-лека нещата, защото накрая ще ти стане топло, ще ти тежи и няма да ти се обикаля.

« Отговор #954 -: Май 26, 2016, 18:16:12 pm »
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но нещо се обърках с тези общо 40 седмици от цялата бременност.Аз съм в 16 г.с. тоест съм в края на 4-ти месец или греша?!?
Моля за малко помощ, че 40 седмици идват 10 месеца бременност.
Моите изследвания за захарта също са наред.Аз правих обременяване с глюкоза. Питах и доктора по ЗК защо ми изписа аспирин протект, а той ми отговори меко казано шокиращо... било сложно за обяснение."Просто така!" тцтц Няма да го пия! Лекарят, при когото ходя на частно каза да не го пия.Мисля да се доверя на него.

*
« Отговор #955 -: Май 26, 2016, 18:22:49 pm »
chris08, и аз по едно време се бях объркала, но тук е обяснено добре:
http://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html
« Отговор #956 -: Май 26, 2016, 20:23:03 pm »
Благодаря, Поли. Много полезна статия :)

« Отговор #957 -: Май 27, 2016, 13:37:02 pm »
Здравейте момичета,

Опитвам се да си направя лентичка и я сложих в подписа, така ли става?
« Отговор #958 -: Май 27, 2016, 14:11:39 pm »
Мира, вижда се.
« Последна редакция: Май 27, 2016, 14:13:31 pm от vili_sunsmile »

« Отговор #959 -: Май 27, 2016, 14:14:01 pm »
Еее,

Най-сетне я нагласих :)
Ние вече чухме сърчице и ми стана малко по-леко на душата :)
Дано всичко е наред и занапред!