0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #920 -: Май 21, 2016, 20:05:43 pm »
Джей, много ти благодаря за подробната информация за болницата :)
Живи и здрави с бебока и аз вече няма да се чудя къде да раждам :)))

*
« Отговор #921 -: Май 21, 2016, 21:59:32 pm »
Форест рейн, на твое място бих си мерила от днес до следващия преглед кръвното сутрин и вечер и бих си записвала стойностите. След това го обсъди с лекаря! Над 140 си е вече високо и трябва да се вземат мерки.

« Отговор #922 -: Май 22, 2016, 09:00:56 am »
Jbrul, сега разбирам защо така настоятелно препоръчваш секциото. Че то твоето е било като на почивка, а не като на операция :lol: Браво, радвам се, че има такива места, защото също смятам, че щом може да се спести дискомфорт, редно е да се прави! За съжаление май не навсякъде е така. Още не съм чела по темата за секциото, все се глася за нормалното, ама май е време да се образовам и за втория начин.

За боядисването - аз също се боядисвам, макар че избрах безамонячна боя по свое усмотрение, макар и доктори, и фризьори да ми казват, че амонячната не е проблем, стига да не ти става лошо.

И кафе пия, по едно еспресо рано сутрин. С КОФЕИН  :lol: И не само, че док не ми го е забранил, ами директно ме прати да пия кафе след една ЖК рано сутринта, на която заради изследванията бях отишла без да пия кафе и без да ям. Толкова ниско ми беше кръвното, че думите му бяха "Отивай моля те да пиеш едно кафе, да не те мисля." Понякога, но много рядко, си позволявам и по още едно следобяд, слабичко, обикновено когато много ми се спи, а знам, че ще трябва да издържа до по-късно заради някой повод.

И бира пия понякога, че по поводи и 20-30 грама концентрат (домашен  :lol:) си позволявам. Ей така, за успокояване на нервата и за добро храносмилане  :lol: :lol: :lol:

Но аз не съм човек на крайностите по принцип.

Ха! Лентичката ми показва, че от днес съм в седмия месец/третия триместър!  :)
« Последна редакция: Май 22, 2016, 09:12:52 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #923 -: Май 22, 2016, 11:01:45 am »
AdeliaMiss, да те успокоя, и аз си пийвам понякога биричка или чаша вино. До 12-13 г.с. бях спряла всичко, дори и кафето! Никакво не пиех, само инка :) ама като го спрях, първите няколко дена щях да умра от главоболие....после се свиква. И като се записах на ЖК, док ми каза: можеш да пиеш по едно малко кафе сутрин и аз пак пропих, и по-добре, щото съм с ниско кръвно. За безкофеиновото отдавна знам, че е много вредно и за нормален човек, не мога да ги разбера, тия дето го пият :ask: :ask:

Биричката, да си призная, ми е много вкусна! И преди обичах да пия, особено като съм жадна лятото и предпочитам да е по-горчива, ама откакто съм в това състояние :) ми е още по- вкусна, не знам на какво се дължи това. Тя е и полезна - за бъбреците - каменна болест ако имаш, предотвратява цистит, действа диуретично...Иначе концентрат не съм пила от много години и не обичам ...

*
« Отговор #924 -: Май 22, 2016, 12:39:03 pm »
Момичета, като гледам вече на някои съвсем малко им остана :) Вилия ти май си първа в списъка ;)

Аз ще си почивам сега тези 3 дни, нещо съм мн изморена, меря си кръвното постоянно и се притеснявам малко, че мн ми варира. Аз по принцип съм склонна към високо кръвно, а сега за първи път през живота си виждам стойности като 60/100, даже някакви много странни като 60/120 или 40/100. Нещото което ми прави впечатление е, че варира, примерно преди малко ми потече кръв от носа, меря кръвно 100/140 което си е високо, след 20 минути 60/100... 8O 8O

Сега започнах да гледам списъци за раждането, аз ще раждам в Надежда, и ми е супер странно как за бебето не искат нищо  8O Във Франция си носих сумати неща, първи тоалет, дрешки за преобличане, бодита и т.н., а сега разбирам от познати раждали там, че обличат бебетата с някакви болнични бодита, което е пълен абсурд за мене... 8O 8O направо съм в пълен потрес за частна болница  :o Сигурно е от хормоните, ама това силно ме разстрои вчера  :lol:
« Последна редакция: Май 22, 2016, 12:41:33 pm от Krisi08 »

« Отговор #925 -: Май 22, 2016, 13:48:21 pm »
Крис,

И аз имам често колебания в кръвното напоследък. От бременността се засилиха даже. Консултирай се с твоя лекар, но имай предвид, че когато ти е ниско кръвното имаш нужда от повече течности. Ако си направиш малко посолен айрян, ще ти вдигне малко кръвното. Имай предвид, че в дните, когато прекалиш със солта може доста да ти се вдигне кръвното от това. Освен това откакто съм бременна, емоциите също ми влияят доста повече на кръвното, отколкото преди. Затова гледам да не се напрягам прекалено и да си почивам.
*
« Отговор #926 -: Май 22, 2016, 14:14:15 pm »
Jbrul, сега разбирам защо така настоятелно препоръчваш секциото. Че то твоето е било като на почивка, а не като на операция :lol:

Хахахха, недей така моля ти се! Не го препоръчвам, все пак това не е нова книга, или филм, че да кажа: "Непременно гледайте, прочетете, супер е!". Просто много жени излишно се страхуват, ако лекарят препоръча секцио, само защото все пак е операция. И като е операция - то непременно трябва да е тежко, болезнено, с някакъв дълъг период на възстановяване, едва ли не ще се наложи чужда помощ, че да оцелее тази майка, пък няма да е способна да си гледа бебето сама...и пр. мисли се въртят в главите на бременните. Човек като не го е преживял и все още не се е интересувал подробно кое как - лесно поддава на такива мисли и се страхува, пък то реално - няма от какво. Че аз затова редовно съм подробна по темата, просто за спокойствие на бременните, да не берат шубето без нужда. Продължавам да считам, че добрата информираност за едно и друго - е най-сигурният път към спокойствието и липсата не неоснователни страхове. Всякакви истерии съм чела тук по тази тема. Например, че бременната Х - не иска спинална упойка, а пълна, защото: "не искала да й забиват игли в гръбначния мозък".  :lol: Пък нали, то се боде 3-6 см, след края на гръбначния мозък, но тя не чела, не попитала и лекарите, сглобила си някакъв нереален филм и зорлен ще се набута с по-тежката упойка, ей така от незнание и шубе. И понеже гледам да съм подробна по всякакви такива въпроси, явно излиза като "реклама на метода" хахахха
Както съм писала милион пъти сигурно - естествено, оперативно раждане, ако човек "си е написал домашното" по отношение избор на лекар, екип, болница - все ще мине добре и ще останат хубави спомени.

Аз също си пиех кафета (кръвното ми вечно е в петите) и бирички и винце съм пила. Е, не в количествата, които сега си позволявам, но определено не бременеех на тотално "сух режим". През последните 2-3 месеца, когато контракциите са често явление - едно малко, ама истиснски, качествен алкохол - е чудесно антиконтаркционно средство. Това сериозно го казвам. Тогава си позволявах и по нЕкое малко уиски. ( с разрешение на лекаря разбира се).
Аз никакви типично бременни симптоми нямах, освен че обонянието ми стана като на ловджийско куче. И всякакви по-остри и наситени миризми - силно не ми понасяха. За приятни такива говорим. Ароматизиращото блокче на тоалетната, някои храни с по-наситен аромат (скумрия на фурна да кажем), парфюмите просто ме убиваха. Едно, че моите ги прибрах в шкафа, ама и близките си бях помолила да не се парфюмират. Като се роди малкия - ми мина от раз това.

Сега започнах да гледам списъци за раждането, аз ще раждам в Надежда, и ми е супер странно как за бебето не искат нищо  8O Във Франция си носих сумати неща, първи тоалет, дрешки за преобличане, бодита и т.н., а сега разбирам от познати раждали там, че обличат бебетата с някакви болнични бодита, което е пълен абсурд за мене... 8O 8O направо съм в пълен потрес за частна болница  :o Сигурно е от хормоните, ама това силно ме разстрои вчера  :lol:

Защо те разстройва това с бодитата? В моята болница също бяха "служебни гащеризончета", в съответни цветове за момиченца и момченца, шапки, ръкавички... Не знам какво си представяш под "болнични бодита"  :lol: Те са същите, каквито ние купуваме за децата - фин памук, в бебешки цветове. Не са някакви парцаляци подарък от "Червения кръст"  :lol: Креватчетата също бяха оборудвани с бебешки комплекти, каквито самите ние купуваме - памук, със съответен дизайн. Т.е. с нищо не са по-лоши, или некачествени въпросните неща в една частна болница (за държавните не знам) от същите неща в собствените ни домове. Повярвай ми, нямаш причина да се разстройваш от това изобщо. Предполагам, така процедират и за улеснение на майките и за удобство на персонала. В зависимост от това как е протекло раждането и какво е личното желание на майката - не всички бебета остават 24/7 при мама и тя да се занимава с техния тоалет и преобличане. Аз например, въпреки, че можех да се грижа за сина си през цялото време и сама - предпочитах вечер да си спи в "аквариума". Към 18:30 идваха да го вземат за къпане, после го преобличат, хранят и до сутринта си спях спокойно. Това са все пак големички болници, има едно 30-40 родилки сигурно във всеки един момент. Ако всяка помъкне по един сак дрехи за бебето си и акушерките - за всяко едно бебе трябва първо някъде да ги сложат тези дрехи, че за всяко да знаят коя дрешка е негова...става една напълно излишна хамалогия. Добавяш, че поне половината майки, ще са взели неподходящи дрехи, или недостатъчно от тази и онази и то от болница - на гардеробна ще се обърне. Но, ако чак пък толкова ти е драма с тези бодита - в частна болница, все пак има мегдан за малко капризи, вземи си твоите и си обличай детето с тях. Или, ако ще ти го обличат акушерките - даваш им на тях дрехите. Но е наистина излишно "упражнение".

П.П. И да си призная чистосърдечно, аз като един класически неверник, въпреки, че 300 пъти ми казаха хората какво НЕ ми трябва да нося, аз..."бе за всеки случай". И "за всеки случай" - извадих куфара, който ползвам за 10-дневни пътувания в чужбина и който събира багаж за двама възрастни. И ти да видииииш - халат за баня, халат за стаята, джапанки, чехли, 5 спортни екипа, 2 пижами ( с етикетите) да има бе, една торба бельо, дрехи за бебето колкото да изкара месец престой, дрехи и обувки за изписването, яке за дънки, яке за рокля, дънки (2 чифта), рокли (3 броя). Шишета, помпа, стерилизатор, един кашон бебешка козметика, памперси, мокри кърпи, мини-аптека ( в болница съм за Бога, ама нали "знам ли"), одеалца, пеленки, чорапки, буйки, шапки... и не помня какво още съм натикала, ама и още е имало де.  :lol: Е, даже циповете не му отворих на тоА куфар до деня на изписването, че да извадя тоалетите за целта. Та...не прави като мен, просто е наистина излишно. ;)
« Последна редакция: Май 22, 2016, 14:32:27 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #927 -: Май 23, 2016, 08:28:20 am »
Момичета, които сте в по-напреднала бременност, имате ли проблем със сухота в устата?
Мен ще побърка това съхнене на гърлото, пия вода като замаяна...и колкото повече наближава термин, толкова повече ми съхне устата. Започна от около месец така, док помисли, че вдигам захар и си правих извънредни изследвания, обаче тя не се вдига над 4, обикновено се движи около 3,60 и 3.92 най-много. Не е от това. ММ казва, че много хъркам през нощта, а напоследък почти нон-стоп и док казва, че може да е от това....ама...
Сутрин е най-непоносимо....До обяд изпивам близо 2 л вода, после се успокоявам малко и забавям  темпото...
Уж гледам да ограничавам солта...не знам :ask:
Колкото по-малко остава, толкова повече влизам в некви филми  8O
« Отговор #928 -: Май 23, 2016, 10:27:07 am »
Вилиа, Галина, сигурно много бавно минават последните дни преди раждането, за разлика от предните месеци, които летят. Стискам палци и на двете за леко и безпроблемно раждане.

Криси, и аз бях хвърлила око на Надежда за проследяване и раждане, но в крайна сметка се спрях на Щерев. Ще разказваш как е минало там раждането. Мисля, че по същия начин в Щерев не искат нищо да носиш, освен себе си и бебето  :D

И аз си пия кафе с мляко сутрин. Бях го спряла в периода на гаденето, защото само като го помиришех и връщах поръчката. Общо взето като спря да ми се гади, се почувствах пак като себе си. Неприятен период, но трябва да се изтърпи. За биричката да кажа и аз  :D Обожавам плодова бира с грейпфрут и след като мина третия месец, от време на време си пия. И на мен ми е страшно вкусна. И аз като вас съм на мнение, че нещата могат да се правят умерено, а не да си сложим някакви ненужни забрани.

Аз ходих на ФМ и ни казаха, че всичко е наред. Потвърдиха ни розовите гащи. Казаха ми, че било хубаво да се направи още една ФМ някъде около 30 г.с. Някоя от вас правила ли е такава?
« Отговор #929 -: Май 23, 2016, 10:32:36 am »
Нани, и ние вчера бяхме на ФМ и ни казаха, че е добре да направим още една между 28 и 30 седмица :-)

*
« Отговор #930 -: Май 23, 2016, 21:42:18 pm »
Нани, аз съм правила с втората бременност. Имах проблем и исках да се проследи още веднъж. С първата не съм.

*
« Отговор #931 -: Май 24, 2016, 15:43:05 pm »
Казаха ми, че било хубаво да се направи още една ФМ някъде около 30 г.с. Някоя от вас правила ли е такава?

аз правих и излязоха проблеми
за щастие без последствия за детенце :))
« Отговор #932 -: Май 24, 2016, 16:26:05 pm »
Честит празник, момичета!

Темичката е доста притихнала, сигурно заради празниците.
Исках да ви питам ползвали ли сте възглавниците за бременни и от къде си купихте? Малки скъпички ми се виждат... А някоя от вас да си е ушила такава?
*
« Отговор #933 -: Май 24, 2016, 16:35:52 pm »
Какви са тези възглавници за бременни, Мира?

*
« Отговор #934 -: Май 24, 2016, 16:41:02 pm »
Аз лично добре се справям и без специалната възглавница, а просто си лягам с 5-6 възглавници с различна големина и си ги слагам където ми е необходимо
« Отговор #935 -: Май 24, 2016, 17:09:16 pm »
Блу,

Представляват възглавници с подходяща форма за облекчаване на съня или болки в кръста при бременните, а после се ползва за кърмене на бебето. Ето пример:
http://www.avmebeli.com/product.php?id=342
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B003D6TSC4/ref=mp_s_a_1_3_s_it/181-3737274-8848817?qid=1464099071&sr=1-3
« Последна редакция: Май 24, 2016, 17:13:20 pm от Mirracles »
*
« Отговор #936 -: Май 24, 2016, 17:15:39 pm »
Аз пък използвам ММ за възглавница :) и едно плюшено мече ми върши добра работа :) + още 2-3 малки възглавници, които си слагам където заваря :)
*
« Отговор #937 -: Май 24, 2016, 18:22:01 pm »
Честит празник, момичета! :)

Аз използвам една малка възглавничка и една нормална за сън, които слагам или между двата крака или си подпирам гърба.
Мира, много ми хареса възглавницата от първия линк, но май ще си спестя тези пари. А и честно казано, започна да става все по-топло и тези възглавници не мога да ги изтърпявам, защото ми правят още по-топло :(  не знам как ще я карам в жегите!?

Тези дни времето е супер и големи разходки му ударих ;) затова още не съм пробвала йогата....но се чувствам много свежарски :)
Открих сезона на сладоледа, но не успях да си топна крачетата в морето, че такъв бурен вятър излезе докато се наканя...

И да се оплача (за баланс :) ) от вчера ми свърши мястото по корема и започнах да бия фраксипарина в краката :(  Дали ще ми стигнат краката до края !? или и ръцете ще посиняваме !? ...времето ще покаже.
Като отида на плаж и ще ме гледат супер странно: не стига, че бременна, ами и с насинени корем и крака: ужасТ!!!  :lol:

*
« Отговор #938 -: Май 24, 2016, 21:34:26 pm »
Мира, това чудо съм го ползвала само за кърмене. Не ми е трябвало с нищо да се подпирам като бременна.

« Отговор #939 -: Май 24, 2016, 22:06:48 pm »
Честно казано не знам какво й е специалното на тази възглавница, но моите приятелки казват, че много им е облекчила съня през последните месеци. Аз макар да съм още в ранни седмици, имам от време на време болка в кръста през нощта. Освен това отляво, където ми е нагънатата тръба и предполагам, че имам сраствания също доста ме наболява и трудно си намирам място нощем. На същото място ме болеше и по време на стимулацията преди това. Като си навия одеалото и си подпра това място по-малко ме мъчи. Ще трябва да си организирам и аз някакви малки възглавници за опора, да видим дали ще помогне.