Forest rain, по принцип е нормално вече да се подуваш, ама зависи къде...и да следиш кръвното!
Предната неделя, като реших да пера и гладя всички бебешки дрешки бая се изплаших, даже ходих спешно до болницата.
Краката ми станаха като тухли четворки, не можех пръстите да движа (ама само стъпалата и до глезена). Ако подуването е по-нагоре и по лицето, тогава вече е опасно! Измериха ми кръвното - 120/80 - като на космонавт
и ме изпратиха по живо, по здраво в къщи
Оказа се, че съм се натоварила повече и затова...Но ако за теб това кръвно е високо, непременно коментирай с док! Веднага, не отлагай!
Иначе, ако подуването е само в краката е неизбежно - от тежестта на матката, която притиска главната вена (вена кава) и кръвта не може да циркулира нормално + хормоналните промени в кръвта + натрупването на натрий в организма, който пречи на нормалното обезводняване на тялото. Затова и солта в последния триместър е противопоказна! Първите няколко дена след раждането би трябвало да има по-обилно потене и пишкане, именно за да се изхвърлят натрупаните течности.
Mirracles, и аз да те успокоя, имах зацапване в 9-10 седмица, точно след като чухме сърчицето. Увеличиха ми утрогестана и лежах 3 дена и всичко се оправи, повече не съм имала такъв проблем
Мисля, че на нашите години имаме нужда от допълнителен прием на прогестерон и затова....Пиех и дуфастон почти до 13-14 г.с. Имай пред вид, че и двете увеличават апетита, поне на мен така ми действаха
и въпреки, че имах непрекъснато гадене, доста си похапвах, и качих много кг още в началото
По въпроса за чистенето преди раждането, хич нямам намерение да се трепя или да карам някой от роднините да чисти (въпреки, че много ме блазни мисълта да накарам свекито) това в кръга на шегата, моята е свестен човек
Викам фирма и точка по въпроса - мият прозорците, банята, всичко! И готово! Понякога даже има ваучери с намаление в гработо или други сайтове за такива фирми.
Ох, момичета, колкото по-малко остава, толкова повече нямам търпение
Ако всичко върви ок, остават 18 дена до плановото секцио, на мен ми се струват 18 месеца