0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #860 -: Май 18, 2016, 15:05:05 pm »
Miracles, на  БХС ще ти излезе висок риска, независимо от кръвните изследвания. В момента в който заложат годините, при 41 автоматично се променя риска. Това БХС си е малко теория на вероятностите. Довери се на наистина добър лекар за феталната. БХС се прави на едно място .
При мен се случи БХС да ми изчислят за 32 годишна и за 44 . Една и съща кръв .Резултатите бяха диаметрално различни.
БХС не може да се сравни с пренатеста по никакъв начин. БХС е почти, ако не задължителен, но аз на твое място бих го отразила протоколно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #861 -: Май 18, 2016, 15:12:47 pm »
Съгласна съм с avallon. На първо място трябва да отидеш на истински специалист по ФМ. Много са важни точните измервания. При мен втория БХС излезе с риск за Даун 1:35. Док беше сигурен, че няма проблем спрямо размерите. Но за успокоение направих амниоцентеза. Доколкото знам пренатеста може да даде отклонение и тогава пак препоръчват АЦ.
*
« Отговор #862 -: Май 18, 2016, 15:14:56 pm »
Mirracles, възрастта на бременната си е винаги "показание" за едно - друго, има и защо да е така. Но не значи, че ако други параметри "са на шест" - задължително се налагат някакви изследвания, раждане секцио и пр. Това ще прецени лекарят ти по-нататък. Може би е отворил дума, за да си психически подготвена, ако се наложи и такъв тест и да не се панираш, че непременно нещо пък не е наред, ако го правиш. Колкото до ударната презентация на тези тестове - нормално е да е такава, те са относително нов продукт все пак и не са добре познати и на лекари и на пациенти.
При всички случаи - един такъв неинвазивен тест си е супер опция, особено, ако резултатите от БХС и ФМ са "гранични".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #863 -: Май 18, 2016, 18:27:46 pm »
Мира, и според мен док е повдигнал въпроса за неинвазивните тестове, за да сте подготвени. В крайна сметка те не са много евтини.
Както са писали момичетата, направи си ранния БХС при добър специалист по ФМ и след като ти даде обобщения резултат, коментирайте какво трябва или не да се направи.
Аз съм на 36г и минах само през ранен БХС. Да, изписано ми е като коментар, че възрастовия риск е по-висок, но според док, не е необходимо да правя дори втори БХС. Ще мина само ФМ в 22г.с.
Иначе, си се бях настроила, каквото и колкото кажат да правя, замислях се и за неинвазивните тестове вместо амниоцентеза, ако кажат, че трябва да се направи и така.
:)
Оффф, пак забравих: вчера се върнах от София от преглед. Всичко е ок с нас :)  Говорих с док, а ММ с аптеката в клиниката : действително има проблем с фраксипарин 0.4, ще бъде наличен пак от юли.
« Последна редакция: Май 18, 2016, 18:44:43 pm от rosss »

« Отговор #864 -: Май 18, 2016, 19:55:41 pm »
Mirracles, както са ти обяснили и по-горе, най-вероятно ти препоръчват такъв тест заради възрастта. Просто ако направиш БХС на тази възраст, резултатът от него, само заради този фактор, ще е такъв, че автоматично ще ти препоръчат АЦ, макар реално да не се виждат никакви други отклонения в резултатите и/или във ФМ. Тъпо, но факт. Докато неинвазивните тестове, ще ти дадат точен резултат на база самите изследвания на плода, а не на база твоята възраст.

Аз по горните съображения (не само заради възрастта, но и заради фактора пушене), въобще не си пусках първия БХС. Предполагах, че резултатът ми ще е кофти, а не исках да живея в стрес цял месец до евентуалния втори БХС и евентуалната АЦ. Ако имах пари, бих си направила такъв неинвазивен и доста го мислих тогава.

Лошото при тези тестове е, че ако не дай Боже, резултатът не е добър, пак се ходи на АЦ. задължително. Помисли и прецени от твоя гледна точка.

« Отговор #865 -: Май 18, 2016, 20:03:46 pm »
Благодаря ви много за съветите, момичета!
Дано всичко да е ок, ще се решава по тази тема като му дойде времето.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #866 -: Май 18, 2016, 21:04:34 pm »
В тази връзка ви припомням препоръките на Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) за скрининг за хромозомни аномалии.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #867 -: Май 18, 2016, 22:39:51 pm »
Здравейте, момичета. Моето бебче расте с една седмица напред.Мислите ли, че това не е добре. Някой има ли като мен? Честито на Mirracle.

Моето бебче си вървеше още от началото напред, като сега вече сме с 2 седмици. И двамата ми док не са казали, че е проблем. На кой август ставаш на 33?
Здравей, Поли. На 19 август ставам на 33 :)))
Днес бях на контролен преглед при доктора по ЗК. Изписа ми Аспирин протект. Каза ми да го пия в продължение на два месеца. Аз малко се шашнах и изобщо не попитах защо ми го изписва...Единственото, което ме пита е дали кръвното ми е високо, но така и не ми го измери. По принцип съм с ниско кръвно. Някой пие ли Аспирин протект?

« Отговор #868 -: Май 18, 2016, 22:50:38 pm »
Благодаря много за отговора, Мели!
« Отговор #869 -: Май 18, 2016, 23:06:09 pm »
chris08, аз пия Аспирин протект. Имах проблем с един от кръвотоците и моят лекар ми го изписа.

« Отговор #870 -: Май 18, 2016, 23:29:40 pm »
благодаря Форест. Малко съм объркана, защото се обадих на доктора, при когото ходя на частно и той ми каза да не пия Аспирин протект. Аз бях в болница миналата седмица при него. Имах леко отлепване на плацентата...Сега съм добре. Смятам да послушам частният лекар.Така или иначе в момента пия един куп лекарства...

« Отговор #871 -: Май 19, 2016, 08:06:31 am »
Крис,аз от 12 г.с. до края пих аспирин протект заради тромбофилията... и аз бях с отлепване и като ми спря кървенето тогава го почнах,преди това бях на фраксипарин,ти си решаваш кого да слушаш,но аспирина няма да навреди на бебчо,напротив,при проблем с кръвотока ще му помогне :)
*
« Отговор #872 -: Май 19, 2016, 11:53:40 am »
chris08, кака си ми с 8  дни  :D
Още преди трансфера и аз започнах аспирин протект и фраксипарин. Заради доказана тромбофилия. Но аспирина го спрях заради трикратно прокървяване. В 15 г.с. док ми искаше пак изследването за тромбофилия, за да прецени дали да започвам пак, но се оказа, че фраксипарина ми е достатъчен. Ти имаше ли изследване за тромбофилия?
« Отговор #873 -: Май 19, 2016, 13:51:28 pm »
И аз съм на фракси от 0.3. В началото бях и на аспирин протект до 12гс обаче прокървих и имах отлепване и го спряха.Оттогава съм само на фракси.
Така че няма да навреди по никакъв начин аспирина. Само ако има кървене от носа или зацапване се спира за малко.

Момичета в 32 +3 дена съм моите контракции се увеличиха. Вече имам по 5-6, че и някой път и повече. Някой има ли контракции и по колко получавате?
*
« Отговор #874 -: Май 19, 2016, 15:01:57 pm »
Сладка, аз бях почти 2 месеца накрая с контракции безболезнени, сменях позата или ставах и се разхождах малко и те минаваха. Имаше дни с над 10 такива. Също док ми забрани да си галя коремчето, за да не ги предизвиквам.

*
« Отговор #875 -: Май 19, 2016, 15:29:55 pm »
Сладка, и аз имам контракции от няколко седмици, казват се контракции на Бракстън-Хикс. По принцип трябва да са безболезнени. Ама на мен вече на 2-3 пъти ми се случва и да ме заболи. Казах вчера на док, той вика да не се притеснявам ??!! не знам, може би защото вече съм в 37 г.с.
Понякога имам по 3-4 на ден, понякога по 10, не мога да преценя от какво се влияе това.

Румито, това за галенето на коремчето скоро го научих ( в неделя), а пък аз така го успокоявам малкия като започне на хълца....

Крис, аз пих аспирин протект от деня на трансфера до 12 г.с. вкл.така, че споко! Понякога се изписва като превантивна мярка.
« Отговор #876 -: Май 19, 2016, 15:50:12 pm »
Здравейте отново и благодаря за отговорите. Нямам тромбофилия. Незнам и да ми е правено подобно изследване. Днес правих тест -обременяванв с глюкоза и утре ще занеса резултата на лекаря по ЗК.Смятам да го попитам защо ми го изписа този аспирин протект да го пия в продължение на два месеца.Днес влезнах в 15 г.с. Частният доктор каза да не го пия.Като го попитах защо се изписва, отговори, че е свързано с образуването на здрава плацента, но аспиринът се приемал до края на третия месец.Аз съм вече в четвърти.Ужас да им се чудиш на лекарите.Незнам дали направих правилния избор да ходя при двама доктори.Но съм здравно осигурена и този по ЗК ми е нужен.Скоро започвам с болничните, заради отлепването на плацентата, заради което лежах в болница... Като се роди бебока жив и здрав, ще имаме цял живот време за работа...
Поли в коя седмица си? :)

*
« Отговор #877 -: Май 19, 2016, 15:55:39 pm »
chris08, в 29 г.с съм.
Наистина питай док защо ти е дал аспирина
« Отговор #878 -: Май 19, 2016, 16:01:02 pm »
Да да, ще го попитам. Каза ми, че доста ми бил изпъкнал корема за моте месеци.Аз съм качила общо 6 кг от началото... С първата бременносъ качих 26 кг :( Не се храня кой знае колко. Даже преди да забременея си похапвах повечко. Та ще видим. Явно ще се пълнее пак като с баткото :)))

*
« Отговор #879 -: Май 19, 2016, 16:07:44 pm »
На мен пък всеки ми казва, че ми е малък корема, а бебето си е едро.  Аз по принцип съм си пълничка и очаквах да кача много, но до края на 5 мееец бяха само 2 кг. Сега са 9 кг. И то е само на корем и малко на бедра.