Момичета,
Исках да ви питам за тези неинвазивни ДНК тестове, които се правят след 12 седмица, някоя от вас правила ли е и кой от тестовете? Моят док ме съветва да направим такъв като му дпйде времето, заради възрастта ни. Много ги рекламират напоследък и се притеснявам да не дадем просто един куп пари ей така. Доколко е наистина необходим такъв тест? Еашите лекари препоръчват ли ги и защо?
Когато аз бях бременна, още ги нямаше тези тестове у нас. Бях чела, че имало такова чудУ по чужбина, една съфорумка беше писала, че е правила такъв и тук я изядоха, че "нямало такова нещо на света", само АЦ съществувала...
Както и да е, от 2013-а насам няколко мои приятелки правиха такъв по препоръка на лекарите си, имат си живи и здрави деца.
Дани го родих малко преди да навърша 31, всичко на БХС и ФМ изглеждаше идеално и не ми е препоръчвана АЦ. Честно казано, ако оттук насетне пак забременявам (навършвам 36 след 2 месеца), та ако изобщо ми се получи - ще съм към 40-те при следваща бременност и за свое лично спокойствие - бих направила един Прена тест. Дори БХС и ФМ да са напълно ОК, още една "проверка" не вреди, поне от моя гледна точка де. А, а ко лекарят ми изрично го препоръча пък - изобщо не бих мислила дали, или.
Лека и безгрижна бременност пожелавам и на теб и на всички в темата!