Момичета, много сте изписали, аз пък го отдадох на празнуване и мързелуване тия дни
Нани, моите диоптри също са -3 или 4 и астигматизъм, но тук както е писала и chis08, някак диоптрите не ги притесняват.
Аз съм си записала час за консултация с очен лекар през юли, но ми казаха, че нямало нужда...Въпреки това ще ида, макар че от сега очаквам да ми кажат, че раждането няма нищо общо с диоптрите или нещо от рода, а пък кой знае, може и да ме изненадат и да дадат някакви съвети, насоки или забрана за нормално раждане.
Рос, много добра идея за ОН-лайн йогата, даже ако имаш време пусни линк тук
Аз киселини засега нямам, като преям и на другата сутрин повръщам стомашни сокове. Но засега храна не съм връщала (извинявам се за информацията
) и киселини не съм имала. По-скоро понякога като преяям, тежест и сърцебиене...
За стрии с нищо не се мажа, защото прочетох, че било до хормони. Бих се мазала с натурални продукти като зехтин и кокосово масло, ако не ме домързяваше, а пък може и да ми дойде музата и да почна да се мажа, знае ли се
--> аз съм на принципа, ако не може да се яде, значи по-добре да не се слага на кожата... Разбира се, като бях на 20-30 се мажех с все знайни и незнайни скъпи козметики (които не ставаха за ядене), ама вече ме изби на "био" до степен като ония, дето ги наричат "изкукали", така че моя пример не го следвайте, освен ако и вие не "изкукате"
шегичка
Ади, много хубав въпрос за кърменето, мен също ме вълнува и въпреки, че не съм го чувала примера на свекито ти, намирам голяма логика в думите Й.
Чувала съм, че още преди раждането (ама може би като се влезе в 9ти месец), зърната могат да се подготвят с мазане с Ланолин (това е съставката, а самото търговско наименование или "марка" на крема, може да варира за различните държави, затова пиша съставката).
Сладка спомена за връзката гърди-раждане --> аз също съм я чувала и затова мисля да започна търкането, стискането и мазането към 38 гс (до 40-42 все ще са привикнали гърдите)
Също вчера мислех и дали е добре преди самото раждане да почнем с помпите да помпим, че да се стимулира млеконадоя и да тръгне кърмата с раждането
това е малко зверско и е лично моя приумица, но чувам, че млякото някой път "слизало" 3-4 дни след раждането, а мисълта ми бебчо да яде АД, и то в първите си дни от живота ме ужасява още повече и от раждане и всичко взето заедно...
Момичета, за термина и аз съм чуденка
в Англия знам, че го изчисляват според първият УЗ 8-12 гс, защото след това почва много да варира растежа на бебето.
В Америка го изчисляват според ПРМ (с което аз не бях много съгласна, защото не всеки овулира на 14ти ден)...
При мен на първия УЗ показа бебе с 3 дни по-голямо, сега почна да изостава и затова въпреки изоставането, аз не го смятам за по-късно от термин по ПРМ...
Много ми е чудно и за тези бебета, които в 36гс, отговарят по размер на 40гс (като на сестра ми случая), защото 36гс се води недоносено и макар и рядко, може да има проблеми с дробчетата, а това, че големината му е на 40гс, означава ли, че дробчета и всичко е развито като на 40гс?
Личното ми предпочитание е да родя след 39гс, макар че сигурно съм единствена, съдейки по бг мамите с термин средата на месеца, които се записват в отчетните теми на предишния месец, защото "със сигурност" щели да родят по-рано
Това явно е някаква мания, мода или тенденция, на която аз не робувам, но изчисляването на термина би ме стресирал много, ако бебето върви напред или назад с много, за да не вземат да го извадят прекалено рано, или пък да закъснеят с ваденето...
Нани и аз съм от тази оптимисти
Хубав и усмихнат ден на всички