0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #660 -: Април 26, 2016, 10:39:59 am »
Маки, и аз нямам търпение да напазарувам бебешки неща. Ние сме решили през лятото да пазаруваме, но времето минава толкова бързо, чак се плаша.

Криси, на мен ми е назначено това изследване с глюкоза между 24 и 28 г.с. Ендокриноложката ми го назначи. Аз съм на еутирокс и следя всеки месец ТСХ, та може би това е причината. Честно казано не съм наясно много и само изпълнявам  :D Та ако можете да ми разясните какво точно представлява това изследване.

За честото уриниране да ви кажа, че при мен още от началото на бременността започна да ми се ходи по-често. Сега всяка следваща седмица все по-често пишкам и ставам по 1-2 пъти през нощта, а като ви слушам, положението към края на бременността става страшно.  8O
*
« Отговор #661 -: Април 26, 2016, 11:55:30 am »
Нани, за изследването се взима глюкоза от аптеката. Отиваш сутринта в лаборатория и ти взимат кръв, след това пиеш глюкозата и след 1 час пак взимат кръв и след още 1 час пак. Aз лично през цялото време седях в лабораторията, тъй като ми казаха, че не е хубаво да се движиш. Не се пие и вода. Мисля, че изследването няма общо с щитовидната жлеза. Показва дали усвояваш инсулина. 
« Отговор #662 -: Април 26, 2016, 16:17:53 pm »
И аз се включвам малко със закъснение - видях, че някои мами са писали за витамините, които пият. Аз до сега пия само фолиева киселина и нищо друго не са ми изписвали, но на 9 май съм на преглед вече при нова лекарка и ще питам дали трябва да вземам и нещо друго. Иначе чета за изследванията, които си правите, ама нали съм още новак за сега само се информирам  :D
« Отговор #663 -: Април 26, 2016, 17:23:04 pm »
Поли, мерси за инфото. Не знам защо ми е назначено изследването, но ще го направя като дойде време.
« Отговор #664 -: Април 26, 2016, 17:30:45 pm »
Здравейте, момичета!
Маки, стискам палци всичко да е наред и подкрепям момичетата за обръщането на бебето. Дори в последния момент пак може да се обърне.
Вилия, какво усещаш, когато хълца бебенцето?
За пишкането и аз съм така ставам често до тоалетната. Някой път и на мен ми се случва уж много ми се ходи, а нищо, само няколко капки.
Моето бебче се обърна главично от няколко седмици. Сега съм 29гс и още е така, но понякога застава напречно и после пак си слиза.
*
« Отговор #665 -: Април 26, 2016, 17:35:52 pm »
Нани, мисля, че е хубаво да се направи изследването, но до тогава може да се предпазваш като не ядеш често въглехидратни храни. Аз се радвах, че бебчо си расте, но си мислих за това, че с тези темпове най-вероятно не е много добре. И вчера док го потвърди. Ще се опитам да съм стриктна в "диетата", ще се опитам и да увелича разходките.
*
« Отговор #666 -: Април 26, 2016, 19:02:10 pm »
Здравейте,  момичета! :)

Да се похваля и аз ;) Вече няма настинка и се чувствам добре. Освен това, днес бяхме на преглед и док каза, че абсолютно всичко е добре :) Не запомних никакви размери, но Бебо си отговаря на седмицата.
Този преглед ми беше много знаков и се чувствам вече много по-спокойна :)
Не се видя пола, но честно да ви кажа, въобще не ме интересува за сега ( още няма да купувам нищо ;)  ).

Маки, не се притеснявай за разликите. Аз чета из нета, че с напредването на бременността, допустимите дни разлика се увеличават. Да не говорим, че е важно, дали док е успял точно да измери бебешора...
Браво за покупките! Права си, Вселената трябва да знае! :)
А, за стриите, при първата ми бременност, ми се появиха на гърдите още през втория месец...то си зависи от типа на кожата или по-скоро еластичността й.

Поли, Криси, бързо да оздравявате!

Аз малко се притеснявам за гестационния диабет, защото баща ми е склонен да вдига кръвната захар, а аз скъсвах сладкото преди. Сега съм го ограничила, но си хапвам. Това което ме успокоява е че идва сезона на салатите :) а и в жегата няма да ни се похапва много, много :)

Вилия, стана ми много мило и смешно с това хълцане :) ...и това ли се усещало :)

Ф-че, хайде скоро да се присъединиш към нас!

Леко бременеене, момичета!  :bighug:

« Отговор #667 -: Април 26, 2016, 20:07:16 pm »
Здравейте, момичета! Благодаря, че ми отговорихте за изследването на урина. :) Вие усещате ли коремчетата си по-твърди, когато сте изправени, а по-меки, когато сте в легнало положение? Снощи отивах към магазина и усетих коремчето по-твърдо. Трябва да си призная, че последните два дни имах проблем с 00, газове и т.н. Но като се замисля моят корем никога не е бил най-мекичък (то и преди да забременея нямах корем, проблеми съм имала с бричове -когото кача някой кг, там е).
Преди около месец питах моята лекарка, но тя ми каза да следя коремът в легнало положение дали е твърд или мек.
Четох статия, че с напредването на бременността коремът ставал по-твърд. Това се дължало на увеличаващите се матка и околоплодни води, които притискат коремната стена, и оттам това усещане за твърдост. Аз не съм имала и мазнини по корема. За седмица-две коремът ми порасна с около 3 см, като вече започва от под гърдите (преди това си беше под пъпа). Плацентата ми е задно разположена. Та се питах, при вас как са коремчетата?
*
« Отговор #668 -: Април 26, 2016, 20:26:49 pm »
cvetence87, аз знам, че с напредване на бременността коремчето става по- кораво. И аз като се разхождам го усещам малко по-твърд.
« Отговор #669 -: Април 26, 2016, 20:30:47 pm »
Цвети, когато си права е нормално да е по-твърд, но като си легнеш би трябвало да е по- мек.Когато имаш проблеми с дефекацията или пък газове пак става по- твърд, но не е мн. добре да бъде през повечето вр. твърд. Ти в коя седмица си?
Поли, ти имаш ли увеличени води или някакъв друг проблем? По принцип знам, че е нормално малмо по-напред да върви, както и малко по-назад.
« Отговор #670 -: Април 26, 2016, 20:58:11 pm »
Благодаря ви, момичета! Успокоих се! Карам 20 седмица. Аз се старая да не пипам корема излишно, но като цяло още от начало никога не ми е бил прекалено мек в изправено положение. Отдадох го на това, че не съм имала излишни мазнини по корема (в статия бях чела, че е нормално на по-слаби жени (аз преди да забременея бях с нормални кг, но без корем) коремът да е по-твърд, а на по-пълни - по-мек).
В легнало положение си е мек. Да вметна, че си пия Но-шпа 3*2 и Магнерот 3*2. Първото си го пия от самото начало заради проблемите, които имах, а второто ми го изписаха от една седмица и то по-скоро за всеки случай.
Още веднъж ви благодаря за споделените мнения!  :balk_81:
« Отговор #671 -: Април 27, 2016, 08:24:33 am »
Моят корем беше твърд постоянно и в изправено , и в легнало положение. Направо щеше да се пръсне. Разбира се съм се консултирала с АГ то ми. Нищо не откри. До края си стоя "горе" и не "падна " надолу твърд и неболезнен. Все пак ти си продължавай да се чуваш със АГ то си.
« Отговор #672 -: Април 27, 2016, 11:08:32 am »
Цветенце, наистина може да е от това, че си имала стегнат корем преди. Гледах в едно предаване, че жените със здрави коремни мускули имат по-малки и стегнати коремчета през бременността. Има снимки в нета на една моделка ( не й помня името), която е с плочки на корема и се е снимала през цялата бременност. В 9 месец корема й е като в 5, 6ти и изглежда твърд и стегнат.
*
« Отговор #673 -: Април 27, 2016, 11:09:45 am »
sladka86, док не ми каза нищо за води или нещо притеснително. Просто аз направих коментар, че преди 2 седмици е бил 826 гр, а сега е 1190гр и той ме пита дали имам инсулинова резистентност. Казах му, че според един ендокринолог имам, според друг- не, и той просто каза 'Имаш'. Питах го заради нарастването на бебето ли и той каза да. Тогава ми каза да спра въглехидратите. Аз си я спазвах тази диета и даже пиех и хапчета, но малко преди трансфера ги спрях.
cvetence87, консултирай се за дозата на Но-шпато!. Преди 2 седмици случайно споменах на док от ЖК, че пия и аз 3*2 и той каза, че това е доза за началото, а сега е твърде голяма и може да стане беля. От тогава не съм пила и нямам проблем.
« Последна редакция: Април 27, 2016, 11:57:23 am от poli_s »
« Отговор #674 -: Април 27, 2016, 13:00:15 pm »
Здравейте! Poli_s, миналата седмица бях на консултация. Питах за Но-шпато и отговорът беше, че ще си го пия така почти до края. И аз смятах, че ще ми намали дозата, но ... :( 
« Последна редакция: Април 27, 2016, 13:02:37 pm от cvetence87 »
*
« Отговор #675 -: Април 27, 2016, 13:08:25 pm »
Странно. Но все пак те трябва да си разбират работата.
« Отговор #676 -: Април 27, 2016, 13:10:39 pm »
Poli_s, и аз се надявам, че си разбират от работата. Те са специалистите и аз не смея да правя нищо на своя глава. :)
*
« Отговор #677 -: Април 27, 2016, 13:20:19 pm »
Да, така е естествено.
*
« Отговор #678 -: Април 27, 2016, 15:37:25 pm »
Россс, браво, че си се оправила :) сега вече на воля можеш да разхождаш коремчето ИЗ парковете :)

Нани, за покупките не го направих чак толкова от нетърпение, колкото от пресметливост  :lol: да не изтърва офертата :) ама едно е 5 бодита за 13, друго е 5 за 26... Така успях да купя и за новородено и за 0-3 на цената дето щях да платя, ако бях чакала :)

Иначе купуването зависи много и от държавата --> в бг след раждането се седи в болница (не знам колко, ама може би седмица?) и роднините могат да подготвят дрешките и стаята... Но тук нито роднини имам, които да направят за мен тези неща, а и в болница се стои (ако няма усложнения) няколко часа до ден след раждането, та затова трябва да съм подготвена с всичко предварително.

Иначе ми се вижда супер и варианта, в който целия стрес около избирането и купуването на дрешките (аз лично доста се стресирах от избора, размерите, както и от това кое ще е най-необходимо и кое точно да НЕ купя) се остави на роднините  :lol:

Сладка, значи ще чакам и аз да се обърне живот и здраве по-нататък :) малко се успокоих, че и на Вилия бебето се е обърнало късно --> покрай мен когото и да питам как е било бебето в 20гс и всеки (с 2-3 изключения) вика главично и направо се панирах...

Нани, Криси, на мен също ми беше назначено обременяване с глюкоза и то 2 пъти (преди 18 и след 24 гс) заради семейна обремененост --> диабет по майчина линия. Според мен тяхната работа е да следят за риск и да назначават изследвания, НО аз изрично попитах, дали е необходимо обременяването с глюкоза, ако кръвната захар е в норма и тя каза НЕ, ако кръвната захар е в норма, няма нужда от обременяването с глюкоза и се съгласихме да следим кръвната захар и един друг хормон на захарта А1С Х или нещо подобно, сега не се сещам кой точно, ама те си знаят  :lol:

Та ако нямате време за глюкозния тест, питайте дали може да направите само кр захар на гладно и ако там има проблем, тогава да се обременявате с другото :)

Горски дъждец, как си и има ли подобрение на ситуацията с бъбрека?

Цветенце, моят корем е сланинест и дори не се вижда порасналост от бременност, защото аз и преди изглеждах като бременна в 6-7 месец и то от мека сланина твърдост не се напипва...

Поли, според мен инсулинова резистентност и гестационен диабет са различни неща и можеш да имаш едното или другото, както и двете заедно, но най-добре намери специалист, който да постави диагноза на база на изследвания, а не просто да махне с ръка и да заключи "Имаш" --> много несериозно отношение ми се вижда това от страна на лекар :/

Някой май щеше да вижда цвета на гащите в неделя, а се покрива още  :lol:

Хубав и усмихнат ден, момичета! Направо ме е страх, че ще ме качват на кантара на консултацията в петък... Хи-хи :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #679 -: Април 27, 2016, 16:12:03 pm »
Бебето може да си променя позицията безброй пъти до самото раждане, само да има място да го прави ;) В ранните седмици - си я променя и по 10 пъти на ден (само дето ние не го знаем), понеже не седим с монитори вързани за корема. С напредване на бременността разбира се - все по-трудно му е да се превърта, а последните месец-два, ако тръгне да го прави - вярвайте ми усещате го чудесно и без УЗ  :lol:  От 7-я нататък - Дани се обръща към 5 пъти и такава буря ми беше в корема по половин час поне, че се изстрелвах на УЗ моментално в тези случаи. Не щото ми пукаше в каква позиция е, а от страх нещо пъпна връв да не се усуче и пр. Винаги се оказвах права от какво е била "бурята" ;) - всеки път беше смяна на позиция. Последната гимнастика го позициионира главично и въпреки няколкото му опита после да мърда пак - не успя, поради липса на пространство  :lol: Възможно е и има немалко такива случаи, дни преди термин буквално - на бебето да му щукне да се превърта, да вземе и да успее и от главична позиция, в която си е отвисяло месец и нагоре - да се гръмне в седалищна. И просто да не успее отново да се върне в главична. Има го и обратния случай - планово секцио, защото човечето упорито си седи с дупето "напред" и изгледи да се превърти - няма, пък вземе че накрая го направи и си се роди "натюр" и без никакви усложнения.

Та в общи линии момичета, не сте ли дни преди раждане - как е застанало бебето не е гаранция особена, дали ще си стои така до "големия момент". Има общи правила за тези неща разбира се, взимат се предвид вероятностите за едно и друго. Прави се предварителен план как ще се процедира, но и изненадите по въпроса не са особено редки. Та чак толкова - този въпрос да не ви вълнува във връзка как ще се ражда ми е мисълта.

Инсулиновата резистентност е "преддиабетно състояние", което неадекватно третирано, или изобщо нетретирано - може да доведе до диабет. Но изобщо не е задължителен такъв развой.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!