0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #640 -: Април 22, 2016, 12:58:16 pm »
Аз не съм правила ранен БХС, защото стана една неразбория с пробата и просто реших, че няма как да им вярвам, какъвто и резултат да излезе и си бях с убеждението, че втората ФМ е съответно 20-22 седмица. Аз бях писала, че ходя на две места - на частно в АГ Варна при наш познат  и по ЗК. Обадих се до АГ за една малка консултация свързана с болки и междувременно го попитах кога да ида за ФМ (първата я правих и при него и при другата гинеколожка, заради БХС) и той ми каза между 16 и 18 седмица и аз се стреснах общо взето, затова питах кой кога е ходил (да си имам обяснението, дано ме разберете). Смятам този път да не минавам при другата гинеколожка, защото тя в общи линии нищо не казва-само-да, добре е, а в АГ ми показват всичко и ми обясняват. Та утре или в неделя се надявам да знам какви гащи ще купувам :)

« Отговор #641 -: Април 22, 2016, 14:42:02 pm »
Vili_sunsmile, аз ще ходя на ФМ в 20 г.с.

Ross, аз го определям точно като потрепване на мускул. Вече няколко пъти ми се случи. Времето ще покаже дали са бебетата или си въобразяваме  :D
*
« Отговор #642 -: Април 22, 2016, 14:44:12 pm »
Аз също слагам фракси 0,3 и пускам освен ПКК, и левкоцитни-тромбоцитни агрегати.Аз от 4 месец ги бия в ръцете, но и там място нямам и нз вече, може би в краката.Поли ти с тромбофилия ли си?
С тромбофилия съм, правих си изследването още преди да почнем инвитрото. От там ми излезе, че не усвоявам както трябва фолиевата киселина и за това пия по 10 таблетки Неофолик мета.
Rosss, аз си правя ПКК веднъж месечно заедно с ТСХ и урина.
Моята втора ФМ беше в 15 г.с.
Първоначално бебчето го усещах точно като пеперудки. А ритничетата започнаха към 19 г.с.
*
« Отговор #643 -: Април 22, 2016, 14:53:13 pm »
Аз имах УЗ за измерване на нухалната гънка в 11гс+6 дни и анатомичен УЗ в 19гс. За анатомичния УЗ се учудих, че настояха в 19гс, защото се обадих за час 4 дни преди 19 гс и очаквах поне 2 седмици да се чака или да има опашка... Също й казах, че ММ е в командировка и ако може да не ми дава дата, когато той няма да е в града, а тя заяви, ами този УЗ е добре да се направи в 19 гс, така че нямаме голям избор  8O... Та тогава отидох.

За фетална кардиография ми казаха да си запиша час в 21 или 22 седмица. Тук явно по дни броят и изчисляват...

Но в Англия знам, че анатомичния УЗ се прави м/у 18-21гс без да има толкоз голямо значение дали е в 18, 19, 20 или 21гс  :lol:

И това са единствените УЗ, освен ако няма нещо нередно --> малко околоплодни води или дефект в бебето.

Аз съм на 37г (възраст на раждането изчисляват тук, не на забременяването)...13 години стерилитет, 6 неуспешни АРТ процедури, 2 мисседа, имунологични проблеми и се водя "нисък риск" :lol:

В бг гледам има "фетални морфологии" от 8ма до 34гс, според доктора  :lol: иди че разбери кое е правилно и кое е най-редно да се прави...

Бебето го устетих в 19гс, след като изядох половин кило захар --> доста силни мускулни придърпвани, побутване (чак като ритници, доста отчетливо) ИЗ целия корем и след това няколко дни нищо не усещах. Сега усещам много рядко (веднъж на 1-2 дни) и много слабо, еднократни размърдва ния някъде навътре ИЗ червата...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #644 -: Април 22, 2016, 15:59:39 pm »
Ох, бъдещи мамчета.... Днес реших да търся педиатър, че то наближава вече и трябва да ви кажа:
ГОЛЯМА МЪКА!!!!
Поне във Варна е така! Първо започнах да търся информация какви документи са нужни за раждането, после се зачетох за записването на бебето, и оттам изскочи, че трябва да посочиш и личен лекар на детето, т.е. педиатър, още на втория ден като се подготвят документите на детето.
Ми то няма нито един свободен във Варна,  да не говорим свестен...А дори и да искаш да го запишеш на частен педиатър срещу заплащане, пак трябва да има по НЗОК, защото само той има право да слага ваксините! Частният е един вид, лигавщина на родителите?! Щеш, не щеш, трябва да ходиш при някой некадърник, заради ваксините...
Направо съм потресена и в задънена улица. Изчетох тонове страници и в бгмама по темата, няма и няма педиатри. В смисъл няма свестни, по здравна каса и свободни. Защото имаше 2-3 имена, обаче те не приемат пациенти на този етап...А тези, които имат добро име, приемат само срещу заплащане, не работят по здравна каса.
Направо може да полудееш в тази държава!

*
« Отговор #645 -: Април 22, 2016, 16:11:36 pm »
Момичета,

Как се справяте със стреса покрай бременността? И по-точно с притесненията ви и болките? Аз се опитвам да съм позитивна, но понякога  много се притеснявам...Ето от вчера имам някакви болки(бодежи) в левия яйчник или поне така го усещам и лекинко съм на тръни....Идва уикенд и няма да мога да посетя докаторката. И въобще как да направим разлика между опасните болки и нормалните?! Ясно ми е, че това е въпрос, задаван стотици пъти. :oops:.. Идеята ми е как решавате кога да се обадите примерно да доктора и кога не? Нали все пак не е ок да се звънни за всяка болчица, предвид че такива не липсват по време на бременността  :lol:
*
« Отговор #646 -: Април 22, 2016, 16:40:20 pm »
Aeryn, и мен като ме хванат болки и полудявам. Аз забелязах, че са около датата на цикъла ми. Или са придърпвания, или са хиляди иглички. Казвала съм на док и той казва- бременна си, нормално, матката расте постоянно. Зададох му въпроса кое трябва да ме притеснява и той ми каза, че аз сама ще си усетя. Успокоението ми е, че и други мами са ми казвали, че около деня на цикъла са имали болки. И да ти кажа сега като ми наближи датата и започнаха знам, че е от това и съм спокойна. Така по-добре се приемат болките. А и като усещам мъничето, че си мърда- спокойна съм. Но винаги е по-добре да се направи консултация с лекар, за да се успокоим. Не е добре да сме тревожни.
« Отговор #647 -: Април 22, 2016, 17:00:42 pm »
Аз пускам ПКк и тромбоцитно-левкоцитни агрегати всеки месец.
За болките и аз не знам  вече. Притеснявам се като ме заболи някъде около корема и после казвам и ЖК и там нищо не ми казват. Най- вече ме питат за контракции дали имам. Аз имам по 1 по2 контракции на ден.Не зн дали е нормално или не?
*
« Отговор #648 -: Април 22, 2016, 17:32:33 pm »
sladka86, моят док казва, че е нормално след 20 г.с да ги има. Това са подготвителните контракции. Ако не са болезнени не е проблем. Какво представляват тези тромбоцитно-левкоцитни агрегати? Заради тромбофилията ли са?
« Отговор #649 -: Април 22, 2016, 17:46:31 pm »
Здравейте! Аз усетих бебчо около 18-19 седмица. Беше като побутване отвътре! Най-милото побутване! :)
Имам нужда от Вашето мнение. Днес пусках стандартните изследвания - ПКК, урина и т.н. Излязоха резултатите от урината. Всичко е нормално. Но през нощта ставам поне 2 пъти до тоалетната (не съм пила вода). Предварително питах в лабораторията и ми казаха, че не е проблем. Дали да пускам нова, въпреки че не знам как ще издържа? Или след като резултатите са ок - няма повод за притеснения. Вие какво мислите?
*
« Отговор #650 -: Април 22, 2016, 18:04:25 pm »
cvetence87, аз също си ставам през ноща, но сутринта към 7 като се събудя си пишкам и нося нея. Според мен не е проблем.
« Отговор #651 -: Април 24, 2016, 10:05:05 am »
Поли, тромбоцитно-левкоцитните агрегати дават повече инфо за разреждането на кръвта.
Цветенце, за урината е хубаво 3-4 часа да не систавала до тоалетната.
*
« Отговор #652 -: Април 25, 2016, 21:20:49 pm »
Мен от болките не ме е страх, защото тези опасните са зверски и не могат да се търпят или да се объркат... Другите са си нормални  :lol:

Аз бях на фетална кардиография, не можаха да я направят, заради неподходящо разположение на бебето, но казаха, че от малкото, което успяват да видят, шансовете били за здраво сърце.

Това, което ме притесни е че бебето продължава да изостава като е добавило и още един допълнителен ден към предишното изоставане :/ казаха, че трябва да се наблюдава и че заключения не могат да правят от 1-2 УЗ... Но аз си се притесних...

Както и за седалищното приложение, макар и да е рано, по-спокойно ще ми е да е с главата надолу  :wink:

Та от притеснения и за да си оправя настроението, както и за да заявя пред Вселената и да покажа на бебето, че го чакаме и вярваме в успеха, поръчах всички дрехи за новородено + 0-3 месеца (на разпродажба) и сега с нетърпение ги чакам да пристигнат :)

По списъка на Блу + някои неща, които сметнах, че ще са ми необходими или просто бяха на супер оферта напазарувах, останаха само шапка и чорапи от дрехите, а от другото остана многократните пелени и гащички :)

И се почувствах щастлива :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #653 -: Април 25, 2016, 21:25:21 pm »
И с двете бременостти ги усетих към 18-19г.с. Преди това ми се струва, че няма как да е бебето, освен ако е многоплодна...:)
Аз трябва да си пусна изследванията за гестационен диабет, ама все не намирам време... А и май св разболявам, иначе заради нисък хемоглобин съм и на желязо и биозин мама...и така, смуча лукчета, пия чай и си вдигам нагоре краката вечер... Бебето вече доста рита, вече и визуално си се виждат ритниците :)
Аз пък съм с ниски тромбоцити и ги следиме също изкъсо, даже и ма хематолог ходих  :?

Браво маки, честити придобивки :)
цветенце нормално е да ходиш то тоалетна често, бебето притиска пикочния мехур... Аз мога и 6 пъти да отида през нощта, а най-дразнещото е, че всеедно много ми де ходи, а после почти нищо...ама това е :(
« Последна редакция: Април 25, 2016, 21:29:18 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #654 -: Април 25, 2016, 22:14:45 pm »
Маки, изобщо не се притеснявай за изоставането! Всеки месец може да дава разлика, при това може нагоре или надолу, плюс минус 2-3 дена не са проблем, даже до 4-5... И за обръщането още е рано да се притесняваш :) нашият младеж се обърна преди седмица.
А пък как хълца, много е смешен :) и явно по някое време се ядосва от това и започва да бута и рита. И ми опъва корема с крака и дупе, ама той не е разтегателен...
Браво за смелостта, ние сме решили след прегледа в четвъртък да се заемем сериозно с пазаруването.

Започнаха да ми се подуват краката - глезените и стъпалата, обикновено вечер и на сутринта съм ок, ама бая се шашнах. После прочетох, че било нормално за 8-9 месец... И малко ми се усили секрета, ама в четвъртък ще питам за всичко!

Крис, с Биозина би трябвало да си ок, дори и да си настинала, бързо ще се оправиш!
И аз като теб, напъва ме сякаш в мехура има най-малко 2 литра, а накрая 6 капки :)

*
« Отговор #655 -: Април 25, 2016, 22:29:16 pm »
Маки не съм бременна но се готвя за твоята темичка, знам че всичко ще е наред  :)
*
« Отговор #656 -: Април 25, 2016, 22:32:54 pm »
Вилия, успокоих се за обръщането, сега като каза, че вашият се е обърнал преди седмица --> те и на мен ми казаха, че е рано още, но аз все си представях, че като имат място и плуват и салта правят непрекъснато, а нашето все спи и все е седалищно...

А за купуването --> винаги съм знаела, че ще купя нещата на най-добра оферта, след много четене и проучване, а не на тагадък в последния момент и на високи цени. Според мен няма връзка между купуване и какво ще се случи в бъдещето. Тук нали обичаме да си говорим за научно доказани причинно следствени връзки --> подобна не съществува, та не бих го нарекла смелост, а по-скоро здрав разум :)

Иначе и мен ме е страх много и от всичко, но от реални заплахи, а не от измислени суеверия...

Криси, ти обременяването с глюкоза ли ще правиш? Не може ли само захар и ако е висока, тогава да се наливаш с глюкоза?

Момичета, исках да питам и в коя седмица се появяват стриите? И как сте с килограмите. Аз в петък ще разбера колко съм качила за последния месец, но според мен за последните 4 седмица съм качила повече, отколкото от началото до 18гс... Изведнъж много напълнях :/

Аз, натиснах "публикувай" и се появи в червено коментарът на f_31 --> ах, че  мило, направо се разтопих  :oops: аз също вярвам, че всичко ще е наред, а ти скоро се присъединявай в бременната тема :)

*
« Отговор #657 -: Април 25, 2016, 22:44:00 pm »
Днес бяхме на преглед, момъкът е пораснал с около 350 гр за 2 седмици, вече е 1190 гр. Отговаря за 28 г.с., а ние сме 26 г.с. Рязко покачване, което си е точно заради инсулиновата резистентност. Спирам картофите, ориза, тестено и сладки неща. И без сол, че явно задържам вода, болят ме пръстите на ръцете и ми се схващат краката. 
Хванала ме е и мен настинка, възпалени синуси. Започвам и аз Биозин мама, Фитоназал и Цинабсин.
makiyаki, много е рано бебо да се позиционира окончателно. Преди 2 седмици моя беше седалищно, днес се оказа, че е с главата надолу и аз се учудих. Но док каза, че тепърва ще си се върти както иска. За килограмите -до началото на 6 месец бях качила 4 кг., а сега за 1 месец качих 4кг. Все още се движа в нормалните граници.
*
« Отговор #658 -: Април 25, 2016, 22:51:22 pm »
Ей, за всички ще има тема, за всички, живи и здрави до термин, мога да Ви измисля по някое име на бебок, но има време  :lol:
« Последна редакция: Април 25, 2016, 22:57:43 pm от f_31 »
*
« Отговор #659 -: Април 26, 2016, 06:44:56 am »
f_31, хайде чакаме те :) че скоро аз май ще предавам щафетата, трябва да има нови попълнения!