0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #600 -: Април 18, 2016, 11:02:18 am »
Цветенце, честити сини гащи.

Поли, малко са объркващи тези лунарни и календарни месеци. Аз лично реших да си броя месеците календарно, като започвам от датата на последния ми цикъл, а не по гестационни седмици. Така всеки месец от тази дата си броя нов календарен месец. Така ми се струва най-логично и лесно. Преди това като ме питаха в кой месец съм и се започваше "ами лунарен еди кой си, календарен еди кой" и роднините ми нищо не разбираха  :D

Вилиа, наистина много момченца се задават. При нас всички роднини имаха предчувствие, че ще е момче, но бяха опровергани.
*
« Отговор #601 -: Април 18, 2016, 11:06:08 am »
Нани, до сега си ги смятах по лунарни, но се замислих, че не съм чувала някой да отговаря на въпроса "В кой месец си?" - в 10-ти. Така се радвах, че вече съм в 7-ми месец, а то....  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #602 -: Април 18, 2016, 11:11:34 am »
Здравейте, момичета. От няколко дни съм със силни болки в десния бъбрек. Днес бях на нефролог и се оказа, че имам хидронефроза (задържане на урина в бъбрека) втора- трета степен. Бебето някак е застанало и ме притиска. Сега трябва да си следя температурата и ако започне да се вдига, трябвало да ми сложат стент.
Имала ли е някоя от вас подобни оплаквания и как са се развили нещата?
« Последна редакция: Април 18, 2016, 11:19:53 am от Forest rain »

*
« Отговор #603 -: Април 18, 2016, 11:15:08 am »
Аз не съм чувала за такова нещо. Аз имам болка в кръста в ляво, но се получава като се залежа в неудобна поза и минава като се раздвижа. Но ми се струва, че не пишкам достатъчно. Не знам дали е нормално само 1 път да ставам нощно време. 
*
« Отговор #604 -: Април 18, 2016, 14:46:31 pm »
Горски дъжд, дано се оправиш бързо и безпроблемно. Сестра ми имаше проблеми с бъбреци по вече на бременност, но не знам какво точно беше, мога да питам, но тя стоя в болница една седмица и после нямаше проблеми.

Руми, ама то имало и тема за кърменето! Ах, че интересно! А и книгата си записах и ще я търся тук --> аз съм голям почитател на библиотеките и се надявам да я имат, ако не, ще я купя :)

Блу, едновремешно корито си го преставам с плоско дъно и стени, гомямшко така, че да може и дете (до 2г) вътре да се събере и да се кисне. Сегашните уреди за нещо като седалки или корита миниатюрни с полулегнало положение, подобни на шезлонги, в които нито може проходило бебе да се събере, нито пък след време да се използва като съд за накисване на дрехи, или да се изкара на двора да си играят деца с вода вън или да се напълни с пясък за пясъчник или с цветя за саксия. Аз понеже обичам неща с дългогодишно приложение и реших, че едновремешно корито искам :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #605 -: Април 18, 2016, 15:13:00 pm »
Мерси, момичета. Доколкото разбрах от лекарката, причината е в разположението на бебето, т.е след раждането ще се оправят нещата. Въпросът е да не се влоша сега, затова ми каза, ако започна да вдигам температура, веднага да се обадя и да ми слагат стенд. Дано не се стига до това.

Аз да попитам за ТСХ колко трябва да е при бременност. Преди месец ми беше 1.57, а пък днес излезе 2.37. Бременна съм в 29 г.с.+2 дни. Това дали е повод за притеснение? В края на седмицата чак съм на преглед.

makiyaki, мен едно време са ме къпали в такова огромно корито. Предполагам, че всички сме били къпани в такива. Аз лично искам или да е ергономична ваната, или да си купя такава поставка, която е много удобна за новородено. Предполагам, че може да се закрепи и на обикновено голямо корито.

*
« Отговор #606 -: Април 18, 2016, 15:27:48 pm »
Forest rain, мисля, че ТСХ ти е добре. На мен ми казаха, че с напредване на бременността не е задължително да е под 2. Но все пак е добре и лекар да си каже мнението, може да каже да се вдигне малко дозата на лекарството. Аз преди 1 месец бях с 2,12 и ми казаха, че е супер. Днес пак го изследвах и се оказа, че е 1,59, което малко ме учуди, тъй като не съм сменяла дозата. Дано да не е грешка в изследването. Малко ме притеснява, че тромбоцитите са ми малко над нормата, а бия Фраксипарин.
« Отговор #607 -: Април 18, 2016, 15:38:21 pm »
Мерси много, Поли. Аз не съм на терапия за ТСХ. Само го следим.

*
« Отговор #608 -: Април 18, 2016, 15:43:22 pm »
На мен пък ми казаха да държа ТСХ под 2 до края на бременността, не знам защо?
Още в началото ми увеличиха дозата на лекарството и първите 3-4 месеца падна даже под 1. Док каза да пропускам по една доза в седмицата, но сега вече не пропускам и варира между 1,20 до 1,80 т.е. с напредването на бременността се качи малко. Най-добре си питай док!
Аз пък вчера и днес имам едни пробождания във влагалището, чудя се да звъня ли на док или не? Два пъти ми се случи - за част от секундата и няма нищо общо в контракции (нито фалшиви, нито истински). В смисъл - нямам контракции и изведнъж Боц! Ама силничко де...Четох, че може да е предвестник на задаващото се раждане и се случва в 38-39 г.с., ама аз още съм в 32 :ask:
Да не е решил да излиза по-рано младежа, ще яде бой от сега :)
*
« Отговор #609 -: Април 18, 2016, 15:49:06 pm »
А някакви проблеми имала ли си? Нормално е да се "разстрои" малко този хормон при бременност. Док каза, че след раждането може да очакваме още по-големи изненади. Но според мен най-важното е наистина да се проследява, за да може да се реагира. Както казва Vilia- питай док.
*
« Отговор #610 -: Април 18, 2016, 16:09:16 pm »
Вилия, сега и аз се притесних --> с такива влагалищни бодежи съм от самото начало на бременността и си мислех, че са нормални и означават, че матката растяла... Хич не ми се ще да означават контракции или преждевременно раждане :/

Горски дъжд, точно за такива корита говоря, а племенницата ми е на 2 и половина и също в такова корито е къпана, в Англия, та и аз за такова гледах, но нито в САЩ намерих, нито пък в Англия, даже отворих български сайт, в който също продаваха само "модерни" къпални и реших, че явно вече са ги спрели от производство... :)

Аз в началото си мисля, че на мивката ще ми е по-лесно да измивам бебето като сменям пелените, а коритото ще е по-удобно бебето като поотрасне. Тук НЕ препоръчват често къпане на бебе, така че за веднъж седмично няма да ми трябват чак такива удобства на "модерните" уреди, а и като почне да сяда си мисля, че ще е по-удобно в корито, отколкото в шезлонг. Всъщност тези шезлонги за къпане не знам до кой месец се ползват  :ask:

Аз забравям доста вече, ама ако не съм честитила сините гащи на цветенце --> честито!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #611 -: Април 18, 2016, 16:28:55 pm »
Поли, не съм имала проблеми досега с щитовидната. В четвъртък съм на лекар и ще видим какво ще каже.

makiyaki, и аз мисля да го подмивам на мивката в банята.  Даже сега ще сменим смесителя, защото ми идва доста ниско. Иначе ще го къпя в бебешката вана. И аз не съм виждала такива корита.  А защо не препоръчват често къпане на бебето?

*
« Отговор #612 -: Април 18, 2016, 16:44:45 pm »
Маки, в началните месеци и аз имах често бодежи и наистина е от разрастването на матката. До 5-6 месец може да ги има, но аз съм в 8 ?! Освен това, сега ме бодва още по-ниско, съвсем в края на матката....а съм на преглед чак на 28.04. Ако се повторят май ще му звъня, аз съм такава паника, че....не се трая!
*
« Отговор #613 -: Април 18, 2016, 16:49:10 pm »
Vilia, за твое успокоение по-добре звънни на док. Не ти е нужно да се тресеш от нерви до прегледа
*
« Отговор #614 -: Април 18, 2016, 18:50:48 pm »
Ах, Вилия, поуспокоих се малко за моите бодежи, ама за твоите направо им звънкай, няма какво да чакаш до другата седмица...

Дъждец и аз не съм много наясно с къпането, защото тепърва ще се срещам с педиатри и ще получавам насоки. Знам само, че в Англия (тях съм ги признала като едни от най-развитите и напреднали държави, винаги са в крак с последните моди и тенденции --> сега с последното раждане на сестра ми й препоръчаха да НЕ реже пъпната връв веднага, а да изчака да спре да пулсира, за да може всички стволови клетки да влезнат в бебето. Подобна практика в САЩ няма, въпреки разни доводи на учени за позитивите от това действие --> САЩ съм ги признала за най-назадничевата нация от абсолютни идиоти--> тук масово дори бебетата не стоят при майката, а биват отнасяни в бебешката стая и донасяни само за кърмене, а практиката "кожа до кожа" изобщо не са чували, въпреки че е научно доказано и препоръчано) та за къпането в Англия, където от години не къпят бебето след раждане, а само го забърсват с кърпа и така полу кърваво ти го връчват... В началото ми се виждаше много нечистоплътно и идиотско, но скоро прочетох някъде, че бебетата излизат с някакъв защитен слой покрити vernix, които бил отговорен за имунната система и който трябвало да се втрие в кожата, а не да се отмие. Затова и бебетата НЕ ги мият със сапун 1-2 седмици след раждането, само с вода и дупетата.

А иначе след като този vernix попие добре в кожата, не знам какво е обяснението за рядкото къпане. Тук от чуждестранните форуми научавам, че препоръчват не повече от веднъж седмично (вана/корито, иначе дупето всеки ден по няколко пъти). Според мен препоръката е по-скоро че НЯМА нужда от често къпане, а не че то ще навреди на бебето. Аз съм от поколението дето сме къпани всеки ден и не мога да кажа, че съм увредена  :D според мен е въпрос на избор, а моят е --> ако няма нужда, няма да го правя; ако има нужда, те ще го препоръчат :)

А за отглеждането на бебе аз също изобщо не съм наясно, затова и питам --> както и Блу каза, правиш едни планове, ама бебето се ражда със собствено мнение, та накрая май правиш каквото бебето нареди :)

Да са живи и здрави бебетата и ние да сме живи и здрави да ги гледаме, пък другото всичко ще се нареди някак си :)

« Отговор #615 -: Април 18, 2016, 20:15:34 pm »
Момичета, относно ТСХ, и аз съм на терапия с Еутирокс. Казали са ми да изследвам ТСХ на всеки 4 седмици и ако стане над 2,5 да отида да ми повишат дозата. Според моята лекарка преди забременяване ТСХ трябва да е под 2, а по време на бременност - под 2,5. Но ме предупреди, че по време на бременност може непрекъснато да се мени. Миналия месец ТСХ ми беше около 0,7, а този - 1,2.

Маки, и аз започнах да чета разни книжки за отглеждане на бебе, но човек едва ли може да е подготвен за всичко. Малко си е стряскащо като чакаш първо бебе.  8O Опитните майчета ме успокояват, че всичко се учи в движение.  :bori_006:
*
« Отговор #616 -: Април 18, 2016, 21:03:40 pm »
На места, където водата е твърда, не препоръчват бебето да се къпе всеки ден.
При нас не е особено мека, но моите са свикнали да се къпят всеки ден. За верникса не мисля, че трябва да стои чак седмица-две.
Значи и в Германия и Люксембург са много напреднали по отношение на родилната грижа.  :D

Вилия, тези бодежи не приличат на контракции. И да, матката продължава да се разтяга. В момента бебето ти вероятно е около 1700-2000 гр, а до 40 г.с. ще стане към 3500-4000 гр, т.е. ще нарасне двойно.
« Последна редакция: Април 18, 2016, 21:07:32 pm от blue_sky »

« Отговор #617 -: Април 18, 2016, 22:13:53 pm »
makiyaki, аз наскоро гледах един документален филм, който беше свързан точно с това, което ти пишеш. В БГ след нормално раждане оставят ли ти веднага бебето? След секцио, доколкото знам, ти го носят по- късно.
И аз имах и продължавам да имам понякога бодежи във влагалището. Не знам нормално ли е.
Аз от толкова притеснения покрай бременността изобщо не съм чела за отглеждане на бебето. До момента само детската сме обзавели. Нищо друго не сме купили.

« Отговор #618 -: Април 18, 2016, 22:33:53 pm »
Здравейте момичета виждам че в темата има нови попълнения и много се радвам спомням си с радост моята бременност ще си позволя да отговоря за бебетата след нормално раждане ги носят след няколко часа ако си родила през деня ако е през ноща чак на сутринта иначе аз съм за къпането всяка вечер
*
« Отговор #619 -: Април 19, 2016, 02:20:35 am »
Маки, утре ще чета подробно назад цялата тема, че сега лягам, но за коритото те четох....
1. Има си стандартни такива, като нашите едно време, аз го купувах моето от Виена през 2010-а. Искаш приставки - слагаш, не искаш - не слагаш. Т.е. произвеждат се, утре ще ти изровя линк.
2. Корито баш не бих купила, ако чакам второ бебе. В мивката е най-добре, докато се събира там, на 6 месеца - има седалки за целта - във ваната, на пода на банята (може и върху подложка, ако е студено) и толкова. Нищо по-тъпо от корито не съм купувала за Дани де  :lol: Май главно за "басейн" на терасата го ползвах 5 пъти, а сега служи за огромен "леген" в който да пера едни щори дето не са за пералня. Мерси нали 100 евро за такъв леген (със стойка за него и пр.)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!