0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #500 -: Март 29, 2016, 21:45:55 pm »
Не мисля, че ще е станало нещо сериозно. Може би ще ти изпишат магнезии и но-шпа.
Аз съм 25г.с. И аз се притеснявам с тези контракции обаче всичко съм направила каквото трябва и пак ги получавам. Така е притеснения си има винаги.
*
« Отговор #501 -: Март 29, 2016, 21:57:17 pm »
Но шпа пия от самото начало, а магнезии от 16 г.с. Тогава за първи път док от ЖК видя контракции. Тогава като звъннах на док, който ми прави инвитрото, каза, че е съвсем нормално да ги има, само да няма болка. Днес ми каза същото. Не вижда нищо притеснително, а огледахме всичко, дори и с вагинален шийката гледахме. Док от ЖК ми забрани разходки и пътуване, а днес ми беше абсолютно позволено. Единствената грижа трябва да е спокойствието ми. И наистина последните ми оплаквания започнаха след като се бях изнервила от бездействие и от ремонта на комшиите, които не спираха с тропане и бръмчене от 10 до 16:30. Най-важното е спокойствието, така че ако имаш по няколко свивания без болки не е проблем.
« Отговор #502 -: Март 30, 2016, 15:46:28 pm »
Благодаря, Поли! Дано всичко е наред. Аз повече се притеснявам не от контракциите, а от това да не се скъси шийката вследвие на самите контракции.
*
« Отговор #503 -: Март 30, 2016, 15:49:19 pm »
С това изобщо не съм запозната. Но според мен редовните прегледи биха показали, ако има проблем. На теб гледана ли ти е до сега?
*
*
« Отговор #505 -: Март 30, 2016, 19:12:09 pm »
Здравейте момичета :)
Мина и моят ранен БХС. Рискът е нисък, така че мога да се поусмихна по-широко :)
ММ за пръв път присъства и беше много развълнуван :)
В неделя приключих с всички хормонални хапчета и вече съм само на витамини и фраксипарин, от което също ми олекна :)
Нали наскоро коментирахме боядисването и аз бях скептично настроена, е, питах лекарката, която ми прави ФМ вчера, дали може да се боядисвам  и тя каза, че няма никакъв проблем. Така че, още малко и ще покрия белите косми  :lol:
 Някои бременелки не са се показвали скоро...
Надявам се, че всички се чувствате добре!  :bighug:

« Отговор #506 -: Март 30, 2016, 19:26:14 pm »
Роси, чудесни новини! Все такива новини да носиш.

Поли, мериха ми шийката и на ЖК казаха, че е леко скъсена, но без да я мерят с вагинален. После ходих и при моят лекар, който я измери с вагинален ехограф и каза, че е 5см., което е добре.
*
« Отговор #507 -: Март 30, 2016, 20:21:49 pm »
Sladka, според мен няма за какво да се притесняваш, наслаждавай се на бременността.Точно от мен казано е малко странно, защото въпреки че вчера бях на лекар, вече броя дните до следващия преглед. Док от самото начало като му кажа за болка ми повтаря, че тепърва ще боли и вчера ми каза същото, но на мен тези опъвания хич не са ми приятни. Сутринта бяха в дясно, сега са в ляво. И то е най вече като лежа по гръб. Като стана утихва.
Rosss, ти само в корема ли слагаш фраксипарина, имаш ли буци?
« Отговор #508 -: Март 30, 2016, 20:28:31 pm »
Rosss, чудесни новини. Кога ти е следващия преглед? На мен ми излезе крайния резултат на база на УЗ и кръвните изследвания. Рискът е 1:19 000. Наистина действа успокояващо като лекарите ти кажат, че всичко е наред, че ние бременните все се притесняваме за нещо.  :D Аз се опитвам от началото да мисля положително. Даже днес се замислих, че докато опитвахме и не се получаваше бебето бях постоянно притеснена, а сега откакто съм бременна съм много спокойна.
*
« Отговор #509 -: Март 30, 2016, 20:31:51 pm »
Браво, Нани, много хубав резултат. Поне това ти е спестено, че притесненията са си големи. На първия при мен беше 1:510, на втория 1:35. Ужасно е да видиш такъв резултат.
« Отговор #510 -: Март 30, 2016, 20:39:25 pm »
Poli_s, четох за БХС, че нерядко дава фалшиво висок риск и много бременни се отказват от това изследване. Явно съвременните изследвания и технологии не са изцяло хубаво нещо, защото могат да ти донесат излишни притеснения. Моя приятел казва "баба ти все на БХС е ходила"  :D
*
« Отговор #511 -: Март 30, 2016, 20:46:08 pm »
Да, наистина е така и много лекари не го и признават.Затова и аз се чудих много дали изобщо да правя амниоцентеза, но за успокоение я направих. Вярвам на моя док и слава богу всичко мина добре.
*
« Отговор #512 -: Март 30, 2016, 21:01:25 pm »
Моля ви, не подценявайте БХС! Баба ми не е ходила на БХС, но дано никога не ви се налага да правите труден избор!
В западните държави е стандартно изследване, както и това за диабета при бременни. В Германия питат бременните дали искат да правят БХС, но това е поради друга причина. Има много двойки, които решават, че дори и детето да е със заболяване, ще го приемат и затова е безсмислено да се подлагат на изследвания. Излишно е да коментирам какво прави държавата и как подпомага такива семейства. Ще се досетите сами. За мен лично такъв въпрос никога не е стоял, затова и държах да знам дали бебетата ми са здрави, вероятно и на амниоцентеза щях да се подложа, ако беше нужно. Исках да имам прАво на избор, а не да бъда поставена пред свършен факт.
След цялата тази пледоария да добавя, че това е изследване, което дава вероятност. При лош резултат се предлага на бременната амниоцентеза или вече има и някакви модерни и много скъпи тестове, които са също много надеждни. Всеки си решава за себе си. Просто искам да ви кажа, че това изследване е важно за самите вас, защото вие носите отговорността за нероденото си дете. А и след това поне до 18-годишната му възраст.
Фалшиво висок резултат може да се получи, ако бременната е към 40 г., защото се смята по една формула, която включва и възрастта.

Лек бременност на всички и само хубави резултати от изследванията!
« Последна редакция: Март 30, 2016, 21:03:20 pm от blue_sky »

*
« Отговор #513 -: Март 30, 2016, 21:03:14 pm »
Поли, в корема ги бия, все още :) Но започнах да минавам по-настрани към паласките (на около 4 пръста от пъпа). Тъкмо се бях похвалила, че нямам синини, и се заредиха 4-5 инжекции, след които не само синини, но и топчета ми останаха. А с последните 3 нямам проблеми. Не мога да разбера защо се получава така, уж по един и същи начин ги поставям!?

Нани, моят риск за Даун е по-висок от твоя, но явно не е притеснителен :)
Честно казано, винаги има някакви притеснения и дори в това изследване има някои неща, които ме притесняват, например разположението на плацентата, риск от прееклампсия, риск от интраутеринна ретардация....ще взема да кача изследването и вие да го погледнете...да кажете, дали да почна сериозно да се притеснявам или да си ходя ухилена ;)

Допълвам:
Напълно съм съгласна с Блу-скай. Аз бих направила и 5 БХС-та, но искам да знам какво е положението.
Пожелавам на всички хубави резултати :)
« Последна редакция: Март 30, 2016, 21:08:35 pm от rosss »

*
« Отговор #514 -: Март 30, 2016, 21:08:09 pm »
Рос, плацентата има време да се вдигне. Доколкото знам, иначе ще трябва да раждаш секцио.
Другите неща не ги разбирам. Не знам защо са ти смятали риск от ретардация и прееклампсия. Мисля, че още е рано да се каже. Важна е феталната морфология в 20-22 седмица. Ако има нещо притеснително, ще ти кажат и ще те следят по-изкъсо.
Дишай спокойно!

*
« Отговор #515 -: Март 30, 2016, 22:33:43 pm »
И аз така прецених, че на по-късен етап ще се изяснят нещата.
Дишам  :D

« Отговор #516 -: Март 31, 2016, 10:52:28 am »
Blue_sky, очевидно не подценявам изследването, щом съм го направила. Просто високият риск може да е обусловен само от възрастта на жената, ако тя е по-висока. Както и много други изследвания, и това си има и плюсове и минуси, и моята теза беше, че понякога може да създаде излишни притеснения, които никак не са полезни за една бременна. Всяка монета си има две страни, така че нищо не е само бяло или само черно. А, и това за бабите и БХС беше опит да внеса малко хумор, който явно не е добре приет тук. Съжалявам, но ми е омръзнало да съм притеснена дали въобще ще мога да забременея и как, и затова съм избрала бременността ми да минава леко и да не мисля за лоши работи.

Poli_s, добре, че при теб всичко се е развило добре. Пожелавам ти лека бременност без притеснения  до края с пухкаво и здраво бебче на финал!
*
« Отговор #517 -: Март 31, 2016, 11:05:46 am »
Съгласна съм и с  Blue_sky и  с Нани. Важно е изследването, но тези статистики наистина дават много грешки. Аз съм на 32г, далеч от 40. Док ми каза, че напоследък зачестили високите рискове, имали си и 1:6 и след амниото пак няма проблем. Просто на бремененната е хубаво да се спестят всички тези нерви. Честите стягания на корема миналата седмица док смята, че са точно от нерви. Просто ни трябва спокойствие.
« Отговор #518 -: Март 31, 2016, 12:36:05 pm »
Момичета, карайте я по-спокойно. Вижте какво хубаво време идва. А и всички мъници ще са добре, та нали са толкова чакани, искани и обичани. Аз другата седмица съм на консултация да видим малкия ми юнак колко е пораснал. Остана ми малко и излизам в болничен 45 дни преди раждане/ около 25-ти април/.
*
« Отговор #519 -: Март 31, 2016, 17:36:13 pm »
И аз мисля, че трябва да я караме по-спокойно, въпреки, че изобщо не съм добър пример :) Често ходя на извънредни прегледи между тези на ЖК, защото не издържам....Даже вчера пак бях и всичко си е наред :)
А що се отнася до БХС, на мен ми правиха само едно - първото. Резултатите бяха перфектни и док прецени, че няма нужда от второ и не съм правила. За сметка на това, в 20 г.с. ме прати при друг специалист в Майчин дом за ФМ (каза, че тя най-добре разчита ехограф 4D ) и там също всичко беше ок. И в общи линии, много ми се кара като се шашкам :) Думите му бяха, цитирам: После бебето ще ви го изкара през носа :) в смисъл всичкото неспокойство, ръчкане с доплера и ехографа т.н. :)
А момчето е пораснало за две седмици от 1200 г. на 1440 г и на 14 април сме на регулярен преглед от ЖК.
Гале, ти ходиш ли още на работа? Аз повече от месец съм си в къщи с  болнични. Моят 45-дневен трябва да започне на 30.04. :) Ти мислиш ли как да раждаш или док вече определи? Имаш ли някакви предпочитания? Не знам за теб, но аз предпочитам естествено раждане, не искам да ме режат, ама ще видим.