0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #480 -: Март 22, 2016, 20:08:05 pm »
Таня, честито! Пожелавам ти лека бременност! :)

Нани, мина ли БХС?

Наскомими, леко раждане и бързо възстановяване  :crossfingers:

Мен ме хвана паниката, понеже имам все по-малко симптоми и днес бях нас преглед. Всичко с бебчето изглежда е ок. Движи се, отговаря си на седмицата (11+6г.с.), чух сърчицето, насълзиха ми се очите, а доктора ми казва поплачи си, поплачи си, а аз ще го наснимам :) Е, вече съм по-спокойна. А другата седмица ще ходя в клиниката за ранния БХС.

Леко бременеене, момичета :)

*
« Отговор #481 -: Март 22, 2016, 21:32:34 pm »
Момичета, да споделя, днес не издържах....влязох в един магазин за бебешки дрешки и купих няколко :) това е началото :)

Има ли други престрашили си като мен???

Вилия, всичко ще е наред.
Аз в твоите седмици вече си бях купила количката. Не исках да оставям за накрая, защото както щях да раждам през юли, щях да стана като кит и тепърва да обикалям магазини. Друг въпрос е, че където живеех, нямаше читави магазини и на нормални цени. Трябваше да пътувам поне 50 км. И добре, че се бях подготвила. Имаше много хубави и евтини неща в нета, така там пазарувах основно. Но за тях можеше да се наложи да почакам, докато пристигнат. За детската стая имахме 8 седмици за доставка. Навреме дойде, но все пак го бяхме поръчали и известно време предварително.

« Отговор #482 -: Март 23, 2016, 08:58:33 am »
Вилия, не се тревожи, не си единствена, на мен вчера ми доставиха количката и кошарката, така че и аз стартирах с покупките, само че ги качих на тавана, да не са още вкъщи да ги обикалям, че и без това им е рано малко.
« Отговор #483 -: Март 23, 2016, 09:44:43 am »
Таня, честито! Пожелавам ти лека бременност! :)

Нани, мина ли БХС?

Наскомими, леко раждане и бързо възстановяване  :crossfingers:

Мен ме хвана паниката, понеже имам все по-малко симптоми и днес бях нас преглед. Всичко с бебчето изглежда е ок. Движи се, отговаря си на седмицата (11+6г.с.), чух сърчицето, насълзиха ми се очите, а доктора ми казва поплачи си, поплачи си, а аз ще го наснимам :) Е, вече съм по-спокойна. А другата седмица ще ходя в клиниката за ранния БХС.

Леко бременеене, момичета :)

Много благодаря Рос и аз съм като теб и само за това мисля - когато ме боли корема се питам защо все боли, като спре да боли пак съм в паника. Аз всеки ден имам гадене, като вечер се засилва още повече. Ти сега за пръв път ли чу сърдечна дейност? Мен лекарката ме записа за 11 април да видим дали ще чуем сърчицето, като по нейните изчисления тогава ще съм в началото на 8 г.с.
« Отговор #484 -: Март 23, 2016, 10:50:21 am »
Chris08, и моето гадене започна в 6 г.с. От две седмици вече ми намаля и почти е изчезнало, така че сравнително бързо минава. На мен ми се гадеше най-силно, когато не съм яла и стомаха ми е празен. Препоръчаха ми обикновени бисквити. Опитай сутрин като се събудиш веднага да хапваш бисквита без да ставаш от леглото. Добре е да избягваш миризми, които те дразнят. Аз само при мириса на храна сутрин, отивах да повръщам.

Tania333, в 8 г.с. би трябвало да се види сърчице. При мен даже се и чу, но не знам дали не зависи от апаратурата.

Ross, още не ми е минал БХС. Ще пиша как е било. Да ти кажа и моите ранни симптоми започнаха да попреминават. Намаля ми гаденето и гърдите са по-малко болезнени, но пак си ме болят. Страшната умора, която имах, вече я няма и съм свежарка. Чувствам се много по-добре, отколкото в началото.

Момичета, от време на време започна да ме понаболява ниско долу и си чувствам матката напрегната. Като се въртя, усещам бодежи. Някъде четох, че в този период е възможно, тъй като бебето расте с огромни темпове. Вие имали ли сте такива оплаквания? Аз в началото си имах болки, изписаха ми папаверин, но отшумяха. А сега от няколко дни пак имам такива неразположения, но не е някаква силна болка.
« Отговор #485 -: Март 23, 2016, 11:29:52 am »
Нани, аз постоянно се чувствам като напомпана и имам усещането, че кожата на корема ми ще се пръсне.Имам и същите "пробождания и придърпвания" като теб, а уж съм в началото още  :?
*
« Отговор #486 -: Март 23, 2016, 11:31:37 am »
Таня, нямат край притесненията ;) Повечето сме така.
За вечерното гадене пробвай да намалиш течностите преди лягане, може да помогне да изцеждаш малко лимон във водата. Аз не съм повръщала още, но пък ми се гадеше почти от всичко.  Вече, от все по-малко неща ми се гади.
Сърчицето го видях как пулсира в началото на 9та г.с., но док не пусна звук. И без звук е много вълнуващо  :heartbeat:

Нани, мен и гърдите не ме болят, не са и напрегнати. Аз всеки ден усещам болки, краткотрайни, в повечето случаи. Когато продължат повече време и притеснението стане огромно, пия 2 таблетки но-шпа (док каза да го пия при нужда). Папаверина е по-силен, изписаха ми го на инжекции при отлепването, а после на хапчета при зацапването. И аз се успокоявам, че е нормално, защото матката расте, моята е обърната и може би се понамества в правилна позиция?!
Стискам палци за хубави резултати! :)

Вилия, на мен ММ преди около 2 седмици за рождения ми ден, ми подари освен другите подаръци, едни сладки сини бебешки терлички :) Така че, водя класацията за ранно пазаруване  :P
Разбира се, веднага бяха зададени стандартните, в случая въпроси :) Отговора беше, че нямал претенции за пола на бебето, все пак живеем в модерен свят, за щастие, но имал чувството, че ще е "мъжки татко" :)

« Отговор #487 -: Март 23, 2016, 11:34:54 am »
Нани, ти в коя г.с. си?
« Отговор #488 -: Март 23, 2016, 12:09:28 pm »
rosss, аз в 6-7 седмица за имения ден на ММ освен подарък подарих бебешки чорапки, но бели :-D точно, за да няма въпроси. Иначе аз винаги съм искала момче, но от както съм бременна все си го представям женски татко, а док каза, че най безотговорно на пръв поглед го вижда мъж (в началото на 12 седмица на 4д). Та и аз се включвам в ранното пазарене:-)))))

« Отговор #489 -: Март 23, 2016, 14:22:53 pm »
Вили, кога най-рано може да се види пола на бебето?
*
« Отговор #490 -: Март 23, 2016, 14:23:46 pm »
Еее, Вили, отстъпвам ти първото място  :lol:

« Отговор #491 -: Март 23, 2016, 14:28:09 pm »
tania333, до колкото знам в 16 седмица, въпреки, че на моя приятелка в 12 седмица й казаха момче и още 2ма лекари й потвърдиха, сега е в 19 седмица и със сигурност чака малък мъж :-) Аз все още не вярвам, че ще е момче, но каквото и да е важното е да здраво!

rosss, нямаш идея как ми се пазарува, но съм обещала да чакам до 6, 7 месец :-) Нищо, че разглеждам колички вече :-)))))) Даже сега ще мина през темата за колички да питам за една :-)
« Последна редакция: Март 23, 2016, 14:32:28 pm от vili_sunsmile »

« Отговор #492 -: Март 24, 2016, 13:09:12 pm »
Здравейте, момичета. Ходих на БХС. Видяха се ръчички, краченца, мозъче и още други неща. Всичко е нормално и рискът е много малък. Кръвното изследване още не е излязло, но лекарката каза, че на него едва ли ще излезе нещо притеснително, тъй като на прегледа всичко е чудесно. За пола не сме питали, но бебето беше с кръстосани крака и нищо не можеше да се види. Исках да ви попитам, тъй като при измерването на бебето излезе, че е с три дни по-голямо, то как следва да си броя г.с. ? Сигурно не е толкова важно, но знаете как бременните се вълнуваме за всичко, та и най-малките подробности ме вълнуват  :D
*
« Отговор #493 -: Март 24, 2016, 15:33:07 pm »
Нани, моето върви със седмица и нещо напред, но си броя седмиците по нормален начин. Не съм сигурна, но мисля, че в края на бременността се има в предвит това. Но наистина не съм сигурна.
 А относно кръвните за скрининга, ако излезе по-висок риск съвет от мен не се стряскай веднага. При първия ми скрининг риска а Даун ми беше 1:510, при втория излезе 1:35. Спрямо измервания всичко беше наред, доктора също мислеше, че няма причина за тревога. Но за всеки случай направих амниоцентеза. Всичко излезе ок. В събота бяхме на преглед и на сърчицето и си имаме един здрав момък.
« Последна редакция: Март 24, 2016, 15:35:09 pm от poli_s »
*
« Отговор #494 -: Март 27, 2016, 20:58:56 pm »
Сега ти разбрах въпроса..нали съм натюр блонди - ти не си питала, кога сме избрали дата, а за КОГА е планувана операцията...Мн съм зле :P

Разбрах аз, че стана объркване  :lol: Аз някъде ще планирам към 38ма седмица, дано тромбоцитите ми издържат до тогава :?

Къде се губите момичета? Надявам се сте ок и бременеете спокойно!

За момичетата с отрицателен резус фактор и втора бременност след 8г.с, аз тази седмица пусках за анти-тела, за щастие е отрицателен, но ще ми слагат Анти-Д в 28ма седмица за всеки случай...

Също ще правя изследване за гестационен диабет в 28ма седмица, незнам от какво е повлияно, в чужбина е задължително, но тук май не е и ми го пускат защото бебето е с една седмица по-голямо и щерката се роди 3300 в 36та седмица  :lol: :lol:

« Отговор #495 -: Март 29, 2016, 12:41:37 pm »
Момичета, много сте тихи.Никой не пише.
Аз да попитам има ли някой с контракции? И по колко горе долу получавате на ден?
*
« Отговор #496 -: Март 29, 2016, 13:31:47 pm »
Sladka, от миналия четвъртък 2-3 дни бях почти с постоянно стягане на корема, което мисля, че си е контракции. После намаляха и сега ме стяга по 1-2 пъти, но за сметка на това много ме пробожда корема, все едно е пълен с иглички. Днес съм на преглед, но много се притеснявам да не съм нещо сгрешила, че толкова чаках. По-спокойно ми е като се разрита мъничето, но не знам дали това е достатъчно
« Отговор #497 -: Март 29, 2016, 14:07:54 pm »
Poli, и аз съм с контракции и първо получавах по 1 после стана 2 и сега са и по три ден. И аз по едно време имах стегнат корем почти непрекъснато. Не беше контракция, а си стоеши по твърд и докторът ми каза, че не е добре така. Препоръча ми да вляза малко в болница, за да ми вливат магнезии и сега съм в болница.
Коремът ми омекна и се поуспокои обаче пак си получавам контракции. При мен контракцията е стягане на целия корем като камък без болка.
*
« Отговор #498 -: Март 29, 2016, 14:14:57 pm »
Ох, нямат край тези притеснения. Само дано да не съм закъсняла с прегледа. Едва ще дочакам 6 ч. Дано да не е нещо сериозно.
*
« Отговор #499 -: Март 29, 2016, 14:19:08 pm »
Sladka, ти коя седмица си