0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #440 -: Март 16, 2016, 21:03:24 pm »
Sweet Angel, честито. Да ви е жива и здрава дъщеричката.  :bori_010: На теб ти пожелавам бързо възстановяване.
« Последна редакция: Март 16, 2016, 21:04:59 pm от Нани »
« Отговор #441 -: Март 16, 2016, 21:51:00 pm »
Честито! Бъдете здрави и щастливи!
*
« Отговор #442 -: Март 16, 2016, 22:12:20 pm »
*
« Отговор #443 -: Март 17, 2016, 07:39:50 am »
Страхотна новина! Честито, мамче!
Да расте жива и здрава, и да ви радва много!
 :ballons: :ballons:
« Отговор #444 -: Март 17, 2016, 08:57:33 am »
Здравейте момичета! Много се радвам, че успях да се регистрирам, че до сега само четях форума. Не знам дали пиша в правилната тема, но много искам да споделя с вас чувствата, които изпитвам - едновременно на щастие и на тревога. На 12 март видях чаканите с толкова трепет две чертички. Днес следобед съм на преглед и искрено се надявам лекарката ми също да потвърди, че има бебче в мен. Чувала съм за т.нар. "кухо яйце", "извън маточна бременност" и това много ме плаши. Мислите ли , че всичко ще е наред ?!  :(
« Отговор #445 -: Март 17, 2016, 09:53:52 am »
Tania33, стискам палци всичко да е наред! :)
*
« Отговор #446 -: Март 17, 2016, 10:02:54 am »
Tania33,  ако днес не се види нищо не се тревожи. Обикновено плоден сак се вижда при чхг над 1000 т.е. около 10 дни след закъснението.
За кухо яйце е твърде рано да се каже. Това се открива някъде около 7-8 (до 10 г.с), когато плодът вече би трябвало да има сърдечна дейност. При кухото яйце липсва равиване на емжрионче в плодния сак. Но сега ти препоръчвам да не мислиш за лоши неща, а да се настроиш, че всичко ще е наред.
Успех!

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #447 -: Март 17, 2016, 11:22:49 am »
tania333, знам как те връхлитат тревоги веднага с положителния тест, но не трябва да мислиш за лоши работи. Вярвай, че всичко ще е наред. Успех!!!
*
« Отговор #448 -: Март 17, 2016, 11:23:31 am »
Момичета, минавам да се отчета!
Нашият младеж е пораснал почти двойно от предния път - вече е 1.200 кг :) развива се добре и си отговаря за седмиците. Все още се е разположил седалищно, но док каза да не се кахъря, че така или иначе ще ме изражда със секцио...Май не ми дава много избор.
Таня, добре дошла при нас  и не мисли най-лошото! Това се случва мноооого рядко :wink:
Успех и от мен!
*
« Отговор #449 -: Март 17, 2016, 11:32:04 am »
Ангелче, честито! Да ви е жива и здрава!

Таня, много рано си си запазила час! Пожелавам ти успех! Не се притеснявай, твърде вероятно е да те извика на преглед следващата седмица!

Вилия, мина ли прегледа?

Аз намалих хапчетата и вече не съм така гладна сутрин. Все още ми е неприятна храната и вече нямам идея какво да пробвам, че да ми е приятно да се храня.

Да ви питам, кога мога спокойно да отида на зъболекар, че венците ми кървят и може би ще има нужда от почистване на зъбен камък, въпреки че го чистих декември!?

Докато напиша всичко и Вилия дала отчет :)
Браво на юнака :)
« Последна редакция: Март 17, 2016, 11:35:12 am от rosss »

*
« Отговор #450 -: Март 17, 2016, 12:08:13 pm »
Rosss, аз чистих зъбен камък през третия си месец, и аз много бързо натрупвам :( По принцип един път в годината знам, че се чисти, няма нужда по-често.
А във вторник съм пак на зъболекар, че една пломба леко се отчупи (то аз имам само една :)
За кървенето си купих паста за зъби Пародонтакс, помага..., ама е много гадна  на вкус, ако искаш не бързай да я взимаш, ще ти се гади от нея още повече. Преди имаше и на Билка, но не можах да я открия.
*
« Отговор #451 -: Март 17, 2016, 12:29:21 pm »
Вилия, има още време да се обърне бебето. А за раждането би трябвало ти да решиш, а не лекарят да те кара, само защото си забременяла от ин витро. Обсъдете го на спокойствие и си запиши всичко, което те интересува!
Честит рожден ден!  :D
« Последна редакция: Март 17, 2016, 12:31:38 pm от blue_sky »

*
« Отговор #452 -: Март 17, 2016, 12:38:12 pm »
Благодаря Вилия! Аз не трупам бързо камък, даже напротив, но сега имам чувството, че се е събрал. Може би заради гаденето, нали се увеличава слюнкоотделянето...
Ще гледам скоро да си запиша час.

Да допълня :)
Вилия, рожден ден ли имаш?
Пожелавам ти много здраве, щастие,любов и хиляди хубави моменти! Разбира се, леко доизкарване на бременноста!  :balk_7:
« Последна редакция: Март 17, 2016, 12:59:03 pm от rosss »

« Отговор #453 -: Март 17, 2016, 12:40:43 pm »
Vilia, браво на вас. Много бързо растат тези бебета. Аз все още не мога да си представя какво е да носиш бебе 1 кг, а пък да не говорим за повече.  :D

Tania333, не виждам причина да се тревожиш. Както казват момичетата, тези неща са рядкост и според мен въобще не мисли за такива работи. Както казва една моя роднина, бременността не е повод за притеснение. Аз лично за първи път бях на преглед в 8ма седмица(над 20 дни закъснение). Причината беше, че лекарката , която бях избрала нямаше часове преди това и реших да си изчакам. Беше много трудно чакането, но ако го погледнем от положителната страна, си спестих притеснението от ранните прегледи, когато можеше да не се види нищо и да се шашна много. И така на прегледа директно видяхме ембрионче с пулс. Не че казвам, че трябва толкова да се чака, но си трябва търпение. Иначе лекарите препоръчват да се ходи на преглед 10-15 дни след закъснение.

Момичета, другата седмица съм на ранен БХС и ми е много интересно за 1 месец колко ще е пораснало мъничето. Навсякъде из нета пише различни размери за определените седмици, така че въобще не знам колко ще е  :D

« Отговор #454 -: Март 17, 2016, 15:48:24 pm »
Честито Sweet angel! Да ти е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване.
Вили, чудесни новини!
Нани, стискам палци за добри новини от прегледа!
Аз имах кървене от венците в 5 месец и си правих пломба.

Аз пак да попитам кога е нормално започва да се скъсява шийката на матката? Някоя от вас има ли скъсяване на шийката?
« Последна редакция: Март 17, 2016, 15:49:57 pm от sladka86 »
*
« Отговор #455 -: Март 17, 2016, 19:01:17 pm »
Сладка86 здравей, скъсяването на шийката започва в последните седмици на бремеността, когато тялото се подготвя за предстоящото раждане. Ти в коя седмица беше?

Браво за хубавите новини на всички, само това да се чува :)

« Отговор #456 -: Март 17, 2016, 19:11:39 pm »
Криси, благодаря! Аз съм в 23 г.с. +3 дена.  Притесних се  за шийката, защото ми казаха, че е леко скъсена и малко размекната без да се уточнява точно колко е. А аз съм и с контракции по 2-3 на ден. Уж пия магнезий във висока доза, но пак имам. Надявам се всичко да бъде наред.
*
« Отговор #457 -: Март 17, 2016, 22:06:45 pm »
ако е леко скъсена, едва ли е проблем...Все пак ако имаше нещо сериозно, лекаря ти щеше да ти каже със сигурност. Не се притеснявай! Успех!

« Отговор #458 -: Март 18, 2016, 09:15:39 am »
Нани, не се притеснявай, в нета пише различни неща, не винаги отговарят на истината. Предполагам, че бебето ти тогава ще е около 7 см. Ще му видиш сигурно и ръчички и крачета.
Вили, браво на вас, много сте пораснали. Казаха ли ти окончателна дата за термин, че ние май сме по-големи и ми казаха по-ранна дата сега.
« Отговор #459 -: Март 18, 2016, 10:15:46 am »
Галина, нямам търпение да го видим, но се оказва, че бременните трябва да сме много търпеливи :)

Момичета, вие как си броите месеците - календарни или лунарни? Извинете, ако ми е тъп въпроса, но ми е любопитно  :D Тъй като нямам бременни приятелки, а тези в по-близкото ми обкръжение не са раждали още, та се радвам, че мога да се консултирам с вас.
« Последна редакция: Март 18, 2016, 10:18:23 am от Нани »