0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #420 -: Март 12, 2016, 06:53:47 am »
Аз се подстригвам! Положението иначе е трагично. Мисля даже една боя да сложа скоро, защото косата ми наистина е много зле, макар че не смеех досега!

*
« Отговор #421 -: Март 12, 2016, 08:09:48 am »
маки Аз бях вече, даже на 2 ФМ  :lol: Всичко е ок с бебето за сега, на 15ти март пак отивам на обстойно гледане, дано пак всичко да е наред. Слагай батериите на кантара, да няма изненади като при мене  :wink:

поли Аз не съм суеверна, но майка ми е страшно суеверна и много ми се бърка. С първата бременност не ми даде 9м да се подстрижа и боядисам и ходих с коса като метла и боя до врата... :? Никакв шанс пак да си го причиня този вид отново. И то за какво??  Сега и си се боядисвам, и подстригвам и на маникюр си ходя  :balk_95: Майка ми пак се опитва някакви глупости да ми говори, ама хич не и обръщам внимание и съм и казала да ме остави на мира :lol: Даже мисля този уикенд да купя нещичко вече  :balk_115:
« Последна редакция: Март 12, 2016, 08:11:58 am от Krisi08 »

« Отговор #422 -: Март 12, 2016, 11:25:04 am »
Маки, 10 г.с. + 5 съм. Наистина засега +1кг е доста добре. В известен период имах липса на апетит заради гаденето и вероятно на това се дължи. Винаги съм била лакомница, но сега заради неразположенията не ям толкова много.

Рос, последвах примера ти и си сложих лентичка, но не знам дали се е получило  :D

Поли, и моята коса беше нацъфтяла и безформена, та съвсем скоро се подстригах, тъй като не съм суеверна. Според мен за жените косата е много важна и носи доста самочувствие, когато е добре направена, така че съм "за" подстригването  :)

Момичета, моят корем като се наям става много подут, но сутрин си е същия като преди, та няма изгледи скоро да ми проличи  :D Но май няма смисъл да бързам, защото доста месеци ще ми тежи  preggo
*
« Отговор #423 -: Март 12, 2016, 12:42:35 pm »
Това с подстригването изобщо не го вярвам, и аз ходих вече два пъти даже, защото не мога да трая косата да ми влиза в очите. На маникюр и педикюр си ходя редовно, даже това си малките ми удоволствия :) Един път отидох и на козметик :)
Крис, и аз съм решила от следващата седмица да започна да пазаря, веднага след прегледа на 17.03. Така или иначе вече започнах седмия месец и съм малко по-спокойна.
*
« Отговор #424 -: Март 12, 2016, 13:01:52 pm »
И аз отрано побелях, ама много побелях за жалост  :? Та ще станат 10-ина години - без боя и редовно ходене на фризьор - абсурд да мина. Когато забременях си носех косата руса и то доста светло русо (а съм брюнетка), та за да се получи цвета както трябва - първо обезцветяване, после боя и така докъм 20-та седмица, когато ме мързеше вече за такива неща и смених на кестеняво. Така, ама то коса много и бързо расте и на всеки 15 дни я боядисвах, че иначе избиват белите корени. Редовно и подстригване и изправяне, щото е къдрава. Козметик, маникюр, педикюр - също си вървяха регулярно през цялата ми бременност. Даже за секциото, в чест на принца бях с френски и декорация на сини цветчета.  :lol:

Скоро навърши 5г. детето - живо, здраво и добре се развива. Въпреки цялото подстригване и надеждите ми все пак Док да се е объркал и да се окаже ТЯ, вместо ТОЙ - нъц. То този вид суеверия са различни в различните региони, ама по моя край е, че не бива да се подстригва бременната, за да не му отреже на бебето пишката.  :lol: Презумпцията е разбира се, че всички искат да им се роди син, това от едно време си е останало за син, та син, продължител на рода и пр. глупости.

Та няма никаква рационална причина бременната жена да не се поддържа във външния вид, в който е свикнала и да изглежда и да се чувства добре. Понякога такива хубави момичета виждам бременни, ама хубави като картинки ви казвам, само на корем качили, да ти е кеф да ги гледаш и...едни опърпани коси, горната част ест. цвят, от средата нататък някакъв друг абсурден остатък от отмита боя, нацъфтели яко краища... Е, кому е нужно това? То дори и на изписването и първите ти снимки с детето ти - да имаш вид на чума е глупаво.
« Последна редакция: Март 12, 2016, 13:04:24 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #425 -: Март 12, 2016, 16:02:08 pm »
Аз също съм за подстригването! То все пак трябва да се поддържаме! За следващата седмица съм си записала час за фризьор и козметик. Чудя се само какво да правя с цвета на косата си. Боядисвам я руса, но нещо не ме хваща като преди ...
« Отговор #426 -: Март 12, 2016, 16:32:01 pm »
И аз се постригвах и боядисвах даже. Няма нищо страшно според мен. Всичко са суеверия. И все пак какво на изписването на бебето от болницата ще приличаме на баба Яга ли?! Нали трябва да сме ако не хубави, то поне прилични мами.
*
« Отговор #427 -: Март 12, 2016, 16:35:20 pm »
Нани, честита лентичка :)

Моята коса засега изглежда добре на здравина и не съм мислила да я подстригвам. НО белите ми косми се увеличават със всеки изминал ден :( Само че, мен ме е срах да я боядисам....нали няма доказателства дали влияе или не на бебо!? Кичурите са вариант, по-щадящи...само ако бяха на модааа, уви!
А, относно суеверията: аз съм на избирателен принцип, въпреки че съвсем ясно осъзнавам глупостта им  :oops: Подстригването, черните котки и петък 13-ти не са сред моите суеверия, но не пера и чистя на определени празници ( не на всички   8O ).
Криси, сега се замислих, дали ще имам съпротива от моята майка!? Ох!
« Последна редакция: Март 12, 2016, 17:35:20 pm от rosss »

« Отговор #428 -: Март 13, 2016, 20:17:14 pm »
Здравейте, момичета! С какво борите стриите? Аз в момента крамам 12 седмица, нямам голям корем, но кожата ми започва да се разтяга и е много суха, а съм податлива на стрии, на дупето имам от тийнейджърка, но ми се ще да си опазя коремчето. Мажа се с бебешко олио по 1-2 пъти на ден, понякога повече, но мисля, че не помага.

*
« Отговор #429 -: Март 13, 2016, 22:20:38 pm »
vili_sunsmile Според мен си е до ген...Аз също съм с по-тънка кожа и податлива на стрии....С първата бременност се мазах с всичко което имаше на пазара, от бебешко олио до френска козметика за 80-90лв шишенцето...файда-никаква! Уж си бях ок и нямах много стрии, ама само се заблуждавах. Докато бях бременна не си личаха особенно, но след това като се отпусна кожата ииии osi_12 osi_12

Този път се мажа с маслото на Икаров и ми е абсолютно всеедно..по-зле от първия път едва ли ще стане  :lol: Но със сигурност по-малко качени кг ще е в плюс  :wink:

*
« Отговор #430 -: Март 13, 2016, 22:24:45 pm »
Аз се мазах с Икаров до 6 месец, оттам натататък с какаово масло на калъп(но него трудно си го намирах)или преварена свинска мас с невен, алое и лавандулово масло. Кожата ми е предразположена към стрии, а сега нямам нито една.
« Последна редакция: Март 13, 2016, 22:26:55 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #431 -: Март 13, 2016, 23:14:01 pm »
Vili_sunsmile, аз си купих олио на Хип против стрии. Препоръча ми го приятелка. Но и според мен си е до ген.
« Отговор #432 -: Март 14, 2016, 07:14:17 am »
Аз също съм предразположена към стрии, преди години при едно напълняванесе нацепих страшно. През бременността мазах единствено с Bio-Oil и нямам нито една стрия.
*
« Отговор #433 -: Март 14, 2016, 07:39:06 am »
Bio-oil - ама не знам дали ще има ефект. Мажа, пък каквото стане...То пише, че за да има ефект минимум 3 месеца мазане, така че...И според мен, генът е важен и еластичността на кожата.
Аз пък напоследък усещам едни бодежи ниско долу, по-скоро вътре във влагалището. Рядко и не много силно, дано не е нещо сериозно. Четох, че може да е от разтягането на матката и притискането на бебчо...не знам, в четвъртък ще питам док..
« Отговор #434 -: Март 14, 2016, 09:07:45 am »
Добро утро!
Благодаря, момичета! Аз по принцип съм кльощава и сега не виждам да съм качила много (уж), някои дънки ми стягат доста, но мисля, че е повече от газове, защото вечер съм като прасенце, а сутринта корема го няма :-) Знам, че е до ген и като си гледам дупето се надявам да не стане и с кожата на корема така, но ще видим. Аз сега отивам на преглед да видим какво ще ми кажат днес :-)
Хубав и усмихнат ден на всички!

« Отговор #435 -: Март 14, 2016, 11:56:59 am »
Здравейте, момичета!
За килограмите аз съм качила 7 досега и съм в 23 г. седмица. Не знам много ли е, малко ли е. В началото не качвах и после по 2 на месец.
За стрийте още нямам, но почнах да се мажа с дом. крем от св. мас и невен.Ще видим дали ще има резултат.
Да ви попитам откога е нормално да започне да се скъсява шийката? Сега, като ходих на преглед ми казаха, че е леко скъсена, без да уточняват колко см. е.
« Последна редакция: Март 14, 2016, 13:31:41 pm от sladka86 »
*

Toni_Krasi

• *
  • 34
  • [url=http://www.mamaibebe.com][img]http://www.mama
« Отговор #436 -: Март 14, 2016, 21:05:19 pm »
Добър вечер на всички мамчета, бремена съм в 28г.с., и съм много притеснена ако някои е имал подобна ситуация моля ,нека ми пише. Болна съм от 8дни ,изписаха ми оспамокс 1000мг. на 8 часа,оказа се че не се оправям и от утре ми изписаха зинат 500 на 12 часа за 5 дни , .Моля Ви за мнение.

*
« Отговор #437 -: Март 14, 2016, 22:50:45 pm »
toni_krasi здравей, ние няма как да коментираме лечение предписано ти от лекар...все пак ние не сме такива и няма как да гадаем какво ти има и защо ти е предписан АБ ;) в крайна сметка ако имаш някакви притеснения ги сподели с лекаря ти. Пожелавам ти успех и бързо оздравяване!

*
« Отговор #438 -: Март 16, 2016, 19:46:42 pm »
Момичета да се похваля, оказа се че днес бях на втора ФМ  :lol: нещо не разбирам аз кога на какво ходя, но този път стана ясно че е ФМ. Всичко ни е ОК, бебката е 450гр :) следващият път чак след Великден, но преди това ще правя изследване за гестационен диабет в 28ма седмица и това е май. Аз съм с отрицателен резус фактор, а мъжа ми с положителен, за това пуснах и за антитела днес. Казаха ми също така, че се слагало превантивно и Анти-Д инжекция, но не запомних кога (май преди 28г.с).

Днес отидох в мола да купя на каката маратонки за тенис и най-накра се осмелих и купих няколко бодита за бебето :) Много мило ми стана, някакси по-реални ми изглеждат вече нещата като виждам бебешки дрешки вкъщи :)
« Последна редакция: Март 16, 2016, 19:49:20 pm от Krisi08 »

*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #439 -: Март 16, 2016, 20:45:04 pm »
Момичета, влизам да се похваля, че вчера в 10 часа сутринта, чрез спешно секцио, се роди нашата дъщеря Анна-Мария с мерки 2750 грама, 50 см височина. Още не съм я видяла, защото съм в ОАРИЛ, но ми казаха, че утре ще ме приведат в реанимация и ще я видя. За състоянието и се информирам от акушерките и персонала. Пожелавам успех на всички :)