И аз отрано побелях, ама много побелях за жалост
Та ще станат 10-ина години - без боя и редовно ходене на фризьор - абсурд да мина. Когато забременях си носех косата руса и то доста светло русо (а съм брюнетка), та за да се получи цвета както трябва - първо обезцветяване, после боя и така докъм 20-та седмица, когато ме мързеше вече за такива неща и смених на кестеняво. Така, ама то коса много и бързо расте и на всеки 15 дни я боядисвах, че иначе избиват белите корени. Редовно и подстригване и изправяне, щото е къдрава. Козметик, маникюр, педикюр - също си вървяха регулярно през цялата ми бременност. Даже за секциото, в чест на принца бях с френски и декорация на сини цветчета.
Скоро навърши 5г. детето - живо, здраво и добре се развива. Въпреки цялото подстригване и надеждите ми все пак Док да се е объркал и да се окаже ТЯ, вместо ТОЙ - нъц. То този вид суеверия са различни в различните региони, ама по моя край е, че не бива да се подстригва бременната, за да не му отреже на бебето пишката.
Презумпцията е разбира се, че всички искат да им се роди син, това от едно време си е останало за син, та син, продължител на рода и пр. глупости.
Та няма никаква рационална причина бременната жена да не се поддържа във външния вид, в който е свикнала и да изглежда и да се чувства добре. Понякога такива хубави момичета виждам бременни, ама хубави като картинки ви казвам, само на корем качили, да ти е кеф да ги гледаш и...едни опърпани коси, горната част ест. цвят, от средата нататък някакъв друг абсурден остатък от отмита боя, нацъфтели яко краища... Е, кому е нужно това? То дори и на изписването и първите ти снимки с детето ти - да имаш вид на чума е глупаво.