0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #400 -: Март 10, 2016, 16:57:24 pm »
Поли, всичко ми се яде на мен и по много  :lol:

Много бременни слушам хвалят този таратор. В нас млеко не купуваме и не ядем, ама ще взема да купя и да направя един таратор. Ама как се наяжда човек с него --> то по-скоро е за пиене  :oops: :lol: ще трябва цяла кофа...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #401 -: Март 10, 2016, 17:01:25 pm »
Ха, ха. Наистина не е за наяждане, аз лично следобед като седна пред телевизора си изяждам по литър и малко таратор. А пък за месо да не говоря- ако може хич да го няма.
« Отговор #402 -: Март 10, 2016, 17:01:47 pm »
Аз съм наникъде с яденето. И аз се насилвам да ям плодове. Ми по принцип не се сещам, сега с бременността - същата работа. Общо взето ми се яде каквото и преди да забременея, с тази разлика, че не ми се яде месо. Аз си падам по тестяното и сладкото, и сега съм тъй  :oops: Качила съм вече 4 кг и ми се струват много! Това със здравословната диета е мисия невъзможна при мен.

*
« Отговор #403 -: Март 10, 2016, 18:15:47 pm »
Изобщо не мога никаква диета да спазвам, ям каквото ми се яде. А то ми се ядат най-много въглехидрати - милинки, прясно изпечен хляб (имаме хлебопекарна), пърленка със сирене от близката фурна, кифлички, пържени картофки и всякакви други вредни неща...Иначе плодове ям много, аз и преди си хапвах доста. В първите месеци бях на цитруси - по един кг на ден мандарини и портокали изяждах, сега вече ми омръзнаха и минах на киви и ягоди, бананите малко ги пропускам, че ми правят киселини, домати и краставици от време на време на салата. Но всеки ден ям плод/зеленчук.
Маки, тия моркови са доста трудносмилаема храна, как ти понасят> Аз даже гледам да ги избягвам - зеле и моркови. Много обичам спанак и броколи, но и тях спрях, после умирам от болки в червата...А знам, че са полезни..Месо всеки ден! И слава богу, хемоглобинът е доста добре, не пада под 130! И да- сирене и мляко във всякаква форма! Обожавам млечни продукти, и преди, а сега още повече!
Иначе сладко и шоколад и преди не обичах, и сега също не ми се яде..
Разбира се, фактите говорят, вече съм качила 13 кг, но не ми пука, после ще ги свалям :)
« Отговор #404 -: Март 10, 2016, 20:02:40 pm »
Да ви питам за витамините, че забравих в еуфорията днес да питам док. Сега пия огестан. Трябва ли да ги сменям и ако да, с какво?

*
« Отговор #405 -: Март 10, 2016, 20:06:49 pm »
Аз пия Пренатал на Джеймисън, доста ми ги похвалиха.
*
« Отговор #406 -: Март 10, 2016, 20:10:42 pm »
Вилия, хич не знам тия моркови как ги ям, но като че ли много ги обичам. По един на ден ръфам пред телевизора и за повече ми омалява ченето да дъвча...

Аз като Ади съм по тестяно и сладко. Месо не ям от 5 години вече и проблем с хемоглобина засега съм нямала. Ще ми е интересно да видя, дали хемохлобина наистина зависи от месото, защото хич не ми се вярва.

На мен също не ми се прияждат екзотични и различни храни... Общо взето каквото има в хладилника и от както почнах да повръщам по една торба (голяма) чипс на 2-3 дни  :oops:

Киселини още нямам или поне не си спомням.

В началото изяждах по 2-3 понички на ден --> все сладко ми се ядеше + много шоколад и сладки и чийзкейк (чикийка  :lol:). Но сега съм ги "намалила" и като ми се прияде нещо сладко хапвам нещо солено първо и се надявам да ми мине и наистина минава... :)

Пържено и мазно и аз обичам много...

За обяд и вечеря ям едно и също (не готвя различни манджи за обад и различни за вечеря, а вие?) и главно е гъби с ориз, зеле с домати (на другия ден му слагам ориз, за да се разнообрази), зелена пасирана супа (според каквито зелении имам --> спанак, броколи, целина, грах, kale --> едно от тях или от всички по малко) и картофена супа/яхния. И веднъж на 2 седмици леща или боб (много рядко тях почнах да ги готвя).

Като гледам в готварската тема колко разнообразно е менюто и ме хваща и страх и срам  :oops:

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #407 -: Март 10, 2016, 20:16:50 pm »
Също имам въпрос ако някой е правил пренатест, колко е била феталната проба (Fetal fraction пише на моя и е само 2.9%, а в опътването към резултата пише, че проби под 3.5% НЕ се считат за достоверни)  :?

makiyaki, при фетална фракция под 4% се предлага повторно изследване за сметка на лабораторията (при тебе това не е от значение, защото не го плащаш лично, но в България го плаща пациента).

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #408 -: Март 10, 2016, 20:25:16 pm »
Мели, благодаря за отговора!

Аз така се шашнах, че днес пак им звънях [първия път казаха да се обадя на гинеколожката да поръча втори тест, но и на нея вече хич й нямам вяра, как може да ми каже "всичко е наред, когато в реф. Ст. Пише "под 3.5% е невалиден реултатът"?!?!]...

Та в крайна сметка след днешната ми истерия по телефона, утре в 9 сутринта ми дадоха час за genetic counselling --> това си го представям като специалист по Пренатест да ми обяснява разни неща...

Утре ще докладвам как е минало :)

*
« Отговор #409 -: Март 10, 2016, 21:01:31 pm »
маки С храненето е доста трудно, ама какво да се прави.
Съветът ми за всички момичета е наистина да внимавате с яденето, защото в началото не се усеща толкова, обаче към края просто много ще съжалявате за многото качени кила. Моята най-голяма грешка с първата бременност е именно, че си казвах "после ще свалям". И аз така, по кило мандарини след вечеря (уж плодове, нищо че са кило  :lol: ), чийзкейка беше редовен и като цяло уж ядох здравословно, но проблема беше количеството. Бях +20кг към края и просто толкова съжалявах в 8мия месец (когато наистина бебето бая си тежи вече) и вместо да ми тежи само то, ми тежаха още 12кг излишно.. Освен високо кръвно, задържане на течности, като цяло се чувствах много зле...Едвам дишах като легна и направо броях всеки изминал ден кога ще се свърши... :x

Ако сте с наднормено тегло, нормално е да качите по-малко килограми, ако ли не горе долу по 1кг на месец е препоръчително. Поне този път това ще се старая, защото не мога да си причиня същия ужас 2ри път...Всичко ми се яде и по много, но гледам като цяло през деня да ям каквото искам, а вечерята да е или само салата или само плодове. Трудно ми е доста да се контролирам, но се старая към края да съм плюс 10 най-много заради себе си и здравето на бебето най-вече. Да не говорим, че ако сте по-стройни шанса да родите много по-лесно и бързо е по-голям.

Иначе, кила се свалят, то е ясно, аз за 6-8 месеца си бях някъде минус 20кг, но идеята не е това. Повярвайте ми, към края си тежи бая и всеки един кг по-малко ще ви е в плюс, казвам го от опит вече  :wink:

« Отговор #410 -: Март 11, 2016, 05:47:18 am »
Благодаря за съвета, Криси! Аз си го знам това и без опит, обаче факт - изпитвам ГЛАД или нещо мноооооого приличащо на глад. Не ям между храненията, нито пък ям огромни порции, ама се усещам, че е в повече. Всъщност откак съм бременна, единствената разлика е, че добавих редовна закуска, иначе не закусвах. И то не защото е полезно, ми щото съм гладна сутрин. Но си качвам и то според мен доста, макар че док каза, че били нормални тези килограми.

Аз качих и при самите опити, бях 55 когато започнах, забременях почти 59, сега съм 63 и честно казано - тежат ми. Усетих го като се мотах цял ден из София в командировка, из градския транспорт. Освен това коремът ми е огромен като за края на 4ти месец.

Та при мен количествата не са проблем, проблем ми е какво ям. Преди не ми е пречело особено, ама от бременността ли, от възрастта ли вече, тестото и сладкото взеха да не се разбират с мен и ще трябва да направя нещо по въпроса май.

« Отговор #411 -: Март 11, 2016, 13:06:50 pm »
AdeliaMiss, честити сини гащи.

Относно храненето, на мен постоянно ми се ядат салати и плодове и хапвам по няколко вида плодове всеки ден. Особено ме привлича комбинацията домати със сирене. Винаги съм обичала месо, но напоследък хапвам много малко месо, защото почти не ми се яде. Засега не налитам чак толкова на вредни храни, на които преди бях страшен привърженик. Странна работа е бременността  :D Засега съм + 1кг, но ще видим по-натам какво ще се случи  8O
*
« Отговор #412 -: Март 11, 2016, 16:47:04 pm »
Нани, ти в коя седмица си?

+ 1 кг ми се струва добре.

Ади, 4кг за 4 месеца, също е супер!

На мен миналия път не ми казаха колко кг съм, но много набързо ме претупаха и аз имах въпроси други и накрая забравих за теглото да питам. Сега чак на 31 март ще разбера...

Уж не ям по много (в началото ядях зверски много, защото като съм стресирана и ям), но след 12 гс се поуспокоих (по-скоро след закупуването на доплера) и почнах по умерено да ям --> закуска, обяд и вечеря + моркова и плодовете между храненията. + вместо хляб --> чипс --> което уж е вредно, но хляба го избягвам заради маята, че хванах гъби и ми изписаха хапче, което уврежда плода... И аз естествено не го изпих.

Та уж не ям много, но всичко ми е тясно, дори миналата седмица си купих рокля за бременни, която вече ми е тясна :/ имам чувството, че ханша расте и цялото ми тяло се уголемява, защото корема го меря и не е поникнал повече от колкото преди 2-3 седмици...

Моята консултация с генетик мина и казаха да си представя, че не съм правила пренатест и да го пусна от начало...

Чудя се има ли смисъл, щото то ФМ ще дойде преди резултатите от Пренатеста. Та дали да си чакам направо нея или да се занимавам с повторение?

Генетичката ме смъмри, че чак сега съм разбрала за резултата и каза, че може би ФМ ще дойде по-бързо от кръвните резултати, но съм имала право да го пусна от ново.

ММ каза --> абсолютно НЕ и че грешка е било изобщо да се занимаваме с прена тестове...

*
« Отговор #413 -: Март 11, 2016, 20:25:11 pm »
Маки, аз бих го пуснала отново - нищо не губиш, а дори да дойде резултата след ФМ, просто ще имаш още едни изследвания, които не смятам, че са излишни.

Да ви кажа, аз избягвам кантара, за да не се стресирам  :D Обаче, ония ден се качих и за мое учудване съм само +2кг от пункцията (сега съм 59кг). 2кг само, ама на моя снааажен ръст 1,60 ми се отразяват пагубно върху дрехите :) Полите и роклите са ОК, обаче миналата седмица си купих панталон за бременни, че старите трябва да ги нося разкопчани, за да не ми стягат. :oops:
А за яденето: първата седмица след теста се скъсах от ядене, постоянно бях гладна и постоянно дъвчех нещо, като се стараех ( не особено успешно) да избягвам сладкото. После, започнах да се храня по-нормално. Ям повече плодове и зеленчуци, но вкъщи така или иначе ги обичаме. Всеки ден фреш от портокал или от морков ( добре, че е ММ да го прави). Много ми се яде шоколад и разни сладки неща, обаче като хапна и после ми остава много неприятен вкус в устата и заради това ги избягвам. Честно казано, почти от всички храни се получава така, ноооо трябва да се яде ...
Преди не закусвах сутрин. Започнах да закусвам заради хапчетата, но напоследък усещам, че си изпитвам глад.
И аз не изпитвам нужда от месо, още по-малко от шунки, луканки или салами.
Почти не ядем пържено. Готвим или в тенджера под налягане или на фурна. Много често си правим зелен боб с картофи или спанак с ориз. А такъв фен съм на копривата, че нямам търпение да й дойде сезона  :eating:
Аз съм фен и на чорбите, ако зависеше от мен само супички щяхме да ядем, ама някак си, не успявам да се наложа  :lol:
За сега не ми се е прияждало нещо което не обичам, но ми са се прияждали неща, които ям много рядко. Мисля, че каквото ни се прияде, значи организма ни има нужда от него и трябва да му го осигурим. Разбира се, че трябва да се съобразяваме по отношение на храненето, но според мен се отнася повече до количеството, отколкото до самата храна.

Не се сдържах  :oops: и си сложих лентичка

*
« Отговор #414 -: Март 11, 2016, 20:44:44 pm »
Браво на теб rosss Бавно напредваш :) И мен ме беше страх дълго време, ама няма от какво :)

Много е трудно с тия килограми, на мен най-много ми се прияжда вечер и най-вече нещо сладичко :oops:
Забелязах, че нещото което най-много ми помага е да се качвам на кантара всеки ден. Като видя, че съм мръднала, веднага се ограничавам малко и така няма изненади.

С дъщеря ми спрях да се меря някъде в 20та седмица когато бях чукнала вече 65кг и се оплаших и спрях да се меря  :oops: И такааа, докато не станах 28ма седмица и на ЖК ме попитаха колко тежа и аз сметнах, че трябва да съм не повече от 69-70кг, но той все пак ме накара да се кача на кантара и няма такъв срам - 75  :lol: :lol: Аз му викам на доктора, че това е от дрехите, ама беше ясно че не е :lol: Както и да е, голям шок беше, аз бях убедена че съм под 70 :) За товаа, сега се меря всеки ден да няма изненади  8)

На мен нещо започна да ми тежи и да се изморявам малко в повече...Иначе бебето всеки ден повече го усещам, бях забравила страхотното чувство. Каката в градината на всеки разказва на всички деца за бебето, как щяла да се казва, къде щяла да спи, какво щяла да яде  :lol: Много е сладка милата  :wink:

*
« Отговор #415 -: Март 11, 2016, 21:17:25 pm »
Момичета, подхващам и една друга тема- подстригването. Вие как мислите- за или против? Не съм се подстригвала вече 6 месеца и много ми е нацъфтяла косата. Но още се колебая....
*
« Отговор #416 -: Март 11, 2016, 21:28:31 pm »
Rosss, честита ти лентичка  :cheerleader: мен от лентичка не ме беше страх и още в 5гс си я сложих, но страх от усложнения и лоши работи си имам непрекъснато ...

Криси, аз преди като се теглех и я видя кантара да се е качил нагоре, я от яд съм изяла цял чийзкейк  :lol:

Кантар имаме, но батерията му е свършила и май ще взема да купя една другата седмица и ще пробвам и аз ежедневното теглене.

Ние утре заминаваме на нещо като работна почивка за 5 дни и до четвъртък другата седмица нито с пренатест ще мога да се занкмавам, нито с нищо...

Така че имам време да решавам. Май ще ми е по-спокойно да платя за УЗ (от онези без медицинската стойност), но поне снимка ще ми дадат да си имам (от тези медицинските не ми дадоха) и евентуално ще видим пола. И в средата на април ще правя феталната М.

Криси, ти кога си на ФМ, гледам 20гс + си...

Току що видях въпросът на Поли --> аз вчера се постригах --> от дълга коса на къса. И да не се бях подстригала пак щях да се протеснявам за бебето, и като се подстригах пак се притеснявам...

Аз не вярвам в суеверия и притесненията ми не са свързани с бабини деветини...и каквото и да направя или НЕнаправя ще съм в притеснения докато родя живо и здраво бебче :)

*
« Отговор #417 -: Март 11, 2016, 21:40:07 pm »
Подстригвай се спокойно! Какъв ти е проблемът?
И аз съм се подстригвала и кичури съм си правила. От много рано имам бели коси и затова редовното ходене на фризьор ми е важно. Единственото, което се промени след като се родиха децата, че си боядисвам цялата коса, защото вече нямам време и нерви за кичури.

Маки, ти знаеш, де, но има и по-здравословни начини да заменяш хляба, а не с чипс. Няма ли квасен хляб при вас? Иначе можеш да ядеш картофи, но под друга форма, а не пържени с толкова мазнина.
« Последна редакция: Март 11, 2016, 21:42:05 pm от blue_sky »

*
« Отговор #418 -: Март 11, 2016, 21:59:51 pm »
ОФ, Блу, уж знам  :oops: ще го отказвам скоро и него. Най-лесно е да спрем да го купуваме, щото намеря ли го в нас и не мога да му устоя  :lol:

*
« Отговор #419 -: Март 11, 2016, 22:49:22 pm »
Ами, когато мъжът ми взе да се ежи, че заради мен дебелеел и спрях да го купувам. Не ме е хващала абстиненцията.  :lol:
Сега и двамата не ядем чипс. Ако много ни се прияде, трябва някой да отиде до магазина късно вечер, за да купи. Особено ако е студено и вали, познай поне аз дали съм навита. Минава ми апетитът набързо.