Ади, честити сини гащи и тук!
Момичета за запека четох, че е нормално да се засили или да започне около 16 гс, защото тогава нивата на ЧГХ започват по-бавно да се катерят, а бясно започва да се увеличава прогестеронът, който прави червата лениви. Така храната се обработва по-бавно и повече време е необходимо на червата да изтръгнат хранителните вещества от храната.
Като казвате запек, какво имате предвид? Не ходите след всяко ядене (2-3 пъти дневно), не ходите всеки ден или ходите по веднъж на седмица?
Аз мисля (само мое мнение), че ако преди бременност съм ходила всеки ден, сега е нормално да ходя през ден-два и не бих се притеснила. Ако на 3-4 дни вече мисля, че трябва да му се подпомогне...
Аз взимам пробиотици и засега нямам проблем, не знам дали е от тях или просто, защото не съм стигнала 16гс още...
Имам въпроси за здравословната диета --> кога и какво ядете и лесно ли се лишавате от вредна храна? Аз диети не съм пазила никога и ми е много трудно сега да се вкарам в някакви релси... Ям когато и каквото ми падне и единственото, което успявам да спазя от 2-3 седмици е изяждането на 1 морков и 1 круша на ден + 1 друг плод или зеленчук (какъвто имам в момента, най-често е ананас, банан или пак морков). Чувала съм, че е полезно по 5 плод-зеленчука на ден, но аз едвам 3 успявам да докарам...
Също имам въпрос ако някой е правил пренатест, колко е била феталната проба (Fetal fraction пише на моя и е само 2.9%, а в опътването към резултата пише, че проби под 3.5% НЕ се считат за достоверни)