0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #360 -: Март 06, 2016, 01:07:55 am »
Маки, няма за какво да се извиняваш. Аз се похилих добре  :lol: :lol: :lol: Но накрая реших, че може би говориш за някаква местна храна при вас там, за която не съм чувала и си питам де...

За да не е тотален спам - с моя доплер съм си улавяла тоновете на Дани безгрижно от 7 ГС, така че е и до техника и клас. Е, естествено бива да знаеш в еди коя си ГС къде следва да е позициониран ембриона и колко му е пулса, а не да хванеш своя и да мислиш, че е бебето. Въпросният уред, след като родих беше "шернат" за употреба на наши мами тук - никой не е имал дерт да слуша тонове с него. Но да, акушерски е, просто е портативен, но предназначен за употреба в болници. Може би затова беше лесно да се ползва и на мен ми осигури много спокойна бременност, признавам си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #361 -: Март 06, 2016, 01:19:07 am »
Jbrul и аз много исках акушерски, но цената беше от 500-2000 долара, а този "китайският" беше 60... И за това него взех, но в ю-тюб клипчета има на жени с китайски (като моя) доплери от 9-10 седмица улавят бебешкия пулс.

А иначе първия път като го ползвах, що звуци улових вътре, но на екрана никакви цифри... Изгледах много клипчета, в които се показва разликата между бебето и различните звуци вътре и с практиката се добива опит и се различават. Аз пробвах пулс на моята китка, на моя врат и изобщо по корема...докато "усетя" разликата.

Иначе, jbrul, исках да те питам за честата употреба... Аз понеже всеки ден го ползвам, въпреки инструкциите да се ползва 1-2 пъти седмично макс, та се чудех ти преди години като си го ползвала твоя дали е имало такива "рестрикции" за употребата или това са някакви новости, с които аз отказвам да се съобразя, защото стресът според мен е много вреден също, та НЕизползването на доплера при мен води до СТРЕС...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #362 -: Март 06, 2016, 01:37:53 am »
Маки, не знам какво си гледала за да е на такива цени. Моят е такъв: http://ilan.bg/e-store/222/2955/ Не е 60$, ама не е и 1000$. Този чешит - ползват се по родилните отделения от акушерите за следене на тонове в ранните етапи на раждането. Взех го от фирма дистрибутираща медицинска техника (от доста по-сериозен калибър от това де). Помня, че човекът на когото го поръчах навремето и ме попита за данните за фактурата, беше почти смаян като му казах, че го искам за "домашна употреба", не го взимам за болница. Противопоказания относно честотата на употреба - не са ми известни. Аз съм го ползвала и всеки ден в началото и по няколко пъти... Бе щукне ми нещо - шпионирам. Последните 2 месеца преди термин - да не кажа, че и по 10 пъти на ден е било + прегледите при лекарите. Аз съм мършава и бебето нямаше никакво място да се обръща, поради което и все по-малко се движеше преди раждането и аз постоянно се газирах, че нещо не е ОК и следях тонове. Той освен това беше и много поспалив, откарвал е 6-7 часа без да помръдне та...добре, че го имах това нещо в къщи, иначе щях да търча постоянно до нечий кабинет.

На база личен опит поне - не виждам с какво да му е навредила употребата на доплер, при това ударна в моя случай. Здрав, прав, не се спира за секунда :)

*
« Отговор #363 -: Март 06, 2016, 11:11:40 am »
И аз доста "шпионирам" и според мен тези препоръки за използване по 1-2 пъти седмично са доста пресилени.

Ето този модел гледах аз и ми се видя скъп http://www.medicaldevicedepot.com/Summit-LifeDop-250-Hand-Held-Doppler-p/l250.htm?dfw_tracker=3918-170&gclid=CMPz5JfYq8sCFYqPfgodfFYG1A

И накрая купих ето това http://www.fetaldoppler.net/sonoline-c1.html

И съм доооста по-спокойна вече :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #364 -: Март 06, 2016, 13:23:55 pm »
(.... чекийка ми се ядеше).

Извинете, че съм извън темата, но срам не срам - не знам какво е това нещо? Някакъв сладкиш ли?
:lol: :lol:  :lol: И аз се зачудих какъв е тоя десерт :)

Моя доплер е по-обикновен май, няма такива екстри като екран, но помня че дадох 100€ преди 4г, май съм се прецакала. Сега се сетих, че гела е изгубен някъде, дали става и без него? С дъщеря ми си чувах сърцето без проблем, сега не се планирам само защото усещам че ме рита и че мърда.

Маки според мен няма смисъл да го ползваш всеки ден, трябва да примеш че нищо не зависи от теб, иначе ще се побъркаш. Трябва да намериш някаква философия за себе си, за да си спокойна и да се наслаждаваш на бремеността без черни мисли.

Jbrul ти си била тежък случай от всякъде  :lol: Как един ехограф не си взе направо  :lol:

*
« Отговор #365 -: Март 06, 2016, 13:43:21 pm »
Krisi08, ами бая скъпички бяха, не че друго.  :lol: Иначе майтап, майтап, ама лекарката при която ходех паралелно в С.З. точно си беше сменила ехографа с по-модерен. И предишният си го беше дала на пациентка (явно близка нейна приятелка) да си го ползва у тях си. Та и по-зле в главата от мен бременни познава историята де. ;)

Контактният гел ти е необходим, за да ползваш доплера. У нас струва някакви 2-3 лв. туба от 250мл. И в чужбина няма да е безбожни пари въпросния. Просто сумата ще е в евро. Чувала съм, че можело и с бебешко олио, или някой лосион да се ползва доплер, ама не съм пробвала, а и не виждам смисъл да се прави де.

*
« Отговор #366 -: Март 06, 2016, 13:46:30 pm »
Криси, мисля, че без гел не става. Даже, чета препоръки, че УЗ гелът бил скъп (нямам идея колко е, но по форумите така разправят) и  като свършел, хората ползвали алое Вера гел (такъв тепърва ще търся). Иначе за успокоението, Криси, много си права за намиране на философия и наслаждаването и се опитвам да бягам от притесненията, ама не се получава винаги.

В началото бях много стресирана, заради липсата на всякакви симптоми. После в началото на втори триместър като се появи гадене и повръщане се успокоих... Но вчера като се събудих без гадене и повръщане и веднага пак паника  :?

Днес съм решила да не се панирам  :lol: ще я видим ние тая работа.

Иначе за сладкиша --> срам и позор с тоя чийзкейк  :oops:  :lol:

*
« Отговор #367 -: Март 06, 2016, 13:59:52 pm »
Момичета, аз ползвам моя с бебешко гел-олио на Джонсън, без проблем! Няма смисъл специален гел да купувате, това върши същата работа. Хем и за стриите помага :) 2 в 1.
Напоследък почти не прибягвам до доплера, защото малкия и без друго, ще ми спука пикочния мехур от ритане.  А най-интересното е, че когато го ползвах редовно (именно защото не го усещах да рита) и веднага реагираше - почваше да мърда, явно не им харесва....това шпиониране :)
*
« Отговор #368 -: Март 06, 2016, 14:04:53 pm »
Момичета, говорим за това нещо: http://apteka.framar.bg/30000804/%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BB
Тук цената е 4.60, тази верига има надценки на всичко от 1-2лв. до 20, в нормална аптека ще е 3 кинта този продукт. И по чужбина - няма да е по-скъп, просто ще е в друга валута.

Доколкото аз съм запозната - ползва се това, а не друго, не защото "другото" не "прави контакт", а защото може да повреди апарата, който ползвате. Това са скъпи уреди все пак, та аз не виждам логика да дам 400лв. за доплер, пък да не дам 4 за гел, който да ползвам и да не си прецакам уреда. ;)

*
« Отговор #369 -: Март 06, 2016, 14:21:33 pm »
Вилия, и аз съм чувала, че усещат излъчването и не им харесва да ги шпионират, ама и вълните от телефоните говорят, че били опасни за здравето, а как да спрем да ги използваме?!

Моето бебе на 12 седмичния УЗ спеше и изобщо не помръдна :/ даже като няма за какво друго да се притеснявам и от време на време се сещам и се притеснявам за това, че бебето не реагира на УЗ вълните...дали е нормално?

Дет има една приказка "луд за връзване" --> аз  :lol:

JBrul, ще потърся тук УЗ гел и ще докладвам :)

« Отговор #370 -: Март 06, 2016, 14:40:14 pm »
Здравейте момичета минавам да ви кажа че на 1 март се роди нашата дъщеря Елена 3,650кг и 51см
*
« Отговор #371 -: Март 06, 2016, 14:50:41 pm »
Честито,Елиза!
 :ballons: :ballons: :ballons: :ballons: :ballons:
*
« Отговор #372 -: Март 06, 2016, 15:07:06 pm »
Elizaaaaaaaaaa, Честито!
Да ви е жива и здрава, и много да ви радва!
Това е най-хубавата новина!
Хайде бързо възстановяване!
*
« Отговор #373 -: Март 06, 2016, 15:53:28 pm »
Елиза, честито! Да ви е жива и здрава Елена! Дано да е минало бързо и лесно раждането!

*
« Отговор #374 -: Март 06, 2016, 16:14:02 pm »
Елиза, да ви е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва! :)
Каква хубава дата си избра да се появи :)
Бързо възстановяване!
  :balk_7:

« Отговор #375 -: Март 06, 2016, 16:57:58 pm »
Eliza, честита рожба! Да ви е жива и здрава! Много да я слушкате! :)
« Отговор #376 -: Март 06, 2016, 17:15:38 pm »
Честито, Eliza. Да ви е здравичка и да ви носи само радост!
*
« Отговор #377 -: Март 06, 2016, 17:27:40 pm »
Елиза, честито и от мен, ех, че хубава дата е избрала малката Елена да се появи (за малко сте изпуснали високосния февруари  :wink:)

« Отговор #378 -: Март 06, 2016, 19:12:43 pm »
Елиза, честита дъщеричка! Да бъде много здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване.

И аз съм същата паника.Все си мисля разни глупости. Днес хич не мърда и все се тревожа дали е добре.
« Отговор #379 -: Март 06, 2016, 19:24:04 pm »
Момичета благодаря за пожеланията  пожелавам на всички бъдещи мами такъв щастлив финал