0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #320 -: Февруари 25, 2016, 19:44:37 pm »
Допълвам по темата за стволовите клетки, че има възможност да се извличат и от млечни зъби. Сега проучвам въпроса.
*
« Отговор #321 -: Февруари 25, 2016, 19:55:51 pm »
Има, но са с по-малко приложения от тези от пъпна връв. Т.е. могат да са алтернатива в някои случаи, ако не си запазил стволови при раждането, но не са аналог буквално.
Разбира се - причините да не могат да се запазят такива от раждането са много, вкл. при преждевременно раждане са негодни за съхранение доста често. То първо се тества материала и какви са му показателите и само сумата за тази процедура се плаща задължително. Ако нещо не е наред по темата - предварително сключеният договор за съхранение се прекратява, без проблеми и дължими неустойики. Аз това пък пропуснах да кажа. А е важно мисля :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #322 -: Февруари 25, 2016, 20:16:36 pm »
Vilia, не се наемам да коментирам лекарско мнение за начин на раждане на негова пациентка, дали основателно, дали не ти е препоръчал да е така. Е, ако все пак е така - от личен опит мога да ти кажа, че е много готино.  :lol:
И при мен беше така :lol: Имам много хубави спомени от раждането.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #323 -: Февруари 25, 2016, 22:05:04 pm »
Елиза, по преценка на лекаря се чака между 10 и 14 дена след термин. През ден ходех на преглед и тонове, следи се теглото на бебето, количеството на водите, зрялостта на плацентата. По всичко това се преценява дали да се продължи да се чака или да се предизвика раждане. Чувала съм какви ли не методи от типа на разходки, качване на стълби, секс и прочие, за да се помогне на бебето да тръгне. При мен не подейства нищо.

« Отговор #324 -: Февруари 25, 2016, 22:47:07 pm »
Блу благодаря за отговора с теб май много си приличаме и аз опитвам всякакви методи но без резултат  важното е накрая  всичко да мине добре   благодаря на всички за стиснатите палчета и дано скоро да ви се похваля
*
« Отговор #325 -: Февруари 26, 2016, 00:24:05 am »
Ами, като се запънат и няма излизане.
И двамата ми са преносени, родени предизвикано, както казах, и по естествен път.
Бебето слязло ли е надолу поне?

« Отговор #326 -: Февруари 26, 2016, 05:25:22 am »
Да започна се и едно постоянно ходене то тоалетната а корема направо го нося на краката си :D
*
« Отговор #327 -: Февруари 26, 2016, 21:39:16 pm »
елиза милата, айде дано скоро тръгне, че си представям какво ти е...

Аз да се похваля, усетих 3 ритника днес 100%, даже като си сложих ръката върху корема и усетих самите удари....:) доста са слаби, като знам какво следва  :lol:

Добре че ми напомнихте за стволовите клетки, мисля и аз този път да запазя, както се вика сигурно ще е последен шанс вече :)

*
« Отговор #328 -: Февруари 26, 2016, 23:07:43 pm »
Елиза, това е добре, че бебето е долу. Така ще излезе много по-лесно. От личен опит го казвам това.
Спокойно! Аз два пъти съм раждала с епидурална и я препоръчвам, ако жената не я е страх от упойки.

*
« Отговор #329 -: Февруари 28, 2016, 19:41:02 pm »
Момичета, утре ми предстои амниоцентеза. На втория скрининг риска за Даун ми излезе 1:35. По измервания всичко е наред, но...Малко ме е страх от изследването, но дано всичко мине добре.
« Отговор #330 -: Февруари 28, 2016, 20:34:43 pm »
Поли, стискам палци всичко да е наред!!

« Отговор #331 -: Февруари 28, 2016, 20:47:50 pm »
Поли, и аз минах през амниоцентезата в понеделник.Всичко минава бързо и за секунди е болката. Пожелавам ти хубав резултат от амниото.
*
« Отговор #332 -: Февруари 28, 2016, 21:20:01 pm »
poli_s, бързо приключва процедурата, поносимо е, скоро писах за моята амниоцентеза ТУК. Пожелавам ти всичко да е наред!

*
« Отговор #333 -: Февруари 28, 2016, 21:20:44 pm »
poli_s успех, стискаме палци всичко да мине ОК и резултата да е добър!

На мен пък нещо теомбоцитите пак са ми ниски, доста са паднали за 1м, надявам се да св задържат такива поне до 36г.с...

« Отговор #334 -: Февруари 28, 2016, 21:23:01 pm »
Poli стискаме палци за хубав резултат
*
« Отговор #335 -: Февруари 28, 2016, 21:45:23 pm »
Благодаря ви момичета! Елиза, няма ли вече да смениш лентичката  :D то е хубаво и топличко на мама в коремчето, но.....
« Отговор #336 -: Февруари 28, 2016, 23:10:58 pm »
Ами дано вече я сменя утре съм на лекар и ще видим дали ще предизвикаме раждането или ще изчакаме :)
« Отговор #337 -: Март 01, 2016, 07:57:06 am »
Здравейте, милички! Как сте? Записах си час за ранна ФМ във Варна за 08.03. Тези дни се чувствам малко отпаднала. Имам леки болки в гърлото. Вчера започнах да вдигам температура и веднага приложих бабините лекове с оцет. Беше късно да звъня на лекарката ми. Ходих до аптеката и за гърлото ми дадоха Проповит C. Казаха, че може да се ползва от бременни. Някоя от вас да го е ползвала или дали имате някаква информация?
*
« Отговор #338 -: Март 01, 2016, 08:22:42 am »
Цветенце по време на бременност само прополки! То това е нещо подобно като гледам...Ползвала съм ги, вкусни и ефикасни! Ако имаш хрема - Фитоназал двуактив - също много ефикасно и не дразни лигавицата на носа както другите, не щипе и не люти. Аз съм много претенциозна, когато стане въпрос за пъхане на нещо в носа, но това определено го понасям добре :) В началото на бременността и аз настинах (9-10 г.с), явно тогава малко отслабва имунната система, защото и други момичета се сблъскват този проблем в началото. Не се тревожи, взимай мерки навреме! Яж киви и портокали!

Елиза,някакви новини???? :)
*
« Отговор #339 -: Март 02, 2016, 17:32:40 pm »
Здравейте момичета!
Влизам плахо в темата, надявам се нямате против!
Бременна съм в 8+4 г.с. след ИКСИ + ИМСИ и вчера видях сърчицето на нашето ембрионче.
Преди 2 седмици на прегледа се видя отлепване, хематом и контркции, и ми беше много свито. В неделя, пък, се появи зацапване.... и вчера, когато док каза, че всичко изглежда добре, дори не чух какви са размерите :) само, че отговаря на 8+2 г.с.
Не е проблем 1 ден разлика, нали? Преди 2 седмици беше с 1 ден напред, а сега с един ден назад?!
Следващия преглед ще ми е за БХС в края на месеца, ако няма нещо притеснително...дано да няма!

Леко бременеене! :)