0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #280 -: Февруари 19, 2016, 21:23:38 pm »
Има, има! Но вече се опитвам да мисля повече позитивно! :) Мисля, че тук, във форума, бях прочела, че се притесняваме, докато забременеем, но истината е, че после притеснението не спира! Май е точно така!
Надявам се всичко при всички ни да е наред и мъниците да са живи и здрави!  :)
Хубава петъчна вечер!
*
« Отговор #281 -: Февруари 19, 2016, 22:58:12 pm »
Притесненията започват с положителния тест. После само се увеличават.😉

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #282 -: Февруари 20, 2016, 21:54:37 pm »
Вилия, мерси много, дано всичко е наред до края.

Има ли други като мен, дето непрекъснато ги е страх и само броят минутите до следващия преглед?...

Всички сме така. Аз, като че ли, влизайки в 4-ти месец, малко се успокоих. Освен това, колкото и да ме мързи напоследък, работата много ми помага да не откача тотално от притеснения. Сега пък започнахме ремонта вкъщи и това също ме разсейва. Тайничко започнах да зяпам и бебешки стоки  :oops:

« Отговор #283 -: Февруари 22, 2016, 09:45:33 am »
Здравейте момичета как сте изгубихте се нещо  :D вие как се справяте с отеклите крака аз до сега не съм имала проблеми сега от 2 дни ми се подуват зверски незнам защо така
« Отговор #284 -: Февруари 22, 2016, 09:49:47 am »
eliza156 ти си на финала :) Как е настроениет дни преди великата среща с малкият човек :)
Аз все още няма проблем с подуването на краката, все още съм на вълна сутрешно повръщане. Останалите мами могат да кажат.
« Отговор #285 -: Февруари 22, 2016, 10:11:57 am »
Ами настроението е  на 6 :D вече нямам търпение  да се срещнем с малката госпожица но тя не се е разбързала изобщо  не иска да излиза а на мен ми е все по трудно да се движа доста вече ми тежи :D :D
*
« Отговор #286 -: Февруари 22, 2016, 10:59:29 am »
Елиза, така са рибките, със собствено мнение и характер, от сега си приготви железни нерви :) Още повече и дама....инат и характер в промишлени количества :) Важното е всичко да мине ок. Стискаме палци! За краката и аз не мога да кажа, за сега нямам проблеми с тях, но пък започнах да имам проблеми с хемороидите. Не мога да седя седнала, нито права, ужас е. За сега мажа с едно кремче на Хималая, че техните продукти са на билкова основа, правя си студени душчета на дупето, ММ умира от смях, ама на мен никак не ми е смешно :) От последния преглед - младежът е вече 660 г :) и рита много яко!
Моя позната ми се обади преди няколко дни. С термин 10 март и дата за секцио-24.02. в неделя на 14.02 и изтекли водите и хайде по спешност родила на бърза ръка, без секцио, всичко ок, юнакът тежи 2500 г и тя се възстановява бързо. Така, че то като реши си излиза и не пита никой :)
Спокоен ден на всички! Целувки!
« Отговор #287 -: Февруари 22, 2016, 11:37:04 am »
Браво на вас порасли сте и честито на приятелката ти  за хемороидите не мога да ти дам съвет аз излязох късметлийка не съм имала такива екстри нито гадене и повръщане :D
« Отговор #288 -: Февруари 22, 2016, 13:52:56 pm »
sladka86,  с втората ми бременност на първия БХС ми излезе доста притеснителен резултат. Не мога да се сетя точно какви бяха стойностите, но си беше прителнително. Предложиха ми да направя втори скрининг и ако и там излезе висок риск, тогава да правим амниоцентеза. Направих втория скрининг и заедно с него и генетична консултация. резултатите бяха повече от добри на втория скрининг, мнението на генетиците беше, че няма данни да правим амниоцентеза, мнението на проследяващия ме лекар беше същото. ФМ показваше, че всичко е както трябва и аз ги послушах.  Всъщност смятаха, че рискът от амниоцентезата в случая би бил напълно неоправдан. Имам прекрасен син на 3 години. каквото и да решиш, стискам палци всичко да е наред.
<br />[link=http:
*
« Отговор #289 -: Февруари 22, 2016, 13:55:38 pm »
Вилия, не знам дали ще ти помогне, но пробвай със зехтин да се намажеш. Някъде го бях чела, но не помня вече по какъв точно начин се предполага, че помага. Много рано са ти се появили. По принцип в по-напреднала бременност са едно от честите оплаквания, както и след естествено раждане като следствие от напъните. Към края на бременността просто бебето е много голямо и всички органи около него са разместени или притиснати.
Като родиш, ще си минат. На мен помня, че първия път някакъв крем ми бяха дали да се мажа. Втория не помня да съм имала проблеми, но тогава и бебето излезе само с два напъна.

Елиза, и аз съм от късметлийките като теб, но май сме рядкост.  :( Леко раждане! Кога беше последно на преглед? Това с подуването трябва да го споделиш с лекаря си непременно.

*
« Отговор #290 -: Февруари 22, 2016, 14:13:58 pm »
Здравейте, момичета! Искам да ви питам дали е нормално още да не съм усетила бебето. Вече съм в 19+4 седмица. Днес ходих на преглед, добре си е младежът, но аз не усещам нищо...

« Отговор #291 -: Февруари 22, 2016, 15:03:14 pm »
Блу миналата седмица бях на преглед утре съм на запис на тонове и ще питам лекаря ми какво става Ариа може би ще го усетиш на по късен етап щом на  прегледа всичко е ок не се тревожи
« Отговор #292 -: Февруари 22, 2016, 16:08:32 pm »
Aria, аз усещам моето бебе съвсем отскоро. Според мен не се тревожи, след като всичко е наред на прегледите. Твоят лекар какво казва?
Момичета, в последно време имам една болка дълбоко във влагалището, която се появява понякога. Скоро пусках МБ и нищо не се изолира.  При вас има ли такова нещо?
Между другото миналата седмица беше феталната ехокардиография и всичко е наред. Тази седмица съм на ФМ. Дано и там да няма проблеми.
« Последна редакция: Февруари 22, 2016, 16:13:34 pm от Forest rain »

*
« Отговор #293 -: Февруари 22, 2016, 16:30:02 pm »
Aria, при първа бременност бебето се усеща по- късно.  А ако си  предна плацента още повече. Не се притеснявай за това.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #294 -: Февруари 22, 2016, 17:03:31 pm »
И аз усетих ритници по-късно- някъде след 21-ва,22-ра седмица. А хем бяха двама футболисти.  Ама явно са били мързеливи нещо. Те и до края по-рядко ритаха. Спяха си и си кротуваха. За сметка на сега. Ходех често на прегледи, защо нали се тревожехме, че е двуплодна бременност и се следяхме изкъсо, та не се замислях много за неритането. Но да - късно започнах да усещам движенията им, пък се развиваха добре, в норма, че и изпреварваха в някои показатели. Просто от преглед на преглед се успокоявах, че са добре и така.Тъй че Ариа, щом днес са ви прегледали дишай спокойно. Ще те изненада скоро някой ритник. Усещах ги обикновено като си полегна за по-дълго време да почивам в една поза и се отпусна - обикновено по гръб като си лежах спокойно се случваше. Галене по корема или просто поставяне на ръцете ми и музика понякога помня, че също ги провокираха. Ама не съм го правила целенасочено. Просто така се случваше. Ще го усетиш скоро - малко е стряскащо в началото, но като свикнеш става даже доста приятно усещането.
« Отговор #295 -: Февруари 22, 2016, 17:23:47 pm »
Aria,  и при двете бременности усетих бебето след 20 седмица. Всички казваха, че втория път се усещало доста по-рано, ама при мен нямаше разлика с първия. Скоро ще го усетиш и ще разбереш колко е прекарсно това усещане. успех.
<br />[link=http:
*
« Отговор #296 -: Февруари 22, 2016, 18:42:36 pm »
Благодаря, че ме успокоихте, момичета. Със задна плацента съм, ама явно е мързеливо.  :oops:

*
« Отговор #297 -: Февруари 22, 2016, 19:36:28 pm »
Здравейте,

Ариа и аз съм в постоянно очакване на ритници, уж нали по-рано с второто, ама нищо не усещам :) Аз съм с предна плацента този път, за това май ще е по-късно..

блу Аз първия път си плащах за ФМ, но тогава не бяхме осигурени още, за това незнам, но мисля че е безплатна. Сега съм си в Бг по стечения на обстоятелствата и ще раждам тук...

*
« Отговор #298 -: Февруари 22, 2016, 23:17:23 pm »
Елиза, пиши след прегледа утре!

Криси, аз второто дори по-късно от първото го усетих. :-)

Лека бременност и раждане на всички!

« Отговор #299 -: Февруари 23, 2016, 11:04:58 am »
Здравейте и от мен. Влезнах в 9г.с. На прегледа всичко излезе добре. Ембриона си отговаря на седмицата. Следващият ми преглед е ранния БХС. Видях, че по-горе го коментирахте. Разбрах, че включва ехографски преглед и кръвна проба. Исках да ви попитам ехографския преглед как протича? Гледат ли се подробно органите на плода? Лека бременност на всички. С интерес Ви чета за да видя какво ме очаква  :)