0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #260 -: Февруари 17, 2016, 17:02:04 pm »
Сладка, не гледай тези "тъпи"  :wink: предположения 1: на Еди си колко.

Гледай резултата на free beta и Papp.

Риск има, ако free beta е много високо, а Papp е много ниско. Какви са стойностите при теб?

Цоп и аз официално в бременната тема, 13 години опити, няколко неуспешни инсеминации и няколко ИКСИ + 2 мисседа, отново съм бременна и след 13 дневно кървене, което никой доктор дори НЕ "погледна", бебето е живо и здраво и днес съм в 12 гс +3 дни и вярвам в успешен финал :) ох, че дълго стана...

Моето повръщане почна вчера, изкарвам някаква жълта течност, на количество е около една шепа  :oops:

Никакви други симптоми засега и се чудя това повръщане защо толкоз късно почна и колко ще продължи...

Аз направих пренатест, който се оказа безплатен за жени на 35+, но четох, че резултатите може да са грешни, особено, ако в рамките на 1 година е имало и друга бременност (при мен имаше)... Ще видим какво ще излезе...

Лека бременност на всички и живи и здрави бебета на финала!

Хубав и усмихнат ден/нощ :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #261 -: Февруари 17, 2016, 17:09:55 pm »
Момичета, благодаря, че ми помагате със съвети! Често казано направо мн. се бях разстоила.
Обадих се на проф. Кременски, страхотен човек, и реших да направя амниоцентеза. Някоя от вас правила ли е тази процедура?
« Отговор #262 -: Февруари 17, 2016, 17:12:28 pm »
makiyaki добре дошла  :hello: :hello: :hello:
« Отговор #263 -: Февруари 17, 2016, 17:26:39 pm »
Маки, само това има АFP 0,39
                                  free bcg 0,34
                                  ue3  0,5

Извинявам се на всички момичета, че ви занимавам с моите проблеми!
« Отговор #264 -: Февруари 17, 2016, 18:05:22 pm »
Няма нищо, затова сме тук, но си копирай целите резултати, защото така нищо не можем да ти кажем, нито пък да почерпим опит.

« Отговор #265 -: Февруари 17, 2016, 20:40:24 pm »
Ето ги:
Серум БХС (15-19г.с.)
Дородов биохимичен скрининг
БХС 11-20 г.с.
Общи данни:
Възраст към термин   30.3 години
Гестац. възраст          19.6седмици и дни
Метод на определяне на гест. възраст : BDP
БХС: 14-20седмица
Резултат на бременната жена:
Вашият риск за синдром на ДАун е : 1 от 280 бременни
Вашият риск за синдром на Едуардс е: 1: 110 бременни
Вашият риск за дефект на невралната тръба е : нисък
Допълнителна инф-я за консултиращия лекар:
Възрастовият риск за синдром Даун е : 1 от 930 бременни
Възрастовият риск за синдром Едуардс е : 1  от 8400 бременни
Биохимични показатели 14-20г.с

АFP 0,39
free bcg 0,34
Ue3  0,5[/left]
*
« Отговор #266 -: Февруари 17, 2016, 21:31:30 pm »
Двата резултата от възрастовия и другия риск не се ли съпоставяха и на базата на двата да се преизчисли общия риск?

Една моя приятелка прави амниоцентеза. Каза, че е важно да има достатъчно околоплодни води. Всичко мина много добре. Детето е вече на почти три години и ще става батко. Рискът за Даун беше 1:300. Професорът ли препоръча амниоцентезата? На ехографа видя ли се нещо обезпокоително?

« Отговор #267 -: Февруари 17, 2016, 23:15:21 pm »
Блу, на ехографа всичко е наред! Професорът ми даде няколко варианта, като каза, че препоръчва амниото. За водите надявам се, лато отида да че прегледат все пак и чак тогава процедурата. Аз поне ще настоявам за предварителен преглед.
*
« Отговор #268 -: Февруари 17, 2016, 23:36:24 pm »
Пфу, вчера го четох, защото ходих на НТ (нухална транслуценция) замерване и сега го търся и не мога да го открия, тюх.

Запомних, че при Даун free beta hcG е висока стойност, а Papp-a протеинът е ниска стойност, но в твоето изследване няма нито Papp-a, а free beta-та ти е ниска стойност. Защо са изчислили голям риск?!

На УЗ има ли нос бебето и НТ колко е голяма?

Не знам какво да ти кажа...едва ли има жена, която да е наплашат с висок риск и да откаже АЦ... Според мен АЦ ще е нормална, но ще трябва и през нея да минеш, за да се успокоиш :)

Гушки и вичко ще бъде наред!

Моят пренатест излезе с нисък риск за всичко --> много съм щастлива.

докторката каза, че гаранция Франция, защото Пренатестът проверява само за няколко дефекта, но то като се замисли човек, не може за всичко да проверяваме... :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #269 -: Февруари 17, 2016, 23:39:31 pm »
sladka86, правих амниоцентеза с баткото. Не заради висок риск, а заради открита дребна аномалия - цепнатина на устната. Процедурата беше изненадващо лека за мен - без болка, само за минутка приключихме. Ако решиш да правиш амниоцентеза е важно да избереш специалист с опит. Аз бях при доц. Димитрова в Майчин дом, София. Успех и здраво бебе ти пожелавам.

La vita è bella
*
« Отговор #270 -: Февруари 17, 2016, 23:50:50 pm »
Двата резултата от възрастовия и другия риск не се ли съпоставяха и на базата на двата да се преизчисли общия риск?
Интегрираният риск е сбор от БХС 1(11-14 г.с.) и БХС 2(15-20г.с.). В случая тя е правила само втория и това са окончателните резултати от изследването.

sladka86, и аз съм правила амниоцентеза в МД-София при доц. Димитрова.
Крайният резултат от амниоцентезата беше отличен, въпреки че примерно рискът за Даун от БХС при мен беше много висок - при второто изследване 1:25, интегриран риск 1:85.

Както и Руми е писала, много бързо приключва. Поносимо е, важното е да я направи добър специалист, лекар на който имаш доверие, за да се чувстваш спокойни.
Ако ти е нужна някаква допълнителна информация, ще разкажа.
Пожелавам ти всичко да е наред! 
« Последна редакция: Февруари 18, 2016, 00:11:17 am от marsi »

*
« Отговор #271 -: Февруари 18, 2016, 00:08:40 am »
... Професорът ми даде няколко варианта, като каза, че препоръчва амниото. За водите надявам се, лато отида да че прегледат все пак и чак тогава процедурата. Аз поне ще настоявам за предварителен преглед.
Задължително има УЗ преглед преди манипулацията. Лекарят много внимателно оглежда как е разположено бебето, за да прецени точното място за вземане на пробата.

« Отговор #272 -: Февруари 18, 2016, 00:17:22 am »
Момичета, много ми помагате и ме успокоявате! Много ви благодаря за отзивчивостта.
Аз ще я правя, живот и здраве в София- Майчин дом. А там знам, че работят д-р Димитров, Мазнейкова, д-р Савов и мисля, че са големи специалисти в тази област, защото амнио правят всеки ден. Това също ме успокоява. Дано и резултатът да е хубав, както е станало при вас.
*
« Отговор #273 -: Февруари 18, 2016, 00:22:09 am »
Всичко ще е наред. Стискаме ти палци.

*
« Отговор #274 -: Февруари 18, 2016, 07:58:15 am »
makiyaki, официално: Добре дошла! Много се радвам за теб, защото знам през какво си минала :) Пожелавам ти лека бременност и пухкав финал накрая :)
 sladka86, изчакай и втори БХС на 20 г.с., не прави финални изводи, всичко ще бъде наред!
На мен първото БХС в 12 г.с. излезе много добро и моят док прецени, да не правим второ, не знам дали е правилно, но все пак той е доктора, не аз :) После и на ФМ всичко беше отлично, дано така да продължи до края! Сега отивам на ЖК да видим как се развива всичко и ще пиша пак :) Лек на всички бъдещи мами :)
« Отговор #275 -: Февруари 18, 2016, 09:37:25 am »
Sladka86, и аз стискам палци! Сигурна съм, че всичко ще е наред!  :bighug:
« Отговор #276 -: Февруари 18, 2016, 10:05:48 am »
Sladka86, кураж и стискам палци и аз !Всичко ще е наред!
« Отговор #277 -: Февруари 19, 2016, 09:57:00 am »
Sladka86, успех!

Момичета, кога се правят първите кръвни изследвания,урина и влагалищен секрет? Или на кратко-основните неща?

« Отговор #278 -: Февруари 19, 2016, 17:03:58 pm »
Обикновено се правят след като се запишеш на ЖК, което при мен се случи след третия месец. Тогава се пускат и първите основни изследвания.
*
« Отговор #279 -: Февруари 19, 2016, 17:14:36 pm »
Вилия, мерси много, дано всичко е наред до края.

Има ли други като мен, дето непрекъснато ги е страх и само броят минутите до следващия преглед?...